Научник измислил податоци за лекување на Алцхајмеровата болест? „2.200 пати повторена лага, потрошени милиони“

Влијателна студија за Алцхајмеровата болест од 2006 година би можела да содржи фабрикувани податоци, покажа истражувањето на познатото научно списание „Science“. Контроверзниот труд, кој досега е цитиран 2.200 пати, е објавен во водечкото научно списание „Nature“, а негов прв автор бил д-р Силвен Лесне, невролог од Универзитетот во Минесота. Неговото