Кралот на Дакар ја нанижа и 14-та титула во најтешкото рели на светот

Легендарниот возач се чувствува како дома на најтешкото рели на светот а тоа го потврди и со 14 та титула со што само го зацврсти својот имиџ на икона во мотоспортот… Стефан Петерхансел (Stephane Peterhansel) го оправда својот прекар г-дин Дакар на најдобар можен начин и ја освои 14-тата вкупна титула возејќи баги за тимот нa X-Raid Mini JCW. Последна