притисни ентер »

Топ вести

Технологија

Како Sony ја замислува иднината на луѓето со роботите

Како Sony ја замислува иднината на луѓето со роботите

Sony се стреми да го подобри заедничкиот живот на роботите и луѓето, при што сака да ги програмира роботите да ги препознаваат емоциите на луѓето. Јапонската гигантска компанија одржа изложба во период од 9 до 14 април, каде посетителите на изложбата минувале низ различни сензорни зони: будење, автономност, синхронизираност, припадност и друштво. „Од

Tesla: Со едно полнење од Лос Анџелес до Сан Франциско

Tesla: Со едно полнење од Лос Анџелес до Сан Франциско

Од американската компанија објавија низа унапредувања, Model S со едно полнење сега може да помине речиси 600 километри. Од компанијата Tesla објавија дека го зголемиле досегот на Model S на 595, а на Model X на 523 километри со едно полнење – на тој начин овозможувајќи возење од Лос Анџелес до Сан Франциско со едно полнење, пренесува порталот Tech

Најдобрите автомобилски ентериери за 2019 година

Најдобрите автомобилски ентериери за 2019 година

Американското Ward’s Auto го одбра изложбениот салон во Њујорк за да го претстави годишното (деветто по ред) рангирање на најдобрите автомобилски ентериери. Оценката е базирана на проценката на удобноста, естетиката, ергономијата, квалитетот на употребените материјали и прецизноста на монтажата. Оваа година жирито избраше меѓу 32 кандидати од кои се

Се појави мистериозна галаксија во форма на медуза

Се појави мистериозна галаксија во форма на медуза

NASA забележа една мистериозна галактичка галаксија со форма на “медуза”. Непознато е како оваа галаксија заврши со своите пипци и џиновска опашка на жешките гасови, но напредниот космички телескоп на NASA, James Webb Space Telescope, ќе ја испита космичката маса кога ќе почне да орбитира во 2021 година. Со космичкиот телескоп астрономите ќе можат