притисни ентер »

Извори

Vicoteka

Чај
Чај

Чај

Сосетките седат и си пијат кафе и едната и се жали на другата: – Кажувај некој совет, што да правам? Трпе ме тепа секој пат како се прибере пијан. – Не се секирај, го знам лекот. Купи си чај од камилица и кога ќе се прибере пијан, започнувај да правиш гаргара. Тепаната не видела некоја смисла во советот, но сепак решила да проба. По една недела, двете

Вага

Вага

Ако се качите на вага, и резултатот не ви се допаѓа, не се вознемирувајте. Луѓе со златно срце, челични нерви и железен карактер, не можат да бидат лесни!

Резерва

Резерва

– Ало тато, пукна гумата, не знам што да правам! Му ѕвонам на дечко ми не се јавува!! – Резервата каде ти е? – И тој не се јавува!!!

Жена

Жена

Паметна жена знае кога да заќути! Знае ама не може.

Заболекар

Заболекар

Заболекарот додека се спрема да ми извади заб: – Не се секирај Трпе, за се има прв пат. – Ама докторе, јас не сум Трпе… – Знам, јас сум Трпе…

Книга

Книга

– Жено, што има за ручек? – Грав. – А бе отвори тоа куварот има 400 страни, што е ова само грав!!! – Па и Кама Сутра има многу страни…

Пораѓај

Пораѓај

Жена започнала да се пораѓа на улица. Во тој момент поминува еден пијан. – Те молам, помогни ми! – Леле, што да правам? – Повлечи го детето за главата! – Опааа, излезе! – Фати го сега за нозете, сврти го наопаку и плесни го по газето! Пијаниот го плеснал неколку пати по задникот и рекол: – И повеќе да не влегуваш таму, разбра ли!

Банка

Банка

– Ало здраво, вртимо ви од Шпаркасе банку. – Да изволте.. – Дали користите наши услуге? – Да, к’д проваѓам покрај вашу банку огледују се на излог…