притисни ентер »

Извори

Smartportal

Во Европа 83, а кај нас 77 проценти од вкупниот патнички сообраќај е со автомобили

Во Европа 83, а кај нас 77 проценти од вкупниот патнички сообраќај е со автомобили

Се проценува дека гужвите на патиштата во Европа на годишно ниво на Европската Унија чинат 140 милијарди евра, што е еднакво на 1 процент од бруто-домашниот производ на Унијата или, пак, по 275 евра по човек

Mozilla ги откажува Firefox Send и Firefox Notes сервисите

Mozilla ги откажува Firefox Send и Firefox Notes сервисите

Проблеми кај едниот од сервисите и желбата да се даде повеќе внимание на комерцијалните сервиси е причината за откажувањето на овие два проекти од организацијата

Challenger – мобилна апликација која те наградува додека пешачиш и трчаш

Challenger – мобилна апликација која те наградува додека пешачиш и трчаш

Со Challenger, секој поминат зелен километар носи поени, кои потоа може да се заменат за попусти во локални бизниси. Исто така, со исполнување на зададени предизвици се добиваат и директни награди

Утре почнува 19. издание на Фестивалот на Европски Филм – CINEDAYS

Утре почнува 19. издание на Фестивалот на Европски Филм – CINEDAYS

Фестивалот ќе се реализира на повеќе локации низ Скопје: Градски парк, МКЦ парк, Парк Ибни Пајко, Кино Влае, Парк Кисела вода, Кино Напредок, Кино Маџари, Дом на градежници „Кочо Рацин“ и кровот на ГТЦ