притисни ентер »

Извори

Осигурај се

„Генерали“ вброена во 100-те најодржливи корпорации во светот
„Генерали“ вброена во 100-те најодржливи корпорации во светот

„Генерали“ вброена во 100-те најодржливи корпорации во светот

Италијанската осигурителна групација „Генерали“ од страна на „Корпоративни Витези“ (канадски медиум за финансиско истражување и промоција) е рангирана помеѓу „Глобалните 100 најодржливи корпорации во светот за 2020 година“. Оваа година, 16-тиот по ред рејтинг беше објавен по анализата на 7.395 компании со приход од повеќе од една милијарда американски

„Минхен Ре“ влегува во партнерство со „Порше“ за дигитални и флексибилни стратегии на производство

„Минхен Ре“ влегува во партнерство со „Порше“ за дигитални и флексибилни стратегии на производство

„Порше“, МХП (подружница на производителот на спортски автомобили за управување и ИТ консалтинг) и „Минген Ре“ планираат заедничка инвестиција. Всушност, трите партнери веќе потпишаа договор. Нивната ќерка фирма веќе доби име: „ФлексФектив: Дигитал Фактори Перформанс“. Таа ќе има за цел да понуди дигитални и флексибилни стратегии за производство, како

„Украина Интернешнл Ерлајнс“ ќе исплати обештетување од осигурување за загинатите патници во соборениот авион

„Украина Интернешнл Ерлајнс“ ќе исплати обештетување од осигурување за загинатите патници во соборениот авион

„Украина Интернешнл Ерлајнс (УИА), на семејствата на загинатите патници на летот Техеран-Киев ПС752, ќе им ги исплати сите суми кои им следуваат по основ осигурување и надоместоци во согласност со меѓународните правила, објави претседателот на УИА, Ивен Дикне, објави новинската агенција ИНТЕРФАКС. „Сите компензации и плаќања за осигурување што се утврдени

Хрватска: Дополнителното здраствено осигурување се ослободува од данок

Хрватска: Дополнителното здраствено осигурување се ослободува од данок

Со измените на Законот за данок на приходи, кои стапија на сила на 1 јануари 2020 година, под неоданочен приход се вклучени и премиите на „додатното“ и „допунското“ здравствено осигурување што ги плаќа работодавачот во корист на неговиот работник. И двата продукта се здраствено осигурување, првото како доброволно здраствено осигурување, кое се нуди

„Минхен Ре“: Природните катастрофи во 2019 година предизвикале економски загуби од $150

„Минхен Ре“: Природните катастрофи во 2019 година предизвикале економски загуби од $150

820 природни катастрофи предизвикале вкупни загуби од 150 милијарди американски долари во 2019 година. Според проценките на „Минхен Ре“, од нив само 52 милијарди американски долари се осигурани, што е под вредноста од предходната 2018 година. Причината според нив е тоа што „меѓу другото, е високиот удел во загубите се штетите од поплави, кои честопати

Триглав Осигурување доби дозвола да нуди јунит-линк

Триглав Осигурување доби дозвола да нуди јунит-линк

На седницата на Советот на експерти на Агенцијата за супервизија на осигурувањето, одржана на крајот од минатата година, на друштвото за осигурување „Триглав Осигурување Живот АД Скопје“ (Триглав) му беше издадено решение за давање дозвола за воведување на класата 21 – Осигурување на живот во врска со удели во инвестициони фондови од групата на животно

Хрватска: На крајот од 2019 година имало 1.451.623 активни полиси за животно осигурување

Хрватска: На крајот од 2019 година имало 1.451.623 активни полиси за животно осигурување

Акумулираните средства на осигурителните компании во Република Хрватска изнесуваат 6,1 милијарди евра, со што осигурителниот сектор се позиционира како трет по големина сегмент на финансиската индустрија (зад комерцијалните банки и задолжителните пензиски фондови). Заклучно со крајот на 2019 година, бруто-полисираната премија на дваесет и двете осигурителни

Дали патничкото осигурување покрива повреди настанати при скијање?

Дали патничкото осигурување покрива повреди настанати при скијање?

Сезоната е на зимски одмори и многу скијачи едвај чекаат да го испробаат новиот снег на скијачките патеки низ Европа и светот. Обично, при купување аранжман за патување или скијање, вработените во туристичките агенции нудат полиса за патничко здравствено осигурување. За жал, вработените во туристичките агенции ја работат оваа работа како додаток и

„Халк Осигурување“ заврши петта емисија на акции

„Халк Осигурување“ заврши петта емисија на акции

Друштвото за осигурување „Халк Осигурување АД Скопје“, преку Македонска берза , издаде соопштение со кое информираат дека на 31.12.2019 заврши петта емисија на акции по пат на приватна понуда. Со оваа емисија се издадени 400.000 обични акции со номинална вредност од 10 евра за една акција, при што основниот капитал е зголемен за вкупно 4.000.000 евра

„Сава Иншуранс Груп“ ги претстави очекувањата за 2020 година

„Сава Иншуранс Груп“ ги претстави очекувањата за 2020 година

Врз основа на својата стратегија 2020-2022 година, „Сава Иншуранс Груп“ го подготви својот годишен план за 2020 година. Оперативните приходи на Групацијата за 2020 година се планира да надминат 4%, а нето добивка се проектира да биде над 45 милиони евра. 2020 година треба да донесе раст на БПП за неживотно осигурување во Словенија од 3%, земајќи го