притисни ентер »

Извори

Мотори

Мото рели Македонија - Независност 2022!
Мото рели Македонија - Независност 2022!

Мото рели Македонија - Независност 2022!

Повторно доаѓаме во она време во годината во кое ја запознаваме подобро Македонија на 2 тркала. Единствен настан кој излезе поотпорен од пандемијата е мото релито во честа на Независноста на Македонија кој не престана да се одржува од осамостојувањето. Оваа година по триесет и прв пат ќе се одржи релито со старт на плоштадот Македонија во Скопје, а

Мото рели Македонија - Независност 2022!

Мото рели Македонија - Независност 2022!

Повторно доаѓаме во она време во годината во кое ја запознаваме подобро Македонија на 2 тркала. Единствен настан кој излезе поотпорен од пандемијата е мото релито во честа на Независноста на Македонија кој не престана да се одржува од осамостојувањето. Оваа година по триесет и прв пат ќе се одржи релито со старт на плоштадот Македонија во Скопје, а

Наместо салто наназад, салто мортале!

Наместо салто наназад, салто мортале!

По долгата пауза најголемиот циркуз на 2 тркала се врати во Британија, со одлични трки во трите класи. MotoGP Во кралската класа картите беа измешани уште пред да започне трката во неделата со тоа што фаворитот и лидерот во првенството Quartararo ја влечеше онаа (long lap) несреќна казна од трката во Холандија, тоа што другиот фаворит Aleix Espargaro