притисни ентер »

Извори

Либертас

360° Кинеските кредити надминаа 1,2 милијарди долари а автопатот Кичево-Охрид е далеку од готов
360° Кинеските кредити надминаа 1,2 милијарди долари а автопатот Кичево-Охрид е далеку од готов

360° Кинеските кредити надминаа 1,2 милијарди долари а автопатот Кичево-Охрид е далеку од готов

До минатото лето, на излез од Скопје, после патарината кај Миладиновци, возачите имаа два избора – да продолжат лево кон Куманово или да свртат десно кон Велес. Сега има и трета автопатска опција – Штип. Автопатот, кој е долг 47 километри, чинеше 309 милиони долари, од кои најголемиот дел или 274 милиони беа позајмица од Кина. Меѓу другото, 1м3 тампон

360° Нова група видни членови на ВМРО-ДПМНЕ искажува незадоволство од стратешката ориентација на партијата

360° Нова група видни членови на ВМРО-ДПМНЕ искажува незадоволство од стратешката ориентација на партијата

Универзитетски професори, амбасадори, пратеници – поранешни и актуелни, заедничко за сите е што се членови на ВМРО-ДПМНЕ. На дебата на тема „Постизборни процеси и ЕУ-перспективи“ во Штип се согласија дека интеграцијата на државава во Европската Унија е прашање за кое треба да има национален консензус. Пораката во име на учесниците ја испрати поранешниот

360° Потресни сведоштва за семејно насилство и инертни институции за време на ковид-кризата

360° Потресни сведоштва за семејно насилство и инертни институции за време на ковид-кризата

„Почна прво со боксови и шлаканици по лицето, со гасење цигари. Бев врзувана за левата нога и за десната рака позади грб. Тепана и малтретирана до смрт“, вели жртва на семејно насилство. Карантинот и полициските часови им паднаа тешко на многу граѓани, но меѓу оние што страдаа најмногу се жртвите на семејното насилство. „Него го извадија на балкон,