притисни ентер »

Извори

КТВ

МТСП: Денес и утре портокалова фаза во цела држава-се препорачува ослободување од работа на најранливите категории население
МТСП: Денес и утре портокалова фаза во цела држава-се препорачува ослободување од работа на најранливите категории население

МТСП: Денес и утре портокалова фаза во цела држава-се препорачува ослободување од работа на најранливите категории население

Министерството за труд и социјална политика ги повикува работодавачите, негователите и воспитувачите во градинките, вработените во Центрите за социјална работа, во Црвениот крст да ги почитуваат препораките од Министерството за здравство, за заштита на здравјето и превенирање на последиците од топлотните бранови кои следуваат, согласно Акцискиот план

Спасовски: Од 1 јануари државјанство во електронска форма и барање за пасош и лична карта по електронски пат

Спасовски: Од 1 јануари државјанство во електронска форма и барање за пасош и лична карта по електронски пат

– Од 1 јануари уверението за државјанство ќе може да се издава и во електронска форма преку Националниот портал за електронски услуги или преку квалификувана електронска препорачана достава на електронска адреса. Граѓаните ќе можат по електронски пат да поднесуваат и барања за издавање на лична карта и пасош. Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски

„Вуко Каров“  ке се одржи по 22 пат

„Вуко Каров“ ке се одржи по 22 пат

На меморијалот годинава покрај домакиннот Тиквеш ке учествуваат прилепска Победа и битолски Пелистер Како што веке беше најавено екипата на ГФК Тиквеш од Кавадарци ке ја искористи паузата за репрезентативниот прозорец и повторно ќе го организира традиционалниот Меморијален турнир „Вуко Каров и Тиквешките легенди“, а веќе се потврдени и екипите кои

Приведени двајца малолетници од Скопје во Кавадарци - извршиле тешка кражба

Приведени двајца малолетници од Скопје во Кавадарци - извршиле тешка кражба

Во текот на вчерашниот ден полициски службеници од Полициската станица Кавадарци лишиле од слобода двајца малолетници од Скопје, поради постоење основано сомнение дека извршиле кривично дело тешка кражба на дрзок начин. Тие во 20.50 часот извршиле кражба од продажен објект во Кавадарци, а пред тоа во друг продажен објект, одзеле од касата пари. По

Објавен  јавен повик за вклучување невработени лица со ниски квалификации во проекти од инфраструктура и заштита на животната средина на локално ниво

Објавен јавен повик за вклучување невработени лица со ниски квалификации во проекти од инфраструктура и заштита на животната средина на локално ниво

Општина Кавадарци ги повикува сите невработени  заинтересирани лица да се пријават за извршување на јавни работи за потребите на општината, според јавниот повик на Агенцијата за врабортување. Овој јавен повик е објавен поради потребата на општина Кавадарци за ангажирање на 20 лица кои доброволно ќе извршуваат активности во правец на оплеменување на

Мерни станици од проектот „смарт земјоделство“ се поставија и во селата Дреново и Раец.

Мерни станици од проектот „смарт земјоделство“ се поставија и во селата Дреново и Раец.

Продолжува поставувањето на мерни станици за СМАРТ ЗЕМЈОДЕЛСТВО во општина Кавадарци. Денеска мерни станици се поставија во селата Дреново и Раец. Смарт земјоделство е регионален проект кој опфаќа повеќе општини. Со поставувањето на овие станици ќе се овозможи електронски мониторинг на атмосферските влијанија врз земјоделско обработливите површини

Општина Кавадарци објави оглас за отуѓување на градежно земјиште преку електронско наддавање

Општина Кавадарци објави оглас за отуѓување на градежно земјиште преку електронско наддавање

ПРЕДМЕТ НА ЕЛЕКТРОНСКОТО ЈАВНО НАДДАВАЊЕ 1. Предмет на електронското јавно наддавање е градежно неизградено земјиште, сопственост на Република Северна Македонија, предвидено со Урбанистички проект вон опфат на урбанистички план за изгра––дба на фотоволтаична електрана Гарниково 1.1 со поставување на фотонапонски панели на дел од КП 441, КО Гарниково,