притисни ентер »

Извори

Дудинка

Гоце Делчев МАКЕДОНЕЦОТ
Гоце Делчев МАКЕДОНЕЦОТ

Гоце Делчев МАКЕДОНЕЦОТ

ГОЦЕ Ако Делчев се борел за ослободување на Македонија и создавање автономна македонска држава, во што е неговото значење за Бугарија? Ако не се борел за ослободување на Македонија и за автономна македонска држава, во што е неговото значење за Македонија? Симон Боливар, Шпанец, го слават како ослободител и основоположник на нациите, 6 земји и 6 нации

Мартин Треневски

Мартин Треневски

ЦРТИЧКИ И ОТРОВНИ СТРЕЛУЧКИ СТОП ЗА УРБАНАТА МАФИЈА 1. Хистеријата со корона вирусот не е повеќе ударна вест на македонските медиуми. Сега главна вест е урбаната мафија. Како диви загари пуштени од ланец од сите страни на Скопје стигаат бројни најави за до сега невидена градежна офанзива за изградба на станови и тоа не туку-така, ами со илјадници!

За Гоце е, не е за струјата

За Гоце е, не е за струјата

Утре во шес-и-пол попладне е протестот против желбата на Каракачанов и послушничката исполнителност на Заев , Гоце Делчев да го преобратат во бугарин. Ако сите сегашни и поранешни ученици на школи и гимназии со името Гоце Делчев, плус делчевлани, излезат на протестот, ќе име огромна маса (Ако делчевчани не дојдат во Скопје на протестот ќе докажат дека

Хеистијан Мицкоски

Хеистијан Мицкоски

Пред два дена сосема штуро беше објавена на дел од медиумите информација за извештај за Македонија напишан од американскиот Стејт департмент. Дел од медиумите блиски до власта дури најдоа поблаги форми со кои се дефинираат состојбите, а со кои сакаа да ја потврдат розевата слика која ја гради власта, која пак е сосема спротивна од тешкиот живот на

Нифонманките во журнализмот

Нифонманките во журнализмот

Дека вчерашното “паркирање“ на Аудито и Мечката кабрио е голем PR blunder (грешка) – е. Но, дека Миленко не смее (кога веќе од страв и затеченост PR тимот на ВМРО ДПМНЕ го прави) да и дозволи на докажаната нифоманка Богданка Кузевска да се расфрла со од гаки извадени суми на чинење на возилата – не смее. Најнапред, во двата новинарско-партски табори,

Курч

Курч

Секое сабајле, откако ќе се разбудам, станувам тажен со големо чуство на сожалување заради ликовите што мораат да дремат кај мене на ФБ 24/7 и да се испотепаат први да искоментираат на секој мој пост, видео или коментар! Жални души медиокритетски, неостварени, скромноумни, неспособни – ама, со голема самоевалуација. Пробај се во политика – потони!

Стефан Влахов Мицов

Стефан Влахов Мицов

СИТЕ СИ ГО ДАДОА ГАЗОТ ЗАРАДИ ПРАЗНИ ВЕТУВАЊА Моментално во светот најмасовна и добитна професија е проституцијата. Не само физичката, а пред се – духовната проституција. И во едниот и во другиот случај профитот е единствен – парите. Се продаваат деца, фамилии, службени и партиски позиции, традиции, државни власти и идентитети. Се продава сѐ и тоа

Белорусија – Русија

Белорусија – Русија

Да ги сумираме низата настани: – Денешните изјави на претседателот Александар Лукашенко се избор на пат, ако не конечен, барем на долг рок. Белорусија се откажува од својата политика кон Запад од премногу очигледни причини. Без рамнотежа, само сојузничка држава со Русија е цврста гаранција за опстанок; – Приказната со наводното труење на Алексеј Навални

Кенеди

Кенеди

Вчера, на 29.8.20, демонстрантите во Берлин беа подржани од Роберт Францис Кенеди Јр., кој од говорница му се обрати на насобраниот народ. „Утре, во медиумите ќе слушнете, дека сум дошол за да зборувам пред илјадници фашисти. Но кога ќе погледнам во насобраниот народ, јас гледам во токму спротивното од фашизмот: Гледам во луѓе кои сакаат да имаат поинакви

Игор Југ

Игор Југ

Ne znam shto pushtate turski i indiski serii? Pushtajte ni sednici na Sobranieto sekoj den! I taka tie glumci gi placame od nashi pari, a i nie si gi izbravme. Aleksandar Nikolovski moze da bide mudriot gospodin Aliriza, koj place po novinarite i partiskite funkcioneri koi bile progoneti i zatvorani od vlasta, a nas 20-mina osudeni na 300god. robija