Светска недела на имунизација

Светска недела на имунизација

Pharma News | пред 12 часа

Споделете со пријателите! Tweet Имунизацијата спасува милиони животи и е широко признаена како една од најуспешните и најекономични здравствени интервенции во светот. Светска недела на имунизација С екој...

Што треба да знаете за виремијата

Што треба да знаете за виремијата?

Pharma News | пред еден ден

Споделете со пријателите! Tweet Вирусите се минијатурни, околу 45.000 пати помали од ширината на човечкото влакно. В иремијата е термин што го опишува присуството на вируси во крвотокот. Вирусите се микроскопски...

Киселини и желудечна болка прв симптом на покачена концентрација на бактеријата

Киселини и желудечна болка прв симптом на покачена концентрација на бактеријата

Pharma News | пред еден ден

Споделете со пријателите! Tweet С е проценува дека заразени се повеќе од 50% од возрасната популација во развиените земји, односно 80% до 90% од населението во земјите во развој. Заболени лица може да...

Храна или Спорт во што ужива секој хороскопски знак

Храна или Спорт во што ужива секој хороскопски знак

Pharma News | пред еден ден

Споделете со пријателите! Tweet Хороскоп за 17та недела : Храна или спорт… Прочитајте на што секој хороскопски знак се препушта и како ужива во своите задоволства… Овен Не може да одолее на зачинета храна,...

Tранссексуална жена може да го надои своето бебе прв документиран случај

Tранссексуална жена може да го надои своето бебе-прв документиран случај

Pharma News | пред 3 дена

Споделете со пријателите! Tweet Транссексуалната жена објаснила дека нејзиниот партнер бил бремен, но не планирал да дои кога детето се родило, па затоа таа сакала да ја превземе таа обврска. „Бебето е...

Карактерниот профил на зависниците од социјални медиуми

Карактерниот профил на зависниците од социјални медиуми

Pharma News | пред 4 дена

Споделете со пријателите! Tweet Како да знаете дали вашата навика за користење на социјалните мрежи се претвора во зависност? М ногумина не се свесни дека зависноста од социјални медиуми вистински постои...

Пчелите суперхерои

Пчелите суперхерои

Pharma News | пред 5 дена

Споделете со пријателите! Tweet Кога кожата е оштетена, два основни типа на клетки треба да се активираат. Тоа се фибробласти (fibroblasts) и кератиноцити (keratinocytes) , тие влегуваат во производство...

Артичока   суперхранлива а нискокалорична

Артичока – суперхранлива а нискокалорична

Pharma News | пред 7 дена

Споделете со пријателите! Tweet AРТИЧОКА (Cynara scolimud) – високо ценета и до ден денес, сѐ уште престижна храна „Според цртежите од египетските гробови, се користела уште пред најмалку 2.500 години,...

Пробиотици   природни засилувачи на имунитет во пролет

Пробиотици – природни засилувачи на имунитет во пролет

Pharma News | пред една недела

Споделете со пријателите! Tweet Пролетта со сите свои убавини на разбуден жив свет, носи и зголемен број на болни во нашите аптеки В о овој период на промена на сезоните, доаѓаат и чести настинки како...

Зошто растителните влакна се неизоставен дел од здравата и избалансирана исхрана

Зошто растителните влакна се неизоставен дел од здравата и избалансирана исхрана

Pharma News | пред една недела

Споделете со пријателите! Tweet Растителните влакна се делат на растворливи – оние што се раствораат во вода и нерастворливи – оние што не се раствораат во вода. З наете ли зошто растителните влакна се...

Прекумерната оптовареност на работа ја зголемуваат концентрацијата на бактеријата

Прекумерната оптовареност на работа ја зголемуваат концентрацијата на бактеријата

Pharma News | пред една недела

Споделете со пријателите! Tweet С е проценува дека заразени се повеќе од 50% од возрасната популација во развиените земји, односно 80% до 90% од населението во земјите во развој. Заболени лица може да...

Како хороскопските знаци се однесуваат на социјалните медиуми

Како хороскопските знаци се однесуваат на социјалните медиуми

Pharma News | пред една недела

Споделете со пријателите! Tweet Хороскоп за 16та недела : Што би откриле кога би го простудирале однесување на секој од хороскопските знаци на социјалните мрежи… Прочитајте како се однесува секој од хороскопските...

Дали фиџет спинерите се потенцијална опасност за здравјето на децата

Дали фиџет-спинерите се потенцијална опасност за здравјето на децата?

Pharma News | пред една недела

Споделете со пријателите! Tweet Во „Journal of Pediatric Gastroenterology and Nutrition“ беа објавени две нови научни студии кои ги истакнуваат потенцијалните опасности од трендовските фиџет-спинери по...

Недостатокот на сон влијае лошо на работната меморија кај жените

Недостатокот на сон влијае лошо на работната меморија кај жените

Pharma News | пред една недела

Споделете со пријателите! Tweet Падот на работната меморија поради акутна загуба на сонот претставува фактор на ризик за штетни несреќи и грешки. Т ерминот работна меморија се однесува на нашата способност...

Причини за опстипација и нејзин третман со природни решенија

Причини за опстипација и нејзин третман со природни решенија

Pharma News | пред една недела

Споделете со пријателите! Tweet Кај повеќето луѓе цревата се празнат во исто време и тие најдобро работат ако не се спречени во следењето на утврдената рутина. Најдобро е кога тие се празнат три пати на...

Како рибините масла и Омега 3 киселините влијаат на здравјето

Како рибините масла и Омега 3 киселините влијаат на здравјето?

Pharma News | пред една недела

Споделете со пријателите! Tweet Се смета дека конзумирањето на рибино масло за време на бременоста може да го намали ризикот од постпородилна депресија Факти за рибините масла Рибините масла содржат Омега...

Како ботоксот влијае на бременоста и доењето

Како ботоксот влијае на бременоста и доењето?

Pharma News | пред 2 недели

Споделете со пријателите! Tweet Околу 6,6 милиони жени биле подложени на инјекции со ботокс во 2016 година, што ја прави најпопуларната форма на минимално инвазивна козметичка хирургија извршена во САД....

Уринарна инконтиненција кај жени во менопауза

Уринарна инконтиненција кај жени во менопауза

Pharma News | пред 2 недели

Споделете со пријателите! Tweet У ринарна инконтиненција е чест проблем кај возрасната популација кој го нарушува квалитетот на животот на возрасната популација. Се јавува при кашлање, кивање, трчање,...

Какви свекрви се хороскопските знаци

Какви свекрви се хороскопските знаци

Pharma News | пред 2 недели

Споделете со пријателите! Tweet Хороскоп за 15та недела : Дали постои свекрва од соништата? Прочитајте какви се свекрвите според нивниот Хороскопски знак. Овен Свекрвите родени под знакот на Овен имаат...

Светски ден на здравјето

Светски ден на здравјето

Pharma News | пред 2 недели

Споделете со пријателите! Tweet Половина од светското население сè уште не е во можност да ги добие здравствените услуги што му се потребни. С ветската здравствена организација беше заснована на принципот...

Состојба со грип во Република Македонија  сезона 2017 2018 за 13 та недела

Состојба со грип во Република Македонија, сезона 2017/2018 за 13-та недела

Pharma News | пред 2 недели

Споделете со пријателите! Tweet Состојба со грип во Република Македонија, сезона 2017/2018 (13-та недела, до 01.04.2018) В о текот на 13-та недела од 2018 година (од 26.03.2018 – 01.04.2018), во Република...

Во светот на фитнесот   мускулна сила дефинирана со сила на гравитација

Во светот на фитнесот – мускулна сила дефинирана со сила на гравитација

Pharma News | пред 2 недели

Споделете со пријателите! Tweet Танц и перформанси во облик на забавен и целосен кардио тренинг! О д неодамна присутен еден тренди неверојатен тренинг за отпор и тренинг истовремено за целото ваше тело!...

Не гледајте на попладневната дремка како на симптом на мрза

Не гледајте на попладневната дремка како на симптом на мрза

Pharma News | пред 2 недели

Споделете со пријателите! Tweet Ако се фатите себе си да се борите против спиењето во средината на денот, а вие сте некаде каде што можете да си дремнете, направете го тоа. С коро секој од нас е запознат...

Единствена комбинација за ваше добро здравје

Единствена комбинација за ваше добро здравје!

Pharma News | пред 2 недели

Споделете со пријателите! Tweet Во што се крие тајната на секоја од нив? С о самото започнување на пролетта, започнува и најсоодветното време за детокс на организмот. Прочистувањето на организмот ни помага...

Анксиозност

Анксиозност

Pharma News | пред 3 недели

Споделете со пријателите! Tweet Претерана плашливост и загриженост, чувство на внатрешна напнатост и немир, ослабена концентрација, раздразливост, зголемена чувствителност на бучава, лесно заморување,...

Дали кокосовото масло е добро за нашето здравје

Дали кокосовото масло е добро за нашето здравје?

Pharma News | пред 3 недели

Споделете со пријателите! Tweet Кокосовото масло од многумина го доби епитетот супер-масло. Оттука, тоа има разновидна примена во козметиката и во исхраната. П одолг период се зборуваше дека мастите се...

Уринарна инконтиненција кај мажи со бенигна хиперплазија на простата

Уринарна инконтиненција кај мажи со бенигна хиперплазија на простата

Pharma News | пред 3 недели

Споделете со пријателите! Tweet У ринарна инконтиненција е чест проблем кај возрасната популација кој го нарушува квалитетот на животот на возрасната популација. Се јавува при кашлање, кивање, трчање,...

Како хороскопските знаци ќе го поминат Велигден

Како хороскопските знаци ќе го поминат Велигден

Pharma News | пред 3 недели

Споделете со пријателите! Tweet Хороскоп за 14та недела : Велигденските празници се совршен момент да поминете квалитетно време со своите најблиски и најмили, но и да ги истакнете своите вештини, кој на...

Што е тоа што го прави црниот чај толку уникатен

Што е тоа што го прави црниот чај толку уникатен

Pharma News | пред 3 недели

Споделете со пријателите! Tweet Имај време за чај во секој случај! Ч ајот е вториот најконсумиран пијалак во светот по водата. Се смета дека води потекло од Кина. Сите чаеви всушност потекнуваат од растението...

5 вежби за намалување на болката во долниот дел на грбот

5 вежби за намалување на болката во долниот дел на грбот

Pharma News | пред 3 недели

Споделете со пријателите! Tweet Пешачењето, пливањето и возењето велосипед може да помогнат во намалувањето на болката во долниот дел од грбот. О дредени физички активности може да помогнат во намалувањето...

Повеќе

GRID.MK не произведува сопствена содржина туку ги анализира релевантните македонски (и светски) веб-сајтови. GRID.MK ги организира, групира, рангира и прикажува содржините од веб-сајтовите согласно дозволените законски и морални норми. Овие функции ги извршуваат компјутерски алгоритми што ги дизајниравме и на кои ќе продолжиме да работиме. Човечкиот фактор нема никакво влијание па затоа можни се грешки.

Контакт · Маркетинг

Copyright © 2010 - 2018 · Приватност