Ласерска епилација

Acibadem Sistina | пред 5 месеци

Заеднички проблем на сите жени се несаканите влакна. Оваа тема е подеднакво актуелна и кај мажите кои сè почесто ги применуваат најновите методи за нивно отстранување. Со д-р Весна Пљакоска , специјалист...

Вратете ја младоста на рацете и деколтето

Acibadem Sistina | пред 5 месеци

Рацете и деколтето се делови од телото кои не можеме да ги сокриеме и се секогаш изложени на погледи. Иако се најважните симболи на женственоста, ние сепак ги запоставуваме, па токму и затоа кај нив се...

Д-р Оливер Јовковски - Здравјето нe прашува дали пушиме активно или пасивно!

Acibadem Sistina | пред 5 месеци

Тренд, каприц или зависност тивкиот убиец, не само што предизвикува штета на оние кои директно го консумираат туку и на оние кои случајно или неслучајно се нашле во близина на пушач. Митот за пасивното...

Иднината на естетската гинекологија - Еr:YAG ласер

Acibadem Sistina | пред 5 месеци

Најсовремениот Еr:YAG ласер брзо, безболно и без компликации дава одлични резултати во третманот на голем број здравствени и естетски гинеколошки проблеми. Д-р Снежана Тимчева Цветковска, гинеколог-акушер...

Вашето малечко тргна во градинка – Совети за родителите

Acibadem Sistina | пред 5 месеци

Моментот кога вашето малечко тргнува во градинка или училиште претставува една од најголемите и први промени кои се случуваат во неговиот животот. Како за детето така и за неговите блиски, овој чин предизвикува...

Стапедектомија - повторно враќање на слухот

Acibadem Sistina | пред 5 месеци

Стапедектомија е хируршка процедура која се изведува во локална или општа анестезија, со помош на оперативен микроскоп. Д-р Владимир Јекиќ , оториноларинголог, објаснува дека современата стапедектомија...

Тумор на мочeн меур - прогноза, дијагноза и третман

Acibadem Sistina | пред 5 месеци

Туморите на мочниот меур во однос на појавата се наоѓаат на првите 2 до 3 места според застапеноста. Исто така, оваа болест е 2 до 3 пати почеста кај машката (особено постарата машка популација) во однос...

Кога вашето дете треба да се оперира?

Acibadem Sistina | пред 5 месеци

Хируршките интервенции кај децата најчесто се поврзани со вродени аномалии. За дел од нив е потребна итна хируршка интервенциja, додека за други може да се почека додека детето да дојде до одредена возраст....

Синдром на хроничен замор

Acibadem Sistina | пред 5 месеци

Барем еднаш во животот сте ја изговориле или, пак, сте ја слушнале реченицата „Постојано сум многу уморен“. Но, многумина и не знаат што точно значи, и дека зад оваа реченица како причина стојат одредени...

Кронова болест и улцеративен колитис – болести на современиот живот

Acibadem Sistina | пред 5 месеци

Воспалителните цревни заболувања, како улцеративниот колитис и Кроновата болест, се хронични воспаленија на гастроинтестиналниот тракт од непознато потекло. Современиот начин на живот, особено стресот...

Ласерска епилација

Acibadem Sistina | пред 7 месеци

Заеднички проблем на сите жени се несаканите влакна. Оваа тема е подеднакво актуелна и кај мажите кои сè почесто ги применуваат најновите методи за нивно отстранување. Со д-р Весна Пљакоска, специјалист...

Вратете ја младоста на рацете и деколтето

Acibadem Sistina | пред 7 месеци

Рацете и деколтето се делови од телото кои не можеме да ги сокриеме и се секогаш изложени на погледи. Иако се најважните симболи на женственоста, ние сепак ги запоставуваме, па токму и затоа кај нив се...

Ласерска епилација

Acibadem Sistina | пред 7 месеци

Заеднички проблем на сите жени се несаканите влакна. Оваа тема е подеднакво актуелна и кај мажите кои сè почесто ги применуваат најновите методи за нивно отстранување. Со д-р Весна Пљакоска, специјалист...

Иднината на естетската гинекологија - Еr:YAG ласер

Acibadem Sistina | пред 7 месеци

Најсовремениот Еr:YAG ласер брзо, безболно и без компликации дава одлични резултати во третманот на голем број здравствени и естетски гинеколошки проблеми. Д-р Снежана Тимчева Цветковска, гинеколог-акушер...

Тумор на мочeн меур - прогноза, дијагноза и третман

Acibadem Sistina | пред 7 месеци

Туморите на мочниот меур во однос на појавата се наоѓаат на првите 2 до 3 места според застапеноста. Исто така, оваа болест е 2 до 3 пати почеста кај машката (особено постарата машка популација) во однос...

Синдром на хроничен замор

Acibadem Sistina | пред 7 месеци

Барем еднаш во животот сте ја изговориле или, пак, сте ја слушнале реченицата „Постојано сум многу уморен“. Но, многумина и не знаат што точно значи, и дека зад оваа реченица како причина стојат одредени...

Кронова болест и улцеративен колитис – болести на современиот живот

Acibadem Sistina | пред 8 месеци

Воспалителните цревни заболувања, како улцеративниот колитис и Кроновата болест, се хронични воспаленија на гастроинтестиналниот тракт од непознато потекло. Современиот начин на живот, особено стресот...

Стапедектомија - повторно враќање на слухот

Acibadem Sistina | пред 8 месеци

Стапедектомија е хируршка процедура која се изведува во локална или општа анестезија, со помош на оперативен микроскоп. Д-р Владимир Јекиќ, оториноларинголог, објаснува дека современата стапедектомија...

Кога вашето дете треба да се оперира?

Acibadem Sistina | пред 8 месеци

Хируршките интервенции кај децата најчесто се поврзани со вродени аномалии. За дел од нив е потребна итна хируршка интервенциja, додека за други може да се почека додека детето да дојде до одредена возраст....

Вашето малечко тргна во градинка – Совети за родителите

Acibadem Sistina | пред 8 месеци

Моментот кога вашето малечко тргнува во градинка или училиште претставува една од најголемите и први промени кои се случуваат во неговиот животот. Како за детето така и за неговите блиски, овој чин предизвикува...

Д-р Оливер Јовковски - Здравјето нe прашува дали пушиме активно или пасивно!

Acibadem Sistina | пред 8 месеци

Тренд, каприц или зависност тивкиот убиец, не само што предизвикува штета на оние кои директно го консумираат туку и на оние кои случајно или неслучајно се нашле во близина на пушач. Митот за пасивното...

Спондилоза – болест на современиот човек

Acibadem Sistina | пред 8 месеци

Долгото и неправилно седење пред компјутер, дома или на работното место, често  предизвикува болка во грбот. Оваа болка е еден од најчестите здравствени проблеми и нема човек кој не се пожалил од неа....

Не игнорирајте ги безболните грутки

Acibadem Sistina | пред 8 месеци

Саркомот е вид карцином на сврзното ткиво. Во рана фаза нa болеста не се манифестира со симптоми. Се јавува како безболна грутка, најчесто на екстремитетите. Како саркомот расте, прави притисок на соседните...

Ранецот да не зафаќа повеќе од две третини од грбот

Acibadem Sistina | пред 8 месеци

Пред поаѓање во училиште родителите се соочуваат со дилемата каков ранец треба да носи нивното дете, колку да тежи за да не го искриви рбетот. Д-р Аница Хаџи-Петрушева Јанкијевиќ , специјалист по физикална...

Најчести причини за хроничниот замор

Acibadem Sistina | пред 8 месеци

Недостигот на сон не е единствената причина поради која луѓето се чувствуваат изнемоштени и заморени. Еве неколку лоши секојдневни навики кои ви ја одземаат енергијата. Не внесувате доволно вода Дури и...

Здрава кожа vs темен тен

Acibadem Sistina | пред 8 месеци

Карциномот на кожата е најчестиот вид канцер. Овие типови канцер се појавуваат на површинскиот слој на кожата и лесно можат да се излекуваат доколку се откријат порано. Најсериозниот тип канцер на кожа...

Каменчиња во уринарниот систем

Acibadem Sistina | пред 8 месеци

Уринарните каменчиња се трето најчесто заболување на уринарниот тракт, по уринарните инфекции и болестите на простата. Најчесто се јавуваат кај мажите на возраст помеѓу 40. и 60. година. Тие се една од...

Со еден чекор до бујна коса

Acibadem Sistina | пред 9 месеци

Револуционерната FUE метода е златен стандард во светот за решавање на проблемот со ќелавоста. Оваа интервенција за трајно излекување на ќелавоста за прв пат во земјава е направена во Клиничката болница...

Аритмијата го ослабнува срцето

Acibadem Sistina | пред 9 месеци

Преткоморната фибрилација е најчеста срцева аритмија. Овој тип аритмија е карактеристичен за постарата популација, но се појавува и кај младите без постоење на посебна срцева болест. Според Д-р Иван Трајков,...

5 методи кои ја враќаат надежта за бебе

Acibadem Sistina | пред 9 месеци

Благодарение на асистираната репродукција, до сега во светот се родени околу три и пол милиони бебиња. Од 1978 година, кога е направено првото ин витро оплодување и е родена Лујза Браун, до денеска е очигледен...

Повеќе

GRID.MK не произведува сопствена содржина туку ги анализира релевантните македонски (и светски) веб-сајтови. GRID.MK ги организира, групира, рангира и прикажува содржините од веб-сајтовите согласно дозволените законски и морални норми. Овие функции ги извршуваат компјутерски алгоритми што ги дизајниравме и на кои ќе продолжиме да работиме. Човечкиот фактор нема никакво влијание па затоа можни се грешки.

Контакт · Маркетинг

Copyright © 2010 - 2018 · Приватност