ТЕВДОВСКИ ГО ОБРАЗЛОЖУВА РЕБАЛАНСОТ НА БУЏЕТОТ Повеќе пари за поддршка на граѓаните наместо за службени патувања и рекламирање

ТЕВДОВСКИ ГО ОБРАЗЛОЖУВА РЕБАЛАНСОТ НА БУЏЕТОТ: Повеќе пари за поддршка на граѓаните наместо за службени патувања и рекламирање

Фактор | пред 9 месеци

Драстично кратење на кампањите, патувањата, рекламирањето а повеќе пари на сметка на граѓаните и  фирми како што се минималната плата, решение за стечајците, поддршка за малите и средните претпријатија...

Почна расправата по ребалансот на Буџетот во Комисијата за финансирање и буџет

Почна расправата по ребалансот на Буџетот во Комисијата за финансирање и буџет

Алсат-М | пред 9 месеци

Во Собранието на Република Македонија, во матичната Комисија за финансирање и буџет денеска почна расправата по предложениот Ребаланс на Буџетот за 2017 година. Пред членовите ребалансот го образложи министерот...

Тевдовски Старата власт оставила долг од 2 4 милијарди денари во областа на културата

Тевдовски: Старата власт оставила долг од 2,4 милијарди денари во областа на културата

Актуелно24 | пред 9 месеци

Основнa цел на ребалансот e да ги намали непродуктивните трошоци и да обезбеди простор за реализација на политиките на новата Влада, рече министерот за финансии, Драган Тевдовски, на собраниската Комисија...

Со ребалансот на буџетот треба да се намалат непотребните трошоци тврди Тевдовски

Со ребалансот на буџетот треба да се намалат непотребните трошоци, тврди Тевдовски

Позитив | пред 9 месеци

Министерот за финансии, Драган Тевдовски, на денешната расправа за ребалансот на буџетот на Комисијата за финансирање и буџет, истакна дека основнa цел на ребалансот e да ги намали непродуктивните трошоци...

Започна расправата за ребалансот на буџетот Ќе се крати на кампањи патувања реклами

Започна расправата за ребалансот на буџетот: Ќе се крати на кампањи, патувања, реклами

Таратур | пред 9 месеци

Комисијата за фнансирање и буџет ја започна расправата за ребаланс на Буџетот за 2017. Како што рече министерот за финансии Драган Тевдовски во образложението, основната идеја е да се намалат непродуктивните...

Кузмановска Во буџетот нема пари за зголемување на пензиите и социјалната помош а има пари за партиски вработувања

Кузмановска: Во буџетот нема пари за зголемување на пензиите и социјалната помош, а има пари за партиски вработувања

ТВ Нова | пред 9 месеци

Граѓаните треба да знаат дека со ребалансот на буџетот нема предвидено пари за зголемување на пензиите и социјалната помош, но има пари за партиски вработувања, истакна денес на Комисијата за финансирање...

Кузмановска: Во буџетот нема пари за зголемување на пензиите и социјалната помош, а има за партиски вработувања

Нетпрес | пред 9 месеци

Граѓаните треба да знаат дека со ребалансот на буџетот нема предвидено пари за зголемување на пензиите и социјалната помош, но има пари за партиски вработувања, истакна денес на Комисијата за финансирање...

ВМРО ДПМНЕ Со предложениот буџет владата го зголемува задолжувањето

ВМРО-ДПМНЕ: Со предложениот буџет владата го зголемува задолжувањето

Телеграф | пред 9 месеци

Со предложениот ребаланс на Буџетот, Владата на СДСМ го зголемува задолжувањето на Македонија, смета ВМРО-ДПМНЕ . – СДС, Драган Тевдовски и Зоран Заев кои со месеци наназад зборуваа за нивната загриженост...

Кузмановска Во буџетот нема пари за зголемување на пензиите и социјалната помош а има пари за партиски вработувања

Кузмановска: Во буџетот нема пари за зголемување на пензиите и социјалната помош, а има пари за партиски вработувања

Курир | пред 9 месеци

-Нема зголемување на пензиите, ова пензионерите треба да го знаат. Нема зоглемување на социјалната помош нешто што е еден од проектите на ВМРО-ДПМНЕ во текот на изминатите години, одговорете зошто се прекинува...

Кузмановска Во буџетот нема пари за зголемување на пензиите и социјалната помош а има пари за партиски вработувања

Кузмановска: Во буџетот нема пари за зголемување на пензиите и социјалната помош, а има пари за партиски вработувања

Вистина | пред 9 месеци

Граѓаните треба да знаат дека со ребалансот на буџетот нема предвидено пари за зголемување на пензиите и социјалната помош, но има пари за партиски вработувања, истакна денес на Комисијата за финансирање...

Кузмановска Во буџетот нема пари за зголемување на пензиите и социјалната помош а има пари за партиски вработувања

Кузмановска: Во буџетот нема пари за зголемување на пензиите и социјалната помош, а има пари за партиски вработувања

Денешен | пред 9 месеци

Граѓаните треба да знаат дека со ребалансот на буџетот нема предвидено пари за зголемување на пензиите и социјалната помош, но има пари за партиски вработувања, истакна денес на Комисијата за финансирање...

Кузмановска Во буџетот нема пари за зголемување на пензиите и социјалната помош а има пари за партиски вработувања

Кузмановска: Во буџетот нема пари за зголемување на пензиите и социјалната помош, а има пари за партиски вработувања

Прес 24 | пред 9 месеци

Граѓаните треба да знаат дека со ребалансот на буџетот нема предвидено пари за зголемување на пензиите и социјалната помош, но има пари за партиски вработувања, истакна денес на Комисијата за финансирање...

Почна расправата по ребалансот на буџетот во Kомисијата за финансирање и буџет

Почна расправата по ребалансот на буџетот во Kомисијата за финансирање и буџет

24 вести | пред 9 месеци

По едночасовна пауза – ребалансот пред пратениците. Ребалансот на буџетот предложен од владата е на дневен ред на собраниската комисија за финансирање и буџет. Осумстотитни и четириесет амандмани стигнале...

Владата најави драстични кратења за опозицијата тие се тенденциозни

Владата најави драстични кратења, за опозицијата тие се тенденциозни

Нова ТВ | пред 9 месеци

Во продолжението на расправата за ребаланс на Буџетот во Комисијата за финансирање и буџет што започна денеска, претседателката на Комисијата Лилјана Кузмановска од вМРО ДПМНЕ рече дека од презентираното...

Тевдовски Скративме за патувања репрезентации економски промоции и рекламирања

Тевдовски: Скративме за патувања, репрезентации, економски промоции и рекламирања

МКД | пред 9 месеци

Намалување на непродуктивните трошоци и обезбедување простор за реализација на политиките на новата Влада е целта на предложениот ребаланс на Буџетот за 2017 година за кој од денеска почна расправа во...

Тевдовски Претходната Влада оставила долг од 2 4 милијарди денари во областа на културата

Тевдовски: Претходната Влада оставила долг од 2,4 милијарди денари во областа на културата

Фокус | пред 9 месеци

Основнa цел на ребалансот e да ги намали непродуктивните трошоци и да обезбеди простор за реализација на политиките на новата Влада, рече министерот за финансии, Драган Тевдовски, на собраниската Комисија...

Тевдовски Старата власт оставила долг од 2 4 милијарди денари во областа на културата

Тевдовски: Старата власт оставила долг од 2,4 милијарди денари во областа на културата

Фокус | пред 9 месеци

Основнa цел на ребалансот e да ги намали непродуктивните трошоци и да обезбеди простор за реализација на политиките на новата Влада, рече министерот за финансии, Драган Тевдовски, на собраниската Комисија...

Ребаланс на буџетот  ВМРО ДПМНЕ со стотици амандмани

Ребаланс на буџетот - ВМРО-ДПМНЕ со стотици амандмани

Р.С. Европа | пред 9 месеци

Во Собранието почна расправата за ребалансот на буџетот, стокмен од владата на ВМРО-ДПМНЕ, а сега коригиран од владата на СДСМ. Опозицијата поднесе 706 амандмани, а од власта се задоволни - тој бил одраз...

Тевдовски Со ребалансот сериозно кратење на сите непродуктивни трошоци

Тевдовски: Со ребалансот сериозно кратење на сите непродуктивни трошоци

A1on | пред 9 месеци

Намалување на непродуктивните трошоци и обезбедување простор за реализација на политиките на новата Влада е целта на предложениот ребаланс на Буџетот за 2017 година за кој од денеска почна расправа во...

Во буџетот нема пари за зголемување на пензиите и социјалната помош а има пари за партиски вработувања

Во буџетот нема пари за зголемување на пензиите и социјалната помош, а има пари за партиски вработувања

Пулс 24 | пред 9 месеци

Граѓаните треба да знаат дека со ребалансот на буџетот нема предвидено пари за зголемување на пензиите и социјалната помош, но има пари за партиски вработувања, истакна денес на Комисијата за финансирање...

Тевдовски Старата власт оставила долг од 2 4 милијарди денари во областа на културата

Тевдовски: Старата власт оставила долг од 2,4 милијарди денари во областа на културата

Макфакс | пред 9 месеци

Основнa цел на ребалансот e да ги намали непродуктивните трошоци и да обезбеди простор за реализација на политиките на новата Влада, рече министерот за финансии, Драган Тевдовски, на собраниската Комисија...

Кузмановска Во буџетот нема пари за зголемување на пензиите и социјалната помош а има пари за партиски вработувања

Кузмановска: Во буџетот нема пари за зголемување на пензиите и социјалната помош, а има пари за партиски вработувања

Република | пред 9 месеци

Граѓаните треба да знаат дека со ребалансот на буџетот нема предвидено пари за зголемување на пензиите и социјалната помош, но има пари за партиски вработувања, истакна денес на Комисијата за финансирање...

Тевдовски Со ребалансот сериозно кратење на сите непродуктивни трошоци

Тевдовски: Со ребалансот сериозно кратење на сите непродуктивни трошоци

Локално | пред 9 месеци

Намалување на непродуктивните трошоци и обезбедување простор за реализација на политиките на новата Влада е целта на предложениот ребаланс на Буџетот за 2017 година за кој од денеска почна расправа во...

Кузмановска Во буџетот нема пари за зголемување на пензиите и социјалната помош а има пари за партиски вработувања

Кузмановска: Во буџетот нема пари за зголемување на пензиите и социјалната помош, а има пари за партиски вработувања

Пулс 24 | пред 9 месеци

Граѓаните треба да знаат дека со ребалансот на буџетот нема предвидено пари за зголемување на пензиите и социјалната помош, но има пари за партиски вработувања, истакна денес на Комисијата за финансирање...

Тевдовски Се кратат патувањата и репрезентациите на функционерите рекламирањето

Тевдовски: Се кратат патувањата и репрезентациите на функционерите, рекламирањето...

+Инфо | пред 9 месеци

Интегрално го објавуваме обраќањето на министерот за финансии, Драган Тевдовски, во врска со ребалансот на Буџетот на Комисијата за финансирање и буџет која се одржа денеска: Почитувани пратеници, најпрвин...

Тевдовски Во областа на културата има долг од 2 4 милијарди денари

Тевдовски: Во областа на културата има долг од 2,4 милијарди денари

Денар | пред 9 месеци

Основнa цел на ребалансот e да ги намали непродуктивните трошоци и да обезбеди простор за реализација на политиките на новата Влада, рече министерот за финансии, Драган Тевдовски, на собраниската Комисија...

Тевдовски Со ребалансот сериозно кратење на сите непродуктивни трошоци

Тевдовски: Со ребалансот сериозно кратење на сите непродуктивни трошоци

Канал 5 | пред 9 месеци

Образложувајќи го предлогот министерот за финансии Драган Тевдовски рече дека кога станува збор за ребаланс има ограничување и оти единствената здрава опција била да се намалат непродуктивните трошоци...

Тевдовски Со ребалансот сериозно кратење на сите непродуктивни трошоци

Тевдовски: Со ребалансот сериозно кратење на сите непродуктивни трошоци

ТВ Нова | пред 9 месеци

Намалување на непродуктивните трошоци и обезбедување простор за реализација на политиките на новата Влада е целта на предложениот ребаланс на Буџетот за 2017 година за кој од денеска почна расправа во...

Тевдовски: Со ребалансот ссе кратат сите непродуктивни трошоци

Алфа | пред 9 месеци

Намалување на непродуктивните трошоци и обезбедување простор за реализација на политиките на новата Влада е целта на предложениот ребаланс на Буџетот за 2017 година за кој од денеска почна расправа во...

Почна расправата по ребалансот на Буџетот во Комисијата за финансирање и буџет

Почна расправата по ребалансот на Буџетот во Комисијата за финансирање и буџет

Алфа | пред 9 месеци

Во Собранието на Република Македонија, во матичната Комисија за финансирање и буџет денеска почна расправата по предложениот Ребаланс на Буџетот за 2017 година. Пред членовите ребалансот го образложи министерот...

Почна расправата по ребалансот на Буџетот во Комисијата за финансирање и буџет

Почна расправата по ребалансот на Буџетот во Комисијата за финансирање и буџет

A1on | пред 9 месеци

Во Собранието на Република Македонија, во матичната Комисија за финансирање и буџет денеска почна расправата по предложениот Ребаланс на Буџетот за 2017 година. Пред членовите ребалансот го образложи министерот...

Почна расправата по ребалансот на Буџетот во Комисијата за финансирање и буџет

Нетпрес | пред 9 месеци

Во Собранието на Република Македонија, во матичната Комисија за финансирање и буџет денеска почна расправата по предложениот Ребаланс на Буџетот за 2017 година. Пред членовите ребалансот го образложи министерот...

Почна расправата по ребалансот на Буџетот во Комисијата за финансирање и буџет

Почна расправата по ребалансот на Буџетот во Комисијата за финансирање и буџет

ТВ Нова | пред 9 месеци

Во Собранието на Република Македонија, во матичната Комисија за финансирање и буџет денеска почна расправата по предложениот Ребаланс на Буџетот за 2017 година. Пред членовите ребалансот го образложи министерот...

Почна расправата по ребалансот на Буџетот

Почна расправата по ребалансот на Буџетот

Прес 24 | пред 9 месеци

Во Собранието на Република Македонија, во матичната Комисија за финансирање и буџет денеска почна расправата по предложениот Ребаланс на Буџетот за 2017 година. Пред членовите ребалансот го образложи министерот...

ВМРО ДПМНЕ Владата со предложениот ребаланс на буџетот го зголемува задолжувањето на Македонија

ВМРО-ДПМНЕ: Владата со предложениот ребаланс на буџетот го зголемува задолжувањето на Македонија

24 вести | пред 9 месеци

Преку соопштение денеска реагираа од ВМРО – ДПМНЕ. Антиреформската влада на СДС со предложениот ребаланс на буџетот го зголемува задолжувањето на Македонија – реагираат од ВМРО ДПМНЕ. „СДС, Драган Тевдовски...

ВМРО ДПМНЕ Со предложениот ребаланс Владата го зголемува задолжувањето

ВМРО-ДПМНЕ: Со предложениот ребаланс, Владата го зголемува задолжувањето

Алфа | пред 9 месеци

Со предложениот ребаланс на Буџетот, Владата на СДСМ го зголемува задолжувањето на Македонија, смета ВМРО-ДПМНЕ. - СДС, Драган Тевдовски и Зоран Заев кои со месеци наназад зборуваа за нивната загриженост...

Поднесени 840 амандмани за расправата за ребалансот на буџетот

Поднесени 840 амандмани за расправата за ребалансот на буџетот

Позитив | пред 9 месеци

Дури 840 амандмани стигнале до собраниската Комисија за финансирање и буџет, во која денеска ќе почне расправата за ребалансот на буџетот. Најмногу амандмани, 706, поднела ВМРО-ДПМНЕ, а другите 134 амандмани...

Тевдовски Со ребалансот сериозно кратење на сите непродуктивни трошоци

Тевдовски: Со ребалансот сериозно кратење на сите непродуктивни трошоци

Вечер | пред 9 месеци

Намалување на непродуктивните трошоци и обезбедување простор за реализација на политиките на новата Влада е целта на предложениот ребаланс на Буџетот за 2017 година за кој од денеска почна расправа во...

Почнува собраниската расправа за ребалансот на буџетот

Почнува собраниската расправа за ребалансот на буџетот

24 вести | пред 9 месеци

Ребалансот на буџетот предложен од владата е на дневен ред на собраниската комисија за финансирање и буџет. 840 амандмани стигнале до собраниската комисија за финансирање и буџет -  706, поднела ВМРО-ДПМНЕ,...

ВМРО ДПМНЕ ја обвини Влада за луксуз и задолжувања

ВМРО ДПМНЕ ја обвини Влада за луксуз и задолжувања

Нова ТВ | пред 9 месеци

Опозициската ВМРО-ДПМНЕ денеска преку соопштение обвини дека Владата на СДСМ со предложениот ребаланс на буџетот го зголемува задолжувањето на Македонија. -СДСМ, Драган Тевдовски и Зоран Заев кои со месеци...

Тевдовски Со ребалансот сериозно кратење на сите непродуктивни трошоци

Тевдовски: Со ребалансот сериозно кратење на сите непродуктивни трошоци

ТВ 21 | пред 9 месеци

Намалување на непродуктивните трошоци и обезбедување простор за реализација на политиките на новата Влада е целта на предложениот ребаланс на Буџетот за 2017 година за кој од денеска почна расправа во...

ВМРО ДПМНЕ Со предложениот ребаланс Владата го зголемува задолжувањето

ВМРО-ДПМНЕ: Со предложениот ребаланс, Владата го зголемува задолжувањето

Локално | пред 9 месеци

Со предложениот ребаланс на Буџетот, Владата на СДСМ го зголемува задолжувањето на Македонија, смета ВМРО-ДПМНЕ. – СДС, Драган Тевдовски и Зоран Заев кои со месеци наназад зборуваа за нивната загриженост...

Ребаланс Драстично кратење на кампањите патувањата рекламирањето

Ребаланс: Драстично кратење на кампањите, патувањата, рекламирањето

Нова ТВ | пред 9 месеци

Комисијата за фнансирање и буџет ја започна расправата за ребаланс на Буџетот за 2017. Како што рече министерот за финансии Драган Тевдовски во образложението, основната идеја е да се намалат непродуктивните...

ВМРО ДПМНЕ Со предложениот ребаланс Владата го зголемува задолжувањето

ВМРО-ДПМНЕ: Со предложениот ребаланс, Владата го зголемува задолжувањето

ТВ Нова | пред 9 месеци

Со предложениот ребаланс на Буџетот, Владата на СДСМ го зголемува задолжувањето на Македонија, смета ВМРО-ДПМНЕ. – СДС, Драган Тевдовски и Зоран Заев кои со месеци наназад зборуваа за нивната загриженост...

Тевдовски Со ребалансот сериозно кратење на сите непродуктивни трошоци

Тевдовски: Со ребалансот сериозно кратење на сите непродуктивни трошоци

Сител | пред 9 месеци

Намалување на непродуктивните трошоци и обезбедување простор за реализација на политиките на новата Влада е целта на предложениот ребаланс на Буџетот за 2017 година за кој од денеска почна расправа во...

Почна расправата по ребалансот на Буџетот во Комисијата за финансирање и буџет

Почна расправата по ребалансот на Буџетот во Комисијата за финансирање и буџет

Сител | пред 9 месеци

Во Собранието на Република Македонија, во матичната Комисија за финансирање и буџет денеска почна расправата по предложениот Ребаланс на Буџетот за 2017 година. Пред членовите ребалансот го образложи министерот...

ВМРО ДПМНЕ Со предложениот ребаланс Владата го зголемува задолжувањето

ВМРО-ДПМНЕ: Со предложениот ребаланс, Владата го зголемува задолжувањето

Прес 24 | пред 9 месеци

Со предложениот ребаланс на Буџетот, Владата на СДСМ го зголемува задолжувањето на Македонија, смета ВМРО-ДПМНЕ. - СДС, Драган Тевдовски и Зоран Заев кои со месеци наназад зборуваа за нивната загриженост...

Ребалансот на буџетот денеска првпат пред пратениците

Ребалансот на буџетот денеска првпат пред пратениците

Алфа | пред 9 месеци

Од денеска ребалансот на буџетот влегува во собраниска процедура. Се очекува жестока дебата од пратениците за прекројувањето на државната каса кое предвидува ревидирање на приходите за 1,5% надолу, односно...

ВМРО ДПМНЕ Со ребалансот се зголемува задолжувањето

ВМРО-ДПМНЕ: Со ребалансот се зголемува задолжувањето

Канал 5 | пред 9 месеци

„Уште во првиот месец откако дојдоа на власт ја задолжија државата 60 милиони евра. Според плановите на Заев, до крајот на годината, секој ден граѓаните на Република Македонија кога ќе се разбудат државата...

ВМРО ДПМНЕ СДС во првиот месец на власт ја задолжи државата за 60 милиони евра

ВМРО-ДПМНЕ: СДС во првиот месец на власт ја задолжи државата за 60 милиони евра

МКД | пред 9 месеци

Од ВМРО-ДПМНЕ реагираат дека Драган Тевдовски и Зоран Заев кои со месеци наназад зборуваа за нивната загриженост дека Македонија е презадолжена земја, сега откако дојдоа на власт предлагаат ребаланс на...

ВМРО ДПМНЕ Новиот ребаланс на буџетот само го зголемува долгот на Македонија

ВМРО-ДПМНЕ: Новиот ребаланс на буџетот само го зголемува долгот на Македонија

Фокус | пред 9 месеци

Антиреформската влада на СДСМ со предложениот ребаланс на буџетот го зголемува задолжувањето на Македонија, велат во соопштение од опозициската ВМРО-ДПМНЕ. Од партијата велат дека новиот ребаланс на буџетот...

Тевдовски Старата власт оставила долг од 2 4 милијарди денари во областа на културата

Тевдовски: Старата власт оставила долг од 2,4 милијарди денари во областа на културата

Sky | пред 9 месеци

Основнa цел на ребалансот e да ги намали непродуктивните трошоци и да обезбеди простор за реализација на политиките на новата Влада, рече министерот за финансии, Драган Тевдовски, на собраниската Комисија...

ВМРО ДПМНЕ Антиреформската влада на СДС со предложениот ребаланс на буџетот го зголемува задолжувањето на Македонија

ВМРО-ДПМНЕ: Антиреформската влада на СДС со предложениот ребаланс на буџетот го зголемува задолжувањето на Македонија

Курир | пред 9 месеци

-Уште во првиот месец дена откако дојдоа на власт ја задолжија државата 60 милиони евра. Според плановите на Заев, до крајот на годината, секој ден граѓаните на Република Македонија кога ќе се разбудат...

Почнува собраниската расправа за ребалансот на Буџетот скратени се трошења за службени патувања и рекламирања

Почнува собраниската расправа за ребалансот на Буџетот, скратени се трошења за службени патувања и рекламирања

Фокус | пред 9 месеци

Во Собранието на Република Македонија денеска почнува расправата по Предлогот за измени и дополнување на Буџетот на Република Македонија за 2017 година. Ребалансот на Буџетот предложен од Владата е на...

ВМРО-ДПМНЕ: Со ребалансот на Буџетот владата на СДСМ го зголемува задолжувањето на земјата

Нетпрес | пред 9 месеци

Антиреформската влада на СДСМ со предложениот ребаланс на Буџетот го зголемува задолжувањето на Македонија, тврдат од ВМРО-ДПМНЕ, во пресрет на денешното започнување на собраниската расправа за ребалансот...

ВМРО ДПМНЕ Антиреформската влада на СДС со предложениот ребаланс на буџетот го зголемува задолжувањето на Македонија

ВМРО-ДПМНЕ: Антиреформската влада на СДС со предложениот ребаланс на буџетот го зголемува задолжувањето на Македонија

Вистина | пред 9 месеци

Антиреформската влада на СДС со предложениот ребаланс на буџетот го зголемува задолжувањето на Македонија. СДС, Драган Тевдовски и Зоран Заев кои со месеци наназад зборуваа за нивната загриженост дека...

СЕ ОЧЕКУВА ДОЛГА И БУРНА РАСПРАВА Ребалансот на буџетот на дневен ред во Собранието

СЕ ОЧЕКУВА ДОЛГА И БУРНА РАСПРАВА: Ребалансот на буџетот на дневен ред во Собранието

Телеграф | пред 9 месеци

Во Собранието на Република Македонија денеска почнува расправата по Предлогот за измени и дополнување на Буџетот на Република Македонија за 2017 година.Ребалансот на Буџетот предложен од Владата е на дневен...

ВМРО ДПМНЕ Со предложениот ребаланс на буџетот СДС го зголемува задолжувањето на Македонија

ВМРО-ДПМНЕ: Со предложениот ребаланс на буџетот СДС го зголемува задолжувањето на Македонија

A1on | пред 9 месеци

„Антиреформската влада на СДС со предложениот ребаланс на буџетот го зголемува задолжувањето на Македонија. СДС, Драган Тевдовски и Зоран Заев кои со месеци наназад зборуваа за нивната загриженост дека...

Почнува собраниската расправа за ребалансот на Буџетот

Почнува собраниската расправа за ребалансот на Буџетот

Алсат-М | пред 9 месеци

Во Собранието на Република Македонија денеска почнува расправата по Предлогот за измени и дополнување на Буџетот на Република Македонија за 2017 година. Ребалансот на Буџетот предложен од Владата е на...

ВМРО ДПМНЕ Со предложениот ребаланс Владата го зголемува задолжувањето

ВМРО-ДПМНЕ: Со предложениот ребаланс, Владата го зголемува задолжувањето

Вечер | пред 9 месеци

Со предложениот ребаланс на Буџетот, Владата на СДСМ го зголемува задолжувањето на Македонија, смета ВМРО-ДПМНЕ. СДС, Драган Тевдовски и Зоран Заев кои со месеци наназад зборуваа за нивната загриженост...

Собранието ја почнува расправата за ребалансираниот буџет

Собранието ја почнува расправата за ребалансираниот буџет

+Инфо | пред 9 месеци

Собраниската Комисијата за финансирање и буџет,  ја почнува расправата за ребаланосираниот буџет. Поднесени се 840 амандмани. Најмногу амандмани има од ВМРО-ДПМНЕ седумстотини и шест. СДСМ не дала ниту...

ВМРО ДПМНЕ Антиреформската влада на СДС со предложениот ребаланс на буџетот го зголемува задолжувањето на Македонија

ВМРО-ДПМНЕ: Антиреформската влада на СДС со предложениот ребаланс на буџетот го зголемува задолжувањето на Македонија

Република | пред 9 месеци

Антиреформската влада на СДС со предложениот ребаланс на буџетот го зголемува задолжувањето на Македонија. СДС, Драган Тевдовски и Зоран Заев, кои со месеци наназад зборуваа за нивната загриженост дека...

Почна расправата по ребалансот на Буџетот

Почна расправата по ребалансот на Буџетот

Слободна Македонија | пред 9 месеци

Во Собранието на Република Македонија, во матичната Комисија за финансирање и буџет денеска почна расправата по предложениот Ребаланс на Буџетот за 2017 година. Пред членовите ребалансот го образложи министерот...

Ребалансот на буџетот на дневен ред на собраниските комисии

Ребалансот на буџетот на дневен ред на собраниските комисии

Кајгана | пред 9 месеци

Во Собранието почнува расправата по Предлогот за измени и дополнување на Буџетот за 2017 година. Ребалансот на Буџетот е на дневен ред на собраниската Комисија за финансирање и буџет. Со него се предвидува...

Почнува собраниската расправа за ребалансот на Буџетот

Почнува собраниската расправа за ребалансот на Буџетот

ТВ Нова | пред 9 месеци

Во Собранието на Република Македонија денеска почнува расправата по Предлогот за измени и дополнување на Буџетот на Република Македонија за 2017 година. Ребалансот на Буџетот предложен од Владата е на...

Почнува собраниската расправа за ребалансот на Буџетот

Почнува собраниската расправа за ребалансот на Буџетот

Телма | пред 9 месеци

Во Собранието на Република Македонија денеска почнува расправата по Предлогот за измени и дополнување на Буџетот на Република Македонија за 2017 година. Ребалансот на Буџетот предложен од Владата е на...

Ребалансот на буџетот на дневен ред на собраниските комисии

Ребалансот на буџетот на дневен ред на собраниските комисии

Макфакс | пред 9 месеци

Во Собранието почнува расправата по Предлогот за измени и дополнување на Буџетот за 2017 година. Ребалансот на Буџетот е на дневен ред на собраниската Комисија за финансирање и буџет. Со него се предвидува дефицитот...

Антиреформската влада на СДС со предложениот ребаланс на буџетот го зголемува задолжувањето на Македонија

Антиреформската влада на СДС со предложениот ребаланс на буџетот го зголемува задолжувањето на Македонија

Пулс 24 | пред 9 месеци

Антиреформската влада на СДС со предложениот ребаланс на буџетот го зголемува задолжувањето на Македонија. СДС, Драган Тевдовски и Зоран Заев кои со месеци наназад зборуваа за нивната загриженост дека...

ВМРО ДПМНЕ Владата го зголемува задолжувањето на Македонија

ВМРО-ДПМНЕ: Владата го зголемува задолжувањето на Македонија

Нова ТВ | пред 9 месеци

Опозициската ВМРО-ДПМНЕ денеска преку соопштение обвините дека владата на СДСМ со предложениот ребаланс на буџетот го зголемува задолжувањето на Македонија. „СДС, Драган Тевдовски и Зоран Заев кои со месеци...

Почнува собраниската расправа за ребалансот на Буџетот

Нетпрес | пред 9 месеци

Во Собранието на Република Македонија денеска почнува расправата по Предлогот за измени и дополнување на Буџетот на Република Македонија за 2017 година. Ребалансот на Буџетот предложен од Владата е на...

Почнува собраниската расправа за ребалансот на Буџетот

Почнува собраниската расправа за ребалансот на Буџетот

ТВ Нова | пред 9 месеци

Во Собранието на Република Македонија денеска почнува расправата по Предлогот за измени и дополнување на Буџетот на Република Македонија за 2017 година. Ребалансот на Буџетот предложен од Владата е на...

Собраниска расправа за ребаланс на буџетот

Собраниска расправа за ребаланс на буџетот

Денар | пред 9 месеци

Денес во Собранието на Република Македонија започнува расправата за ребаланс на буџетот за 2017 година. Со него се предвидува дефицитот да остане 2,9 отсто од БДП, а растот да изнесува 2,2 проценти наместо...

Почнува собраниската расправа за ребалансот на Буџетот

Почнува собраниската расправа за ребалансот на Буџетот

A1on | пред 9 месеци

Во Собранието на Република Македонија денеска почнува расправата по Предлогот за измени и дополнување на Буџетот на Република Македонија за 2017 година. Ребалансот на Буџетот предложен од Владата е на...

ВМРО ДПМНЕ СДС со предложениот ребаланс на буџетот го зголемува задолжувањето на Македонија

ВМРО-ДПМНЕ:СДС со предложениот ребаланс на буџетот го зголемува задолжувањето на Македонија

Infomax | пред 9 месеци

Антиреформската влада на СДС со предложениот ребаланс на буџетот го зголемува задолжувањето на Македонија. СДС, Драган Тевдовски и Зоран Заев кои со месеци наназад зборуваа за нивната загриженост дека...

Ребалансот на буџетот на дневен ред на собраниските комисии

Ребалансот на буџетот на дневен ред на собраниските комисии

Sky | пред 9 месеци

Во Собранието почнува расправата по предлогот за измени и дополнување на Буџетот за 2017 година. Ребалансот на Буџетот е на дневен ред на собраниската Комисија за финансирање и буџет. Со него се предвидува...

КОј добива а кој губи со ребалансот на БУЏЕТОТ

КОј добива а кој губи со ребалансот на БУЏЕТОТ?

Локално | пред 9 месеци

Почнува работата ба пратениците по ребалансот на Буџетот предложен од Владата. Најмногу амандмани, 706, поднела ВМРО-ДПМНЕ, а другите 134 амандмани се од партии од албанскиот политички блок. Со него се...

Денеска во Собранието ќе се расправа за ребалансот на Буџетот

Денеска во Собранието ќе се расправа за ребалансот на Буџетот

Нова ТВ | пред 9 месеци

Денеска во Собранието треба да започне расправата по Предлогот за измени и дополнување на Буџетот на Република Македонија за 2017 година. Ребалансот на Буџетот предложен од Владата е на дневен ред на собраниската...

Почнува собраниската расправа за ребалансот на Буџетот

Почнува собраниската расправа за ребалансот на Буџетот

Канал 5 | пред 9 месеци

Ребалансот на Буџетот предложен од Владата е на дневен ред на собраниската Комисија за финансирање и буџет. Со него се предвидува дефицитот да остане 2,9 отсто од БДП, а растот да изнесува 2,2 проценти...

Пратениците ќе расправаат за ребалансот на буџетот

Пратениците ќе расправаат за ребалансот на буџетот

Прес 24 | пред 9 месеци

Во Собранието на Република Македонија денеска почнува расправата по Предлогот за измени и дополнување на Буџетот на Република Македонија за 2017 година. Ребалансот на Буџетот предложен од Владата е на...

Денеска почнува седницата за БУЏЕТ  840 амандмани за старт

Денеска почнува седницата за БУЏЕТ – 840 амандмани за старт!

Локално | пред 9 месеци

Со ребалансот ќе има четириесет и седум милиони евра помалку за трошење и само за приоритетните  и редовни потреби  Од СДСМ велат дека се скратени непотребните трошоци, а парите се враќаат назад кон граѓаните....

ВМРО ДПМНЕ Антиреформската влада на СДС со предложениот ребаланс на буџетот го зголемува задолжувањето на Македонија

ВМРО-ДПМНЕ: Антиреформската влада на СДС со предложениот ребаланс на буџетот го зголемува задолжувањето на Македонија

Слободна Македонија | пред 9 месеци

Антиреформската влада на СДС со предложениот ребаланс на буџетот го зголемува задолжувањето на Македонија. СДС, Драган Тевдовски и Зоран Заев кои со месеци наназад зборуваа за нивната загриженост дека...

РЕБАЛАНС ПРЕД ПРАТЕНИЦИ Дали македонскиот пица буџет ќе ги угаси апетитите

РЕБАЛАНС ПРЕД ПРАТЕНИЦИ: Дали македонскиот пица-буџет ќе ги угаси апетитите?

Фактор | пред 9 месеци

Ребалансот за буџетот е пред пратениците. Од денеска стартува собраниската расправа за прекроената државна каса. Опозициската ВМРО-ДПМНЕ поднесе 1.000 амандмани за кои ќе треба да се расправа. Комисијската...

Ребалансот на буџетот во собраниска процедура

Ребалансот на буџетот во собраниска процедура

Р.С. Европа | пред 9 месеци

Комисијата за финансирање и буџет на Собранието на Македонија денеска ја почнува расправата по предлог ребалансот на буџетот. Најмногу амандмани има поднесено ВМРО-ДПМНЕ седумстотини и шест. СДСМ не дала...

Почнува собраниската расправа за ребалансот на Буџетот

Почнува собраниската расправа за ребалансот на Буџетот

Вечер | пред 9 месеци

Во Собранието на Република Македонија денеска почнува расправата по Предлогот за измени и дополнување на Буџетот на Република Македонија за 2017 година. Ребалансот на Буџетот предложен од Владата е на...

Прекројувањето на државната каса пред пратениците Доставени 1 000 амандмани за ребалансот на буџетот

Прекројувањето на државната каса пред пратениците: Доставени 1.000 амандмани за ребалансот на буџетот

еМАГАЗИН | пред 9 месеци

Расправата за ребалансот на буџетот ќе стартува денеска во Комисијата за финансирање и буџет.  Поднесени се околу 1000 предлог промени на буџетот од ВМРО- ДПМНЕ и неколку од ДУИ Во ребалансот,се предвидува...

Почнува собраниската расправа за ребалансот на Буџетот

Почнува собраниската расправа за ребалансот на Буџетот

Сител | пред 9 месеци

Во Собранието на Република Македонија денеска почнува расправата по Предлогот за измени и дополнување на Буџетот на Република Македонија за 2017 година. Ребалансот на Буџетот предложен од Владата е на...

Почнува расправата за ребалансот на буџетот 840 поднесени амандмани

Почнува расправата за ребалансот на буџетот, 840 поднесени амандмани

Слободна Македонија | пред 9 месеци

Дури 840 амандмани стигнале до собраниската Комисија за финансирање и буџет, во која денеска ќе почне расправата за ребалансот на буџетот. Најмногу амандмани, 706, поднела ВМРО-ДПМНЕ, а другите 134 амандмани...

Собранието утре ја почнува расправата за ребалансираниот буџет

Собранието утре ја почнува расправата за ребалансираниот буџет

+Инфо | пред 9 месеци

Собраниската Комисијата за финансирање и буџет, утре ја почнува расправата за ребаланосираниот буџет. Поднесени се 840 амандмани. Најмногу амандмани има од ВМРО-ДПМНЕ седумстотини и шест. СДСМ не дала...

ВМРО ДПМНЕ СДСМ се задолжува многу повеќе од планираното

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ се задолжува многу повеќе од планираното

Актуелно24 | пред 9 месеци

СДС со години лажно глумеа дека државата е задолжена. Сега откако се на власт, тргнаа во нови задолжувања, многу поголеми од претходно предвидените – обвини денеска на пресконференција Соња Ѓелова Стојанова од...

Утре стартува расправата за ребалансот на буџетот поднесени 840 амандмани

Утре стартува расправата за ребалансот на буџетот, поднесени 840 амандмани

Фокус | пред 9 месеци

Дури 840 амандмани стигнале до собраниската комисија за финансирање и буџет, на која утре ќе почне расправата за ребаланост на Буџетот. Најмногу амандмани, 706, а останатите 134 амандмани се од албанските...

ВМРО ДПМНЕ СДСМ се задолжува многу повеќе од планираното

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ се задолжува многу повеќе од планираното

Sky | пред 9 месеци

СДС со години лажно глумеа дека државата е задолжена. Сега откако се на власт, тргнаа во нови задолжувања, многу поголеми од претходно предвидените – обвини денеска на пресконференција Соња Ѓелова Стојанова...

Ребалансот на буџетот утре во Собрание

Ребалансот на буџетот утре во Собрание

24 вести | пред 9 месеци

Осумстотини и четириесет амандмани стигнале до комисијата за финансирање и буџет, на која утре ќе почне расправата за ребаланост. Најмногу амандмани има од ВМРО-ДПМНЕ седумстотини и шест. СДСМ не дала...

ЌЕ СЕ РАСПРАВА ЗА РЕБАЛАНСОТ НА БУЏЕТОТ Каде ќе има кратења

ЌЕ СЕ РАСПРАВА ЗА РЕБАЛАНСОТ НА БУЏЕТОТ: Каде ќе има кратења?

Фактор | пред 9 месеци

Расправата за ребалансот на буџетот ќе стартува утре во Комисијата за финансирање и буџет. Поднесени се околу 1000 предлог промени на буџетот од ВМРО- ДПМНЕ и неколку од ДУИ. Од ВМРО-ДПМНЕ сметаат дека...

Ребалансот утре пред пратениците се кратат 47 милиони евра и на приходната и на расходната страна

Ребалансот утре пред пратениците, се кратат 47 милиони евра и на приходната и на расходната страна

Алфа | пред 9 месеци

Од утре ребалансот на буџетот влегува во собраниска процедура. Се очекува жестока дебата од пратениците за прекројувањето на државната каса кое предвидува ревидирање на приходите за 1,5% надолу, односно...

Утре стартува расправата за ребаланс на буџетот

Утре стартува расправата за ребаланс на буџетот

Телма | пред 9 месеци

Утре почнува расправата за ребалансот на буџетот во Комисијата за финансирање и буџет. Поднесени се околу 1000 предлог промени на буџетот од страна на опозициската Вмро ДПМНЕ и неколку од страна на ДУИ...

ВМРО ДПМНЕ СДСМ се задолжува многу повеќе од планираното

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ се задолжува многу повеќе од планираното

Макфакс | пред 9 месеци

СДС со години лажно глумеа дека државата е задолжена. Сега откако се на власт, тргнаа во нови задолжувања, многу поголеми од претходно предвидените – обвини денеска на пресконференција Соња Ѓелова Стојанова од...

Утре стартува расправата за ребалансираниот Буџет  поднесени 1 000 амандмани

Утре стартува расправата за ребалансираниот Буџет – поднесени 1.000 амандмани

ТВ Нова | пред 9 месеци

Утре стартува собраниската расправа за ребалансот на буџетот во Комисијата за финансирање и буџет. Пратеничките групи до вчера имаа рок да поднесат амандмани. Според информациите од Собранието, досега...

Стојанова СДСМ глумеше дека државата е задолжена а сега тргнува со нови поголеми задолжувања

Стојанова: СДСМ глумеше дека државата е задолжена, а сега тргнува со нови, поголеми задолжувања

A1on | пред 9 месеци

Соња Ѓелова Стојанова од ВМРО-ДПМНЕ денеска во изјава за медиумите кажа дека СДСМ со години лажно глумела дека државата е задолжена, а сега откако дошле на власт, тргнале со нови задолжувања, многу поголеми...

ВМРО ДПМНЕ СДС со години лажно глумеа дека државата е презадолжена сега тргнаа во нови задолжувања

ВМРО-ДПМНЕ: СДС со години лажно глумеа дека државата е презадолжена, сега тргнаа во нови задолжувања

Курир | пред 9 месеци

Имено, со ребалансот на буџетот, СДС, Заев и Тевдовски, сакаат за само 5 месеци да ја задолжат државата над 150 милиони евра. Да потсетиме дека во првите месец дена само што дојдоа на власт, ја задолжија...

ВМРО ДПМНЕ СДС со години лажно глумеа дека државата е презадолжена сега тргнаа во нови задолжувања

ВМРО-ДПМНЕ: СДС со години лажно глумеа дека државата е презадолжена, сега тргнаа во нови задолжувања

Вистина | пред 9 месеци

СДС со години лажно глумеа дека државата е задолжена. Сега откако се на власт, тргнаа во нови задолжувања, многу поголеми од претходно предвидените, истакна на прес-конференција пред партиското седуште Соња...

Гелова Со ребилансот сакаат само да ја задолжат државата

Гелова: Со ребилансот сакаат само да ја задолжат државата

Прес 24 | пред 9 месеци

Интегрален текс од денешната прес конференција, која се одржа во просториите на ВМРО- ДПМНЕ при што се обрати Соња Гелова. СДС со години лажно глумеа дека државата е задолжена. Сега откако се на власт,...

ВМРО ДПМНЕ поднесоа стратешки амандмани за ребалансот на Буџетот кои што претставуваат реални барања на граѓаните

ВМРО-ДПМНЕ поднесоа стратешки амандмани за ребалансот на Буџетот кои што претставуваат реални барања на граѓаните

Денешен | пред 9 месеци

Од понеделник во Собранието на Република Македонија започнува расправата за ребалансот на Буџетот за 2017 година за кој што ВМРО- ДПМНЕ поднесоа над 700 амандмани. Од извори дознаваме дека ВМРО-ДПМНЕ поднеле...

ВМРО ДПМНЕ СДС со години лажно глумеа дека државата е презадолжена сега тргнаа во нови задолжувања

ВМРО- ДПМНЕ: СДС со години лажно глумеа дека државата е презадолжена, сега тргнаа во нови задолжувања

Пулс 24 | пред 9 месеци

СДС со години лажно глумеа дека државата е задолжена. Сега откако се на власт, тргнаа во нови задолжувања, многу поголеми од претходно предвидените, истакна на прес-конференција пред партиското седуште Соња...

Од утре комисиска расправа за ребалансот на буџетот околу 1000 поднесени амандмани

Од утре комисиска расправа за ребалансот на буџетот, околу 1000 поднесени амандмани

Канал 5 | пред 9 месеци

Неколку амандмани до собраниските служби доставила ДУИ, а се очекува да поднесат и од БЕСА. Од СДСМ не планираат да поднесат амандмани. Сметаат дека ВМРО-ДПМНЕ најмалку има право да поднесува толкав број...

Утре ребаланск на буџетот  Опозицијата поднесе 700 амандмани

Утре ребаланск на буџетот - Опозицијата поднесе 700 амандмани

Сител | пред 9 месеци

Embedded video for Утре ребаланск на буџетот - Опозицијата поднесе 700 амандмани Утре стартува собраниската расправа за ребалансот на буџетот.  Забелешки на  прекројувањето како да се трошат државните...

СДСМ не ги коментира амандманите на ВМРО ДПМНЕ

СДСМ не ги коментира амандманите на ВМРО-ДПМНЕ

Сител | пред 9 месеци

Embedded video for СДСМ не ги коментира амандманите на ВМРО-ДПМНЕ

ВМРО-ДПМНЕ со амандмани за ребалансот на Буџетот

Нетпрес | пред 9 месеци

Од понеделник во Собранието на Република Македонија започнува расправата за ребалансот на Буџетот за 2017 година за кој што ВМРО- ДПМНЕ поднесоа над 700 амандмани. Порталот „Курир“ објави дека  ВМРО-ДПМНЕ...

ВМРО ДПМНЕ поднесоа стратешки амандмани за ребалансот на Буџетот кои што претставуваат реални барања на граѓаните

ВМРО-ДПМНЕ поднесоа стратешки амандмани за ребалансот на Буџетот кои што претставуваат реални барања на граѓаните

Курир | пред 9 месеци

Од извори дознаваме дека ВМРО-ДПМНЕ поднеле повеќе стратешки амандмани односно проекти кои што сметаат дека е неопходно за граѓаните да се најдат во Буџетот и да се обезбедат финансиски средства. Имено,...

ВМРО ДПМНЕ поднесоа стратешки амандмани за ребалансот на Буџетот кои што претставуваат реални барања на граѓаните

ВМРО-ДПМНЕ поднесоа стратешки амандмани за ребалансот на Буџетот кои што претставуваат реални барања на граѓаните

Прес 24 | пред 9 месеци

Од понеделник во Собранието на Република Македонија започнува расправата за ребалансот на Буџетот за 2017 година за кој што ВМРО- ДПМНЕ поднесоа над 700 амандмани. Од извори дознаваме дека ВМРО-ДПМНЕ поднеле...

ВМРО ДПМНЕ поднесоа стратешки амандмани за ребалансот на Буџетот кои што претставуваат реални барања на граѓаните

ВМРО-ДПМНЕ поднесоа стратешки амандмани за ребалансот на Буџетот кои што претставуваат реални барања на граѓаните

Лидер | пред 9 месеци

Од понеделник во Собранието на Република Македонија започнува расправата за ребалансот на Буџетот за 2017 година за кој што ВМРО- ДПМНЕ поднесоа над 700 амандмани. Од извори дознаваме дека ВМРО-ДПМНЕ поднеле...

ВМРО ДПМНЕ поднесоа стратешки амандмани за ребалансот на Буџетот кои што претставуваат реални барања на граѓаните

ВМРО-ДПМНЕ поднесоа стратешки амандмани за ребалансот на Буџетот кои што претставуваат реални барања на граѓаните

Вистина | пред 9 месеци

Од понеделник во Собранието на Република Македонија започнува расправата за ребалансот на Буџетот за 2017 година за кој што ВМРО- ДПМНЕ поднесоа над 700 амандмани. Од извори дознаваме дека ВМРО-ДПМНЕ поднеле...

СДСМ Нема повеќе непродуктивни трошења на народни пари

СДСМ: Нема повеќе непродуктивни трошења на народни пари

Сител | пред 9 месеци

Embedded video for СДСМ: Нема повеќе непродуктивни трошења на народни пари

ВМРО ДПМНЕ со 1 000 амандмани ќе го кочи ребалансот на буџет

ВМРО-ДПМНЕ со 1.000 амандмани ќе го кочи ребалансот на буџет

Локално | пред 9 месеци

Околу 1.000 амандамни опозициската ВМРО-ДПМНЕ поднела до Собранието. Неколку амандамни до собраниските служби доставила и ДУИ. Се очекува амандамни да поднесат и БЕСА. Од СДСМ  не најавуваат. Со вака големиот...

Ѓелова Стојанова Во ребалансот на Буџетот СДСМ предлага дополнителни задолжувања

Ѓелова-Стојанова: Во ребалансот на Буџетот СДСМ предлага дополнителни задолжувања

Канал 5 | пред 9 месеци

Според неа, СДСМ кои со месеци и години наназад биле загрижени дека државата е задолжена, сега предлагаат ребаланс на Буџет во кој предвидуваат поголемо задолжување на државата до крајот на годината за...

ВМРО ДПМНЕ СДС ги лажеше граѓаните ветуваше дека нема да се задолжува а сега планира да се задолжи со дополнителни 150 милиони евра

ВМРО-ДПМНЕ: СДС ги лажеше граѓаните, ветуваше дека нема да се задолжува, а сега планира да се задолжи со дополнителни 150 милиони евра

Лидер | пред 9 месеци

Ребалансот на буџетот предложен од антиреформската влада на СДС е врвот на лицемерието на Зоран Заев и неговата Влада, изјави денеска пред Министерството за финансии Соња Ѓелова Стојанова од ВМРО-ДПМНЕ....

ВМРО ДПМНЕ СДС ги лажеше граѓаните ветуваше дека нема да се задолжува а сега планира да се задолжи со дополнителни 150 милиони евра

ВМРО-ДПМНЕ: СДС ги лажеше граѓаните, ветуваше дека нема да се задолжува, а сега планира да се задолжи со дополнителни 150 милиони евра

Слободна Македонија | пред 9 месеци

Ребалансот на буџето предложен од антиреформската влада на СДС е врвот на лицемерието на Зоран Заев и неговата Влада, изјави денеска пред Министерството за финансии Соња Ѓелова Стојанова од ВМРО-ДПМНЕ....

Поднесени над 1 000 амандмани за ребаланс на буџетот

Поднесени над 1.000 амандмани за ребаланс на буџетот

Фокус | пред 9 месеци

Собраниската расправата за ребалансот на буџетот стартува во понеделник во комисијата за финансирање и буџет, а според информациите од Собранието, досега се поднеле околу 1.000 предлог промени на буџетот....

Поднесени 1 000 амнадмани на ребалансираниот буџет

Поднесени 1.000 амнадмани на ребалансираниот буџет

+Инфо | пред 9 месеци

Собраниската расправата за ребалансот на буџетот стартува во понеделник во комисијата за финансирање и буџет. Пратеничките групи имаа рок до денеска да поднесат амандмани. Според информациите од Собранието,...

ВМРО ДПМНЕ СДС ги лажеше граѓаните ветуваше дека нема да се задолжува а сега планира да се задолжи со дополнителни 150 милиони евра

ВМРО-ДПМНЕ: СДС ги лажеше граѓаните, ветуваше дека нема да се задолжува, а сега планира да се задолжи со дополнителни 150 милиони евра

Денешен | пред 9 месеци

Ребалансот на буџето предложен од антиреформската влада на СДС е врвот на лицемерието на Зоран Заев и неговата Влада, изјави денеска пред Министерството за финансии Соња Ѓелова Стојанова од ВМРО-ДПМНЕ....

ВМРО ДПМНЕ СДС ги лажеше граѓаните ветуваше дека нема да се задолжува а сега планира да се задолжи со дополнителни 150 милиони евра

ВМРО-ДПМНЕ: СДС ги лажеше граѓаните, ветуваше дека нема да се задолжува, а сега планира да се задолжи со дополнителни 150 милиони евра

Курир | пред 9 месеци

Имено партијата СДС, Драган Тевдовски и Зоран Заев кои со месеци и години наназад беа загрижени дека државата е задолжена, сега предлагаат ребаланс на Буџет во кој предвидуваат поголемо задолжување на...

ВМРО ДПМНЕ Со ребалансот на буџетот се предлага задолжување за дополнителни 48 3 милиони евра кон домашни доверители

ВМРО-ДПМНЕ: Со ребалансот на буџетот се предлага задолжување за дополнителни 48,3 милиони евра кон домашни доверители

A1on | пред 9 месеци

Соња Ѓелова Стојанова денеска во изјавата за медиумите кажа дека ребалансот на буџетот предложен од владата на СДСМ било врв на лицемерието на Зоран Заев и неговата влада. – Партијата СДС, Драган Тевдовски...

ВМРО ДПМНЕ СДС ги лажеше граѓаните ветуваше дека нема да се задолжува а сега планира да се задолжи со дополнителни 150 милиони евра

ВМРО-ДПМНЕ: СДС ги лажеше граѓаните, ветуваше дека нема да се задолжува, а сега планира да се задолжи со дополнителни 150 милиони евра

ТВ Нова | пред 9 месеци

Ребалансот на буџето предложен од антиреформската влада на СДС е врвот на лицемерието на Зоран Заев и неговата Влада, изјави денеска пред Министерството за финансии Соња Ѓелова Стојанова од ВМРО-ДПМНЕ....

ВМРО ДПМНЕ СДС ги лажеше граѓаните ветуваше дека нема да се задолжува а сега планира да се задолжи со дополнителни 150 милиони евра

ВМРО-ДПМНЕ: СДС ги лажеше граѓаните, ветуваше дека нема да се задолжува, а сега планира да се задолжи со дополнителни 150 милиони евра

Вистина | пред 9 месеци

Ребалансот на буџето предложен од антиреформската влада на СДС е врвот на лицемерието на Зоран Заев и неговата Влада, изјави денеска пред Министерството за финансии Соња Ѓелова Стојанова од ВМРО-ДПМНЕ....

Повеќе од 1 000 амандмани за ребалансот на буџетот

Повеќе од 1.000 амандмани за ребалансот на буџетот

Телма | пред 9 месеци

Тешка се очекува да биде расправата за ребалансот на буџетот која стартува во понеделник во комисијата за финансирање и буџет.Иако рокот за поднесување амандмани истекува денеска, досега се стигнати околу...

ВМРО ДПМНЕ Ребалнсот на буџето предложен од антиреформската влада на СДС е врв на лицемерието

ВМРО- ДПМНЕ: Ребалнсот на буџето предложен од антиреформската влада на СДС е врв на лицемерието

Прес 24 | пред 9 месеци

Интегрален текст од изјава за медиуми, која е дадена денес, пред Министерство за Финансии, при што се обрати Соња Ѓелова Стојанова. Ребалнсот на буџето предложен од антиреформската влада на СДС е врвот...

ВМРО ДПМНЕ Ребалнсот на буџето предложен од антиреформската влада на СДС

ВМРО- ДПМНЕ: Ребалнсот на буџето предложен од антиреформската влада на СДС

Прес 24 | пред 9 месеци

Интегрален текст од изјава за медиуми, која е дадена денес, пред Министерство за Финансии, при што се обрати Соња Ѓелова Стојанова. Ребалнсот на буџето предложен од антиреформската влада на СДС е врвот...

ВМРО ДПМНЕ СДС ги лажеше граѓаните ветуваше дека нема да се задолжува а сега планира да се задолжи со дополнителни 150 милиони евра

ВМРО-ДПМНЕ:СДС ги лажеше граѓаните, ветуваше дека нема да се задолжува, а сега планира да се задолжи со дополнителни 150 милиони евра

Infomax | пред 9 месеци

Ребалансот на буџето предложен од антиреформската влада на СДС е врвот на лицемерието на Зоран Заев и неговата Влада, изјави денеска пред Министерството за финансии Соња Ѓелова Стојанова од ВМРО-ДПМНЕ....

GRID.MK не произведува сопствена содржина туку ги анализира релевантните македонски (и светски) веб-сајтови. GRID.MK ги организира, групира, рангира и прикажува содржините од веб-сајтовите согласно дозволените законски и морални норми. Овие функции ги извршуваат компјутерски алгоритми што ги дизајниравме и на кои ќе продолжиме да работиме. Човечкиот фактор нема никакво влијание па затоа можни се грешки.

Контакт · Маркетинг

Copyright © 2010 - 2018 · Приватност