Матурантите танцуваа квадрил на плоштад Македонија

Матурантите танцуваа квадрил на плоштад „Македонија“

Кукурику | пред 11 месеци

Околу 1.000 матуранти од 16 средни училишта од Скопје денеска напладне традиционално танцуваа квадрил на плоштадот „Македонија“ и положија заклетва за ненасилство. Матурантите квадрил танцуваа со сини,...

Матурантите танцуваа квадрил на плоштад Македонија

Матурантите танцуваа квадрил на плоштад „Македонија“

ТВ Нова | пред 11 месеци

Околу 1.000 матуранти од 16 средни училишта од Скопје денеска напладне традиционално танцуваа квадрил на плоштадот „Македонија“ и положија заклетва за ненасилство. Матурантите квадрил танцуваа со сини,...

Матурантите заиграа во ист ритам

Матурантите заиграа во ист ритам

МТВ 1 | пред 11 месеци

Матурска парада 2017-та година. Матурантите традиционално и оваа година, по 11-ти пат го одбележаа завршувањето  на средното образование. По пристигнување на сигналот од Словенија, матурантите од повеќе...

Матурантите одиграа квадрил на плоштадот Македонија

Матурантите одиграа „квадрил“ на плоштадот Македонија

Локално | пред 11 месеци

Традиционалната манифестација „Матурска парада 2017“ се одржа во петок напладне на плоштадот „Македонија“, а матурантите од Скопје точно напладне, заедно со своите врсници од повеќе градови од земјава...

Матурантите одиграа квадрил на плоштадот Македонија

Матурантите одиграа „квадрил“ на плоштадот Македонија

Макфакс | пред 11 месеци

Традиционалната манифестација „Матурска парада 2017“ се одржа во петок напладне на плоштадот „Македонија“, а матурантите од Скопје точно напладне, заедно со своите врсници од повеќе градови од земјава...

Матурантите 11 пат играа квадрил на плоштадот Македонија

Матурантите 11. пат играа квадрил на плоштадот Македонија

МКД | пред 11 месеци

На плоштадот „Македонија" денеска се одржа традиционалната манифестација „Матурска парада 2017", а матурантите од Скопје точно напладне, заедно со своите врсници од повеќе градови од земјава и од Европа,...

На плоштадот Македонија матурантите одиграа квадрил

На плоштадот Македонија матурантите одиграа „квадрил“

Денар | пред 11 месеци

Традиционалната манифестација „Матурска парада 2017“ се одржа во петок напладне на плоштадот „Македонија“, а матурантите од Скопје точно напладне, заедно со своите врсници од повеќе градови од земјава...

Матурантите се заколнаа на толеранција и ненасилство и одиграа квадрил на плоштадот Македонија

Матурантите се заколнаа на толеранција и ненасилство и одиграа „квадрил“ на плоштадот „Македонија“

Факултети | пред 11 месеци

Матурантите од Скопје точно напладне, заедно со своите врсници од повеќе градови од земјава и од Европа, го одиграа танцот „квадрил“ на звуците на Штраусовата опера „Лилјакот“. Пред да почнат да танцуваат...

По 11 пат матурантите танцуваа Kвадрил на плоштад Македонија

По 11 пат, матурантите танцуваа „Kвадрил“ на плоштад „Македонија“

ТВ 21 | пред 11 месеци

Музиката од операта „Лилјакот“ од Јохан Штраус, и оваа година ги спои матурантите од повеќето средни училишта во Скопје. Чекорите се необични за овие тинејџери, но сепак и оваа генерација го научи танцот...

Матурантите играа квадрил на плоштадот Македонија ГАЛЕРИЈА

Матурантите играа квадрил на плоштадот „Македонија“ ГАЛЕРИЈА

+Инфо | пред 11 месеци

На плоштадот „Македонија“ денеска се одржа традиционалната манифестација „Матурска парада 2017“, а матурантите од Скопје точно напладне, заедно со своите врсници од повеќе градови од земјава и од Европа,...

РАЗИГРАНО НА ПЛОШТАД Матурантите танцуваа кадрил и салса во Скопје

РАЗИГРАНО НА ПЛОШТАД: Матурантите танцуваа кадрил и салса во Скопје

Телеграф | пред 11 месеци

Околу 1.000 матуранти од 16 средни училишта од Скопје денеска напладне традиционално танцуваа кадрил на плоштадот „Македонија“ и положија заклетва за ненасилство. Матурантите танцуваа кадрил со сини, а...

Матурантите танцуваа квадрил за крај на средното образование

Матурантите танцуваа квадрил за крај на средното образование

Слободна Македонија | пред 11 месеци

Околу 1.000 матуранти од 16 средни училишта од Скопје денеска напладне традиционално танцуваа квадрил на плоштадот „Македонија“ и положија заклетва за ненасилство. Матурантите квадрил танцуваа со сини,...

Матурантите со танц го одбележаа полнолетството

Матурантите со танц го одбележаа полнолетството

Канал 5 | пред 11 месеци

Млади а перспективни. Млади, а со големи цели и амбиции. Матурантите денес испратија порака за мир и единство во светот. 11-та година по ред, тие го играат танцот квадрил 4ка. Исполнети и среќни. Задоволни...

Матурантите танцуваа квадрил на плоштад Македонија

Матурантите танцуваа квадрил на плоштад „Македонија“

A1on | пред 11 месеци

Околу 1.000 матуранти од 16 средни училишта од Скопје денеска напладне традиционално танцуваа квадрил на плоштадот „Македонија“ и положија заклетва за ненасилство. Матурантите квадрил танцуваа со сини,...

Матурантите танцуваа квадрил на плоштад „Македонија“

Нетпрес | пред 11 месеци

Околу 1.000 матуранти од 16 средни училишта од Скопје денеска напладне традиционално танцуваа квадрил на плоштадот „Македонија“ и положија заклетва за ненасилство. Матурантите квадрил танцуваа со сини,...

Матурска парада 2017 во Скопје

Матурска парада 2017 во Скопје

Fashionel | пред 11 месеци

Денеска напладне на плоштадот „Македонија" во Скопје, традиционално по 11-ти пат се одржа „Матурска парада" на која учениците кои го завршуваат средното образование танцуваа квадрил. Годинава танцуваа...

Матурантите танцуваа квадрил на плоштад Македонија

Матурантите танцуваа квадрил на плоштад „Македонија“

Курир | пред 11 месеци

Матурантите квадрил танцуваа со сини, а матурантките облечени со жолти маички на музиката од Штраусовата опера „Лилјакот“, на преземен сигнал од Радио Словенија со посредство на Македонското радио – Радио...

ГАЛЕРИЈА Плоштадот блесна попладнево  матурантите играа квадрил

ГАЛЕРИЈА: Плоштадот блесна попладнево - матурантите играа квадрил

Прес 24 | пред 11 месеци

На плоштадот „ Македонија “ денеска се одржа традиционалната манифестација „Матурска парада 201 7 “, а матурантите од Скопје точно напладне, заедно со своите врсници од повеќе градови од земјава и од Европа...

Матурски квадрил во Гевгелија

Матурски квадрил во Гевгелија

Курир | пред 11 месеци

Во рамки на традиционалната манифестација „Матурска парада“ која годинава се одржува по 11. пат, гевгелиските матуранти квадрилот го играа заедно и во исто време со околу 2.000 матуранти од земјава како...

Матурантите танцуваа квадрил на плоштад Македонија

Матурантите танцуваа квадрил на плоштад „Македонија“

Вистина | пред 11 месеци

Околу 1.000 матуранти од 16 средни училишта од Скопје денеска напладне традиционално танцуваа квадрил на плоштадот „Македонија“ и положија заклетва за ненасилство. Матурантите квадрил танцуваа со сини,...

Жолто и сино го обоија плоштадот  матурантите танцуваа квадрил

Жолто и сино го обоија плоштадот - матурантите танцуваа квадрил

Прес 24 | пред 11 месеци

Околу 1.000 матуранти од 16 средни училишта од Скопје денеска напладне традиционално танцуваа квадрил на плоштадот „Македонија“ и положија заклетва за ненасилство. Матурантите квадрил танцуваа со сини,...

 Матуранти горди сме на вас  Вака денеска танцуваше младината на плоштад Македонија

„Матуранти горди сме на вас“ – Вака денеска танцуваше младината на плоштад „Македонија“

Reporter.mk | пред 11 месеци

Традиционалната манифестација „Матурска парада 2017“ се одржа во петок напладне на плоштадот „Македонија“, а матурантите од Скопје точно напладне, заедно со своите врсници од повеќе градови од земјава...

Матурска парада на плоштадот Македонија

Матурска парада на плоштадот „Македонија“

Утрински | пред 11 месеци

Tрадиционалната манифестација „Mатурска парада 2017“ денеска ќе се одржи на плоштадот „Mакедонија“. На „Матурската парада“ традиционално учениците кои го завршуваат средното образование танцуваат квадрил....

2000 матуранти дел од матурантската парада

2000 матуранти дел од матурантската парада

Сител | пред 11 месеци

Embedded video for 2000 матуранти дел од матурантската парада Околу 2000 средношколци беа дел од традиционалната “Матурска парада”, којa денеска точно напладне се одржa на плоштадот Македонија во Скопје,...

 Матурска парада по 11 ти пат

„Матурска парада“ по 11-ти пат

МТВ 1 | пред 11 месеци

Околу 2 илјади матуранти од Македонија точно напладне ќе учествувааат на 11-та матурска парада. Традиционалната манифестација ќе се одржи на плоштадот „Македонија“. Во исто време и на иста музика ќе се...

Матурантите точно на пладне ќе играат на  Shape of you

Матурантите точно на пладне ќе играат на ,,Shape of you"

Вест | пред 11 месеци

На „Матурската парада“ традиционално учениците кои го завршуваат средното образование танцуваат квадрил. Годинава ќе танцуваат и матурантите од Струга, Охрид, Струмица и Гевгелија. Се очекува учество на...

 Матурска парада на плоштад Македонија

„Матурска парада“ на плоштад „Македонија“

Кукурику | пред 11 месеци

Традиционалната манифестација „Матурска парада 2017“ ќе се одржи денеска напладне на плоштадот „Македонија“. На „Матурската парада“ традиционално учениците кои го завршуваат средното образование танцуваат...

 Матурска парада на плоштад Mакедонија

„Матурска парада“ на плоштад „Mакедонија“

24 вести | пред 11 месеци

Tрадиционалната манифестација „Mатурска парада 2017“ ќе се одржи денеска на пладне на плоштадот „Mакедонија“. На „Матурската парада“ традиционално учениците кои го завршуваат средното образование танцуваат...

Матурантите танцуваа квадрил за крај на средното образование

Матурантите танцуваа квадрил за крај на средното образование

Република | пред 11 месеци

Околу 1.000 матуранти од 16 средни училишта од Скопје денеска напладне традиционално танцуваа квадрил на плоштадот „Македонија“ и положија заклетва за ненасилство. Матурантите квадрил танцуваа со сини,...

„Матурска парада“ на плоштад „Македонија“

Нетпрес | пред 11 месеци

Традиционалната манифестација „Матурска парада 2017“ ќе се одржи денеска напладне на плоштадот „Македонија“. На „Матурската парада“ традиционално учениците кои го завршуваат средното образование танцуваат...

ТОЧНО НА ПЛАДНЕ Две илјади матуранти ќе играат квадрил на плоштадот Македонија

ТОЧНО НА ПЛАДНЕ: Две илјади матуранти ќе играат квадрил на плоштадот „Македонија“

Телеграф | пред 11 месеци

Традиционалната манифестација „Матурска парада 2017“ ќе се одржи денеска напладне на плоштадот „Македонија“. Се очекува учество на околу 1.000 матуранти од 16 средни училишта од Скопје и нивните врсници...

Матурантите танцуваа квадрил на плоштад Македонија

Матурантите танцуваа квадрил на плоштад „Македонија“

Сител | пред 11 месеци

Околу 1.000 матуранти од 16 средни училишта од Скопје денеска напладне традиционално танцуваа квадрил на плоштадот „Македонија“ и положија заклетва за ненасилство. Матурантите квадрил танцуваа со сини,...

 Галерија Матурантите изиграа квадрил на скопскиот плоштад со порака за ненасилство и толеранција

[Галерија] Матурантите изиграа квадрил на скопскиот плоштад со порака за ненасилство и толеранција

Радио МОФ | пред 11 месеци

Точно напладне, повеќе од илјада матуранти од повеќе градови во Македонија и од Европа, на плоштадот „Македонија“ прво дадоа заклетва за ненасилство и толеранција, па го одиграа танцот „квадрил“ на звуците...

Матурски квадрил во Гевгелија

Матурски квадрил во Гевгелија

Сител | пред 11 месеци

Популарниот матурски квадрил, танц кој се игра на музика од штраусовата опера „Љиљакот“ денеска на пладне го играа матурантите од Гевгелија истовремено со матурантите од Скопје, Охрид, Струмица и Струга....

Матурска парада денес на пладне на плоштадот Македонија

Матурска парада денес на пладне на плоштадот „Македонија“

SkopjeID | пред 11 месеци

Денеска на пладне, на плоштадот „Македонија“ ќе се одржи 11-та „Матурска парада“ на која традиционално учениците кои го завршуваат средното образование танцуваат квадрил.. Годинава ќе танцуваат и матурантите...

 Матурска парада на плоштад Македонија

„Матурска парада“ на плоштад „Македонија“

Алсат-М | пред 11 месеци

Традиционалната манифестација „Матурска парада 2017“ ќе се одржи денеска напладне на плоштадот „Македонија“. На „Матурската парада“ традиционално учениците кои го завршуваат средното образование танцуваат...

 Матурска парада на плоштад Македонија

„Матурска парада“ на плоштад „Македонија“

Канал 5 | пред 11 месеци

На „Матурската парада“ традиционално учениците кои го завршуваат средното образование танцуваат квадрил. Годинава ќе танцуваат и матурантите од Струга, Охрид, Струмица и Гевгелија. Се очекува учество на...

Матурантите заиграа квадрил на плоштад Македонија

Матурантите заиграа квадрил на плоштад Македонија!

Вечер | пред 11 месеци

Околу 1.000 матуранти од 16 средни училишта од Скопје денес напладне традиционално танцуваа квадрил на плоштадот „Македонија" и положија заклетва за ненасилство Околу 1.000 матуранти од 16 средни училишта...

 Матурска парада на плоштад Македонија

„Матурска парада“ на плоштад „Македонија“

A1on | пред 11 месеци

Традиционалната манифестација „Матурска парада 2017“ ќе се одржи денеска напладне на плоштадот „Македонија“. На „Матурската парада“ традиционално учениците кои го завршуваат средното образование танцуваат...

ТОЧНО ВО 12 ЧАСОТ 1 000 матуранти на плоштад ќе заиграат квадрил

ТОЧНО ВО 12 ЧАСОТ: 1.000 матуранти на плоштад ќе заиграат квадрил

Вистина | пред 11 месеци

Традиционалната манифестација „Матурска парада 2017“ ќе се одржи денеска напладне на плоштадот „Македонија“. На „Матурската парада“ традиционално учениците кои го завршуваат средното образование танцуваат...

Матурантите ќе танцуваат на скопскиот плштад

Матурантите ќе танцуваат на скопскиот плштад

Локално | пред 11 месеци

Денеска точно напладне на плоштадот „Македонија“  ќе се одржи  „Матурска парада“ на која традиционално учениците кои го завршуваат средното образование ќе танцуваат квадрил…Оваа матурска манифестација...

Матурантите танцуваа квадрил на плоштад Македонија

Матурантите танцуваа квадрил на плоштад „Македонија“

Слободна Македонија | пред 11 месеци

Околу 1.000 матуранти од 16 средни училишта од Скопје денеска напладне традиционално танцуваа квадрил на плоштадот „Македонија“ и положија заклетва за ненасилство. Матурантите квадрил танцуваа со сини,...

ТОЧНО ВО 12 ЧАСОТ 1 000 матуранти на плоштад ќе заиграат квадрил

ТОЧНО ВО 12 ЧАСОТ: 1.000 матуранти на плоштад ќе заиграат квадрил

Курир | пред 11 месеци

На „Матурската парада“ традиционално учениците кои го завршуваат средното образование танцуваат квадрил. Годинава ќе танцуваат и матурантите од Струга, Охрид, Струмица и Гевгелија. Се очекува учество на...

Матурска парада на плоштад Македонија  Со танц го развеселија центарот на Скопје

Матурска парада на плоштад „Македонија“- Со танц го развеселија центарот на Скопје

Македонија Денес | пред 11 месеци

Денеска точно во 12:00 на плоштадот „Македонија“  традиционално се одржа матурската парада во Скопје, која во исто време започнува во преку 20 градови од Балканот. Со Скопје заедно танцуваа и Охрид, Струмица,...

Матурантите денеска со квадрил му им кажуваат збогум на училишните денови

Матурантите денеска со квадрил му им кажуваат збогум на училишните денови

Прес 24 | пред 11 месеци

Традиционалната манифестација „Матурска парада 2017“ ќе се одржи денеска напладне на плоштадот „Македонија“. На „Матурската парада“ традиционално учениците кои го завршуваат средното образование танцуваат...

 Матурска парада на плоштад Македонија

„Матурска парада“ на плоштад „Македонија“

Денешен | пред 11 месеци

Традиционалната манифестација „Матурска парада 2017“ ќе се одржи денеска напладне на плоштадот „Македонија“. На „Матурската парада“ традиционално учениците кои го завршуваат средното образование танцуваат...

Традиционално Матурантите денеска ќе заиграат квадрил

Традиционално: Матурантите денеска ќе заиграат квадрил

Република | пред 11 месеци

На „Матурската парада“ традиционално учениците кои го завршуваат средното образование танцуваат квадрил. Годинава ќе танцуваат и матурантите од Струга, Охрид, Струмица и Гевгелија. Се очекува учество на...

 Матурска парада на плоштад Македонија

„Матурска парада“ на плоштад „Македонија“

ТВ 21 | пред 11 месеци

Традиционалната манифестација „Матурска парада 2017“ ќе се одржи денеска напладне на плоштадот „Македонија“. На „Матурската парада“ традиционално учениците кои го завршуваат средното образование танцуваат...

 Матурска парада денеска на плоштад Македонија

„Матурска парада“ денеска на плоштад „Македонија“

Радио МОФ | пред 11 месеци

На плоштадот „Македонија“ денеска на пладне ќе се одржи 11-та „Матурска парада“ на која традиционално учениците кои го завршуваат средното образование танцуваат квадрил. Годинава ќе танцуваат и матурантите...

 Матурска парада на плоштад Македонија

„Матурска парада“ на плоштад „Македонија“

Exclusive | пред 11 месеци

Традиционалната манифестација „Матурска парада 2017“ ќе се одржи денеска напладне на плоштадот „Македонија“. На „Матурската парада“ традиционално учениците кои го завршуваат средното образование танцуваат...

Матурантите ќе танцуваат квадрил на плоштад Македонија

Матурантите ќе танцуваат квадрил на плоштад „Македонија“

Популарно | пред 11 месеци

Традиционалната манифестација „Матурска парада 2017“ ќе се одржи денеска напладне на плоштадот „Македонија“. На „Матурската парада“ традиционално учениците кои го завршуваат средното образование танцуваат...

 Матурска парада на плоштад Македонија

„Матурска парада“ на плоштад „Македонија“

Сител | пред 11 месеци

Традиционалната манифестација „Матурска парада 2017“ ќе се одржи денеска напладне на плоштадот „Македонија“. На „Матурската парада“ традиционално учениците кои го завршуваат средното образование танцуваат...

 Матурска парада на плоштад Македонија

„Матурска парада“ на плоштад „Македонија“

Слободна Македонија | пред 11 месеци

Традиционалната манифестација „Матурска парада 2017“ ќе се одржи денеска напладне на плоштадот „Македонија“. На „Матурската парада“ традиционално учениците кои го завршуваат средното образование танцуваат...

Околу 3 000 матуранти ќе танцуваат на плоштадите низ Македонија

Околу 3.000 матуранти ќе танцуваат на плоштадите низ Македонија

МКД | пред 11 месеци

На плоштадот „Македонија“ во Скопје, како и во Струга, Охрид, Струмица и Гевгелија, околу 3.000 матуранти на 19 мај, во 12 часот, ќе учествуваат годинашната „Матурска парада“. Организатор и носител на...

ТОЧНО ВО 12 ЧАСОТ 1 000 матуранти ќе заиграат квадрил

ТОЧНО ВО 12 ЧАСОТ: 1.000 матуранти ќе заиграат квадрил

Курир | пред 11 месеци

Околу 1.000 матуранти од Скопје точно во 12 часот ќе го заиграат танцот квадрил. Тагови: матурска парада

Точно напладне ќе блесне плоштадот Матурантите утре играат квадрил

Точно напладне ќе блесне плоштадот: Матурантите утре играат квадрил

Прес 24 | пред 11 месеци

На плоштадот „Македонија“ в петок на пладне ќе се одржи 11. „Матурска парада“ на која традиционално учениците кои го завршуваат средното образование танцуваат квадрил. Годинава ќе танцуваат и матурантите...

GRID.MK не произведува сопствена содржина туку ги анализира релевантните македонски (и светски) веб-сајтови. GRID.MK ги организира, групира, рангира и прикажува содржините од веб-сајтовите согласно дозволените законски и морални норми. Овие функции ги извршуваат компјутерски алгоритми што ги дизајниравме и на кои ќе продолжиме да работиме. Човечкиот фактор нема никакво влијание па затоа можни се грешки.

Контакт · Маркетинг

Copyright © 2010 - 2018 · Приватност