притисни ентер »

Топ вести

Хумор

Виц: Штедење вода

Виц: Штедење вода

Share Tweet Share Share Email Comments Мажот ја вика сопругата: Жено, дојди да се тушираме заедно, да заштедиме вода. А жената му враќа: Терај срце, туширај се. Јас веќе заштедив, се туширав со комшијата кај него, без гајле. Advertisements Share Tweet Share Share Email

Квиз: На кој човек не му треба помош?

Квиз: На кој човек не му треба помош?

Инстинктивно, би им помогнале на сите. И природно е кога гледаме човек во неволја да понудиме помош колку што можеме и имаме. Но, еден човек од овие тројца само се преправа дека му е потребна помош. Дали со кратко анализирање можете да откриете за кој се работи:

Виц: Кецаш со оправдување

Виц: Кецаш со оправдување

Share Tweet Share Share Email Comments Трпе се прибира дома после училиште. Татко му го прашува: – Какви ти се оценките на училиште? – Па, тато… – Кажи бе! – Паааа… Имам шест единици… – КОЛКУ?!?! – Шест… – По што ти е првата единица? – По француски… – Абе, магаре – зошто имаш единица по француски? – Учителката рече да напишеме четири реченици и да

Слушај бе ти, зошто не слабеш?

Слушај бе ти, зошто не слабеш?

Осудиле дебел маж на смртна казна, но не можел да се собере на електричниот стол. Го држеле на диета, кренал уште 10 кг. Го оставиле само на леб и вода – кренал уште 10 кг. Поминал само на вода – и повторно вообичаените 10 кг во плус. На крај го прашале: – Слушај бе ти, зошто не слабеш? – Немам мотивација…

Отишле во пеколот еден Американец, Хиндус и Македонец…

Отишле во пеколот еден Американец, Хиндус и Македонец…

Отишле во пеколот еден Американец, Хиндус и Македонец. Ги пречекал Ѓаволот и им рекол: – На сите кои доаѓаат тука, им даваме шанса да одат во рајот. Потоа Ѓаволот им покажал еден огромен чекан и им рекол: – Кој издржи три удари од овој чекан ќе го пуштам во рајот. Можете да се браните со што сакате. Прв почнал Американецот. – Со што сакаш да се браниш

Мамо, мамо, јас како сум се родила?

Мамо, мамо, јас како сум се родила?

10-годишната ќерка ја прашува мајка си: – Мамо, мамо, јас како сум се родила? – Еднаш ние со татко ти решивме да посадиме едно чудесно семенце. Татко ти ископа една дупка во земјата, го засади семето, а потоа јас се грижев за него секој ден. После неколку месеци семенцето изникна во здраво растение. Јас и татко ти му ги искинавме листовите, ги замотавме,

Кока кола

Кока кола

Се возат прилепчани во воз. Жешко времето, па ожеднале. Имало ресторант услуга, па решиле да нарачаат за пиење: – Келнер, дај по едно пепси, ожеднавме ебаго! – Пепси нема, само кока кола ако сакате – вели келнерот. Се чудат прилепчани што ќе да е тоа кока кола, ама ај, нејсе… пуста жед не се трпи, па се сложиле. Еден од нив вика: – Чекајте брајча,