Потребно: 2 компира 1 тиквичка Сол по вкус Сушен оригано Лута пиперка (по желба) Маслиново масло 4 чешниња лук 200 гр кашкавал Подготовка: Излупете ги компирите, сварете ги и изгмечете ги додека се уште топли во пире. По желба, додадете сол и малку маслиново масло. Загрејте маслиново масло во тава, потоа пржете ги круговите од тиквички заедно со ситно
Арт Кујна Како да ги направите најдобрите плескавици од тиквички?
Педијатар РЕЦЕПТ НА ДЕНОТ: Летни италијански шпагети
Попара Плескавици со тиквички: Малку поинаков начин на подготовка (РЕЦЕПТ+ВИДЕО)
Кога сте во Хрватска, ако кажете дека ви се јадат сардини, ќе добиете конзерва, а ако сакате свежи рипчиња, треба да кажете – срделе. Кај нас можете да кажете: свежи сардини или сардини во конзерва, иако за свежите постои и многу сличен збор на хрватскиот – сардели, ама некако се плашам дека ако некогаш го употребам, дека ќе ме пратат во цвеќара. Инаку,
Енергетските бомбици се здрави задоволства што се готови за само неколку минути бидејќи не треба да се печат. Можете да ги јадете како десерт, а уште подобро функционираат како ужина, особено по тренинг бидејќи се богати со хранливи состојки што веднаш ќе ви ја вратат енергијата. Овесните снегулки најчесто се користат како основа, секогаш треба да
Во Шведска функционира уникатен концепт познат како хотел за чување и одржување на стартери за кисел леб. Овие услуги нудат привремен дом за вашето кисело тесто додека сте на одмор или на пат, со специјална грижа што го одржува во жива и активна форма. Во Шведска, луѓето земаат околу пет недели годишен одмор, па нивните стартери долго остануваат без