ОВАА торта е лесна за подготовка, а нејзините богати вкусови сигурно ќе ги импресионираат сите гости. Тортата е лесна за подготовка и може да се направи претходниот ден, што ја прави идеаллна за празнична трпеза. Состојките за корите вклучуваат мелени ореви, брашно, шеќер, прашок за пециво, минерална вода и масло. Филот е направен од растително млеко,
Потребно: 100 г малку препечен сусам 2 полни лажици мед 50 г посен маргарин 100 г мелен бисквит 50 г сечкани ореви 60 г посно чоколадо Малку рум или ванила (по желба) Прстофат цимет Лажица сок од лимон (по желба) Подготовка: Препечете го сусамот кратко во суво тавче додека не ја промени бојата. По желба, препечете ги и оревите за да ја ослободат својата
Популарен низ целиот свет, овој специјалитет од наут од Блискиот Исток е готов за само неколку минути, а можете да го послужите со свеж зеленчук, тортиљи, леб или како прилог. Ако го направите според овој рецепт, сигурно ќе им се допадне на сите. Состојки: – една конзерва исцеден наут (приближно 400 грама) – две лажици таан – две до три лажици маслиново
Со стареењето, телото станува помалку ефикасно во апсорпција на хранливи материи, а ризикот од болести како остеопороза, саркопенија и срцеви проблеми расте. По 40, 50 и 60 години, потребите од одредени витамини и минерали се зголемуваат поради намалена апсорпција, промени во метаболизмот и хормонални сдвизи, особено кај жените. Ги истраживме клучните
Арт Кујна Замор и депресија, несоница, болки во коските…Кои се симптомите на недостаток на витамин Д и која храна го содржи?
Panacea Три навики во исхраната За максимална апсорпција на витамин Д во телото