притисни ентер »

СЗО предурпедува: Еден отсто од смртните случаи во светот се поради самоубиства
СЗО предурпедува: Еден отсто од смртните случаи во светот се поради самоубиства

СЗО предурпедува: Еден отсто од смртните случаи во светот се поради самоубиства

Тој процент е исклучително висок. Самоубиствата паднаа за 36 проценти од 2000 до 2019 година. Сепак, пандемијата зголеми многу од ризичните фактори за нив, како што се невработеност, финансиски проблеми, изолација. „Државите можат да помогнат да се намали самоубиството обучувајќи млади луѓе да се справуваат со емоционални или социјални кризи", соопшти

СЗО предупредува: Еден отсто од смртните случаи во светот се поради самоубиства

СЗО предупредува: Еден отсто од смртните случаи во светот се поради самоубиства

Повеќе од 700.000 луѓе си ги одзеле своите животи во 2019 година, што значи дека еден од секои 100 смртни случаи во светот се должи на самоубиство, соопшти Светската здравствена организација, јави ДПА. Тој процент е исклучително висок. Самоубиствата паднаа за 36 проценти од 2000 до 2019 година. Сепак, пандемијата зголеми многу од ризичните фактори

СЗО предупредува: Еден отсто од смртните случаи во светот се поради самоубиства

СЗО предупредува: Еден отсто од смртните случаи во светот се поради самоубиства

Повеќе од 700.000 луѓе си ги одзеле своите животи во 2019 година, што значи дека еден од секои 100 смртни случаи во светот се должи на самоубиство, соопшти Светската здравствена организација, јави ДПА. Тој процент е исклучително висок. Самоубиствата паднаа за 36 проценти од 2000 до 2019 година. Сепак, пандемијата зголеми многу од ризичните фактори

СЗО: Повеќе од 700.000 луѓе си ги одзеле своите животи во 2019 година

СЗО: Повеќе од 700.000 луѓе си ги одзеле своите животи во 2019 година

Повеќе од 700.000 луѓе си ги одзеле своите животи во 2019 година, што значи дека еден од секои 100 смртни случаи во светот се должи на самоубиство, соопшти Светската здравствена организација, јави ДПА. Тој процент е исклучително висок. Самоубиствата паднаа за 36 проценти од 2000 до 2019 година. Сепак, пандемијата зголеми многу од ризичните фактори

СЗО: Еден процент од смртните случаи во светот се поради самоубиства

СЗО: Еден процент од смртните случаи во светот се поради самоубиства

Повеќе од 700.000 луѓе си ги одзеле своите животи во 2019 година, што значи дека еден од секои 100 смртни случаи во светот се должи на самоубиство, соопшти Светската здравствена организација, јави ДПА. Тој процент е исклучително висок. Самоубиствата паднаа за 36 проценти од 2000 до 2019 година. Сепак, пандемијата зголеми многу од ризичните фактори

СЗО предурпедува: Еден отсто од смртните случаи во светот се поради самоубиства

СЗО предурпедува: Еден отсто од смртните случаи во светот се поради самоубиства

Повеќе од 700.000 луѓе си ги одзеле своите животи во 2019 година, што значи дека еден од секои 100 смртни случаи во светот се должи на самоубиство, соопшти Светската здравствена организација, јави ДПА. Тој процент е исклучително висок. Самоубиствата паднаа за 36 проценти од 2000 до 2019 година. Сепак, пандемијата зголеми многу од ризичните фактори

СЗО предурпедува: Еден отсто од смртните случаи во светот се поради самоубиства

СЗО предурпедува: Еден отсто од смртните случаи во светот се поради самоубиства

Повеќе од 700.000 луѓе си ги одзеле своите животи во 2019 година, што значи дека еден од секои 100 смртни случаи во светот се должи на самоубиство, соопшти Светската здравствена организација, јави ДПА. Тој процент е исклучително висок. Самоубиствата паднаа за 36 проценти од 2000 до 2019 година. Сепак, пандемијата зголеми многу од ризичните фактори

Еден од секои 100 смртни случаи е поради самоубиство

Еден од секои 100 смртни случаи е поради самоубиство

Повеќе од 700.000 луѓе си ги одзеле своите животи во 2019 година, што значи дека еден од секои 100 смртни случаи во светот се должи на самоубиство, соопшти Светската здравствена организација, јави ДПА. Тој процент е исклучително висок. Самоубиствата паднаа за 36 проценти од 2000 до 2019 година. Сепак, пандемијата зголеми многу од ризичните фактори