притисни ентер »

Ново предупредување во Австрија поради појава на лавини
Ново предупредување во Австрија поради појава на лавини

Ново предупредување во Австрија поради појава на лавини

Денеска и утре се очекува да наврне густ снег , по кусата пауза во текот на вчерашниот ден. Снежни наноси може да се очекуваат и на места пониски од 2 000 метри надморска височина. Најсериозна е состојбата во Штаерска , на југот на земјата , каде се возможни лавини. Екстремните временски услови предизвикаа сообраќаен хаос во целата земја , со девет