притисни ентер »

Toshiba нема повеќе да произведува лаптопи
Toshiba нема повеќе да произведува лаптопи

Toshiba нема повеќе да произведува лаптопи

Јапонскиот технолошки гигант Toshiba го продаде последниот удел во својата филијала за производство на лаптопи и компјутери „Динабук“, што значи дека веќе нема да ги произведува. Компанијата Sharp во 2018 година купи 80% од филијалата на Toshiba  за 36 милиони долари и сега го презеде и преостанатиот удел. Првиот лаптоп на Toshiba произведен во 1985

Tошиба повеќе нема да произведува компјутери и лаптопи

Tошиба повеќе нема да произведува компјутери и лаптопи

Јапонскиот технолошки гигант „Тошиба“ го продаде последниот удел во својата филијала за производство на лаптопи и компјутери „Динабук“, што значи дека веќе нема да ги произведува. Компанијата „Шарп“ во 2018 година купи 80 отсто од филијалата на Тошиба за 36 милиони долари и сега го презеде и преостанатиот удел. Првиот лаптоп на Тошиба произведен во

Tошиба повеќе нема да произведува компјутери и лаптопи

Tошиба повеќе нема да произведува компјутери и лаптопи

Јапонскиот технолошки гигант „Тошиба“ го продаде последниот удел во својата филијала за производство на лаптопи и компјутери „Динабук“, што значи дека веќе нема да ги произведува. Компанијата „Шарп“ во 2018 година купи 80% од филијалата на Тошиба  за 36 милиони долари и сега го презеде и преостанатиот удел. Првиот лаптоп на Тошиба произведен во 1985

Tошиба повеќе нема да произведува компјутери и лаптопи

Tошиба повеќе нема да произведува компјутери и лаптопи

Јапонскиот технолошки гигант „Тошиба“ го продаде последниот удел во својата филијала за производство на лаптопи и компјутери „Динабук“, што значи дека веќе нема да ги произведува. Компанијата „Шарп“ во 2018 година купи 80% од филијалата на Тошиба  за 36 милиони долари и сега го презеде и преостанатиот удел. Првиот лаптоп на Тошиба произведен во 1985

Tошиба повеќе нема да произведува компјутери и лаптопи

Tошиба повеќе нема да произведува компјутери и лаптопи

Јапонскиот технолошки гигант „Тошиба“ го продаде последниот удел во својата филијала за производство на лаптопи и компјутери „Динабук“, што значи дека веќе нема да ги произведува. Компанијата „Шарп“ во 2018 година купи 80% од филијалата на Тошиба  за 36 милиони долари и сега го презеде и преостанатиот удел. Првиот лаптоп на Тошиба произведен во 1985

Tошиба повеќе нема да произведува компјутери и лаптопи

Tошиба повеќе нема да произведува компјутери и лаптопи

Јапонскиот технолошки гигант „Тошиба“ го продаде последниот удел во својата филијала за производство на лаптопи и компјутери „Динабук“, што значи дека веќе нема да ги произведува. Компанијата „Шарп“ во 2018 година купи 80% од филијалата на Тошиба  за 36 милиони долари и сега го презеде и преостанатиот удел. Првиот лаптоп на Тошиба произведен во 1985

Tошиба повеќе нема да произведува компјутери и лаптопи

Tошиба повеќе нема да произведува компјутери и лаптопи

Јапонскиот технолошки гигант „Тошиба“ го продаде последниот удел во својата филијала за производство на лаптопи и компјутери „Динабук“, што значи дека веќе нема да ги произведува. Компанијата „Шарп“ во 2018 година купи 80% од филијалата на Тошиба  за 36 милиони долари и сега го презеде и преостанатиот удел. Првиот лаптоп на Тошиба произведен во 1985

По 35 години, Тошиба нема веќе да произведува лаптопи

По 35 години, Тошиба нема веќе да произведува лаптопи

Тошиба тивко го затвори својот лаптоп- оддел , ставајќи крај на ова поглавје од својот бизнис по 35 години. Пред две години компанијата продаде 80,1% акции во производствота на персонални компјутери на Шарп за 36 милиони долари, по што Шарп го преименува во „Динабук“. Преземањето е завршено, откако преостанатите 19,9% од акциите дојдоа во нивни раце

Toshiba целосно излезе од пазарот на лаптопи

Toshiba целосно излезе од пазарот на лаптопи

Малцинскиот удел којшто го поседуваше компанијата по продажбата на Sharp, целосно го продаде на оваа компанија со што веќе официјално е надвор од бизнисот со персонални компјутери