притисни ентер »

Почна реконструкцијата и проширувањето на патот Хиподром – Илинден
Почна реконструкцијата и проширувањето на патот Хиподром – Илинден

Почна реконструкцијата и проширувањето на патот Хиподром – Илинден

Проектот чини шест милиони денари, а средствата се обезбедени од Владата и општините Гази Баба и Илинден. Градоначалникот на Општина Гази Баба Борис Георгиевски информира дека патот Хиподром – Илинден беше целосно оштетен, тесен и небезбеден за граѓаните. – Денеска конечно почнува неговата реконструкција, која опфаќа обнова на асфалтот во должина од

Почна реконструкцијата и проширувањето на патот Хиподром – Илинден

Почна реконструкцијата и проширувањето на патот Хиподром – Илинден

Со поддршка на Владата, преку Центарот за развој на скопскиот плански регион, денеска почна реконструкција и проширување на патот Хиподром – Илинден. Проектот чини шест милиони денари, а средствата се обезбедени од Владата и општините Гази Баба и Илинден. Градоначалникот на Општина Гази Баба Борис Георгиевски информира дека патот Хиподром – Илинден

Почна реконструкцијата и проширувањето на патот Хиподром – Илинден

Почна реконструкцијата и проширувањето на патот Хиподром – Илинден

Со поддршка на Владата, преку Центарот за развој на скопскиот плански регион ,денеска почна реконструкција и проширување на патот Хиподром – Илинден. Проектот чини шест милиони денари, а средствата се обезбедени од Владата и општините Гази Баба и Илинден. Градоначалникот на Општина Гази Баба Борис Георгиевски информира дека патот Хиподром – Илинден

Георгиевски:  започнавме реконструкција и проширување на патот Хиподром – Илинден

Георгиевски: започнавме реконструкција и проширување на патот Хиподром – Илинден

Со поддршка на Влада на Република Северна Македонија , преку Центарот за развој на скопскиот плански регион започнавме реконструкција и проширување на патот Хиподром – Илинден. Проектот чини 6 милиони денари, средства на Владата, Општина Гази Баба и општина Илинден. 🛣 Патот Хиподром – Илинден беше целосно оштетен, тесен и не безбеден за граѓаните

Почна реконструкцијата и проширувањето на патот Хиподром – Илинден

Почна реконструкцијата и проширувањето на патот Хиподром – Илинден

Со поддршка на Владата, преку Центарот за развој на скопскиот плански регион ,денеска почна реконструкција и проширување на патот Хиподром – Илинден. Проектот чини шест милиони денари, а средствата се обезбедени од Владата и општините Гази Баба и Илинден. Градоначалникот на Општина Гази Баба Борис Георгиевски информира дека патот Хиподром – Илинден

Се реконструира патната делница од Хиподром кон Илинден

Се реконструира патната делница од Хиподром кон Илинден

Општина Гази Баба ќе ја реконструира патната делница од Хиподром кон Општината Илинден. Се работи за комплетно проширување на патот во должина од 2 километри, а од едната страна на коловозот кон населбата Хиподром 2 се гради нов тротоар во должина од 200 метри, со што ќе биде загарантирана безбедноста на пешаците и на сообраќајот. -Посебно сум среќен

Ќе се проширува патот што ги поврзува Хиподром и Илинден

Ќе се проширува патот што ги поврзува Хиподром и Илинден

Дополнително, за поголема безбедност на возачите и пешаците ќе биде поставено и ново улично осветлување до новата населба Хиподром 2 Локалниот пат кој ги поврзува општините Гази Баба и Илинден денеска започна да се реконструира. Како што информираше градоначалникот на Гази Баба, Борис Георгиевски, реконструкцијата ќе опфати проширување на коловозот,

Општина Гази Баба ќе ја реконструира патната делница од Хиподром кон Општината Илинден

Општина Гази Баба ќе ја реконструира патната делница од Хиподром кон Општината Илинден

Се работи за комплетно проширување на патот во должина од 2 километри, а од едната страна на коловозот кон населбата Хиподром 2 се гради нов тротоар во должина од 200 метри, со што ќе биде загарантирана безбедноста на пешаците и на сообраќајот. -Посебно сум среќен што ќе се реши проблемот на жителите на населбата Хиподром 2, кој освен пат ќе добијат

Почна реконструкцијата и проширувањето на патот Хиподром – Илинден

Почна реконструкцијата и проширувањето на патот Хиподром – Илинден

Со поддршка на Владата, преку Центарот за развој на скопскиот плански регион денеска почна реконструкција и проширување на патот Хиподром – Илинден. Проектот чини шест милиони денари, а средствата се обезбедени од Владата, Општина Гази Баба и Општина Илинден.

Локалниот пат кој ги поврзува Гази Баба и Илинден денеска започна да се реконструира

Локалниот пат кој ги поврзува Гази Баба и Илинден денеска започна да се реконструира

Локалниот пат кој ги поврзува општините Гази Баба и Илинден денеска започна да се реконструира, пренесува Слободен печат . Како што информираше градоначалникот на Гази Баба, Борис Георгиевски, реконструкцијата ќе опфати проширување на коловозот, за уште една лента, а ќе биде изградена и пешачка патека во должина од 2 километра, односно до влезот во