притисни ентер »

Младинско претприемништво – стартап за македонската економија
Младинско претприемништво – стартап за македонската економија

Младинско претприемништво – стартап за македонската економија

Државата треба повеќе да се вклучи во промовирање на младинско претприемништво како економска активност која би помогнала за намалување на невработеноста. Државата треба повеќе да се вклучи во промовирање на младинско претприемништво како економска активност која би помогнала за намалување на невработеноста. Потребно е промовирање на можностите за

[Став] Младинско претприемништво – стартап за македонската економија

[Став] Младинско претприемништво – стартап за македонската економија

Пишува: Ангел Мојсовски Државата треба повеќе да се вклучи во промовирање на младинско претприемништво како економска активност која би помогнала за намалување на невработеноста. Потребно е промовирање на можностите за вработување за најперспективните професии како и промовирање на стручното образование. Проблемот за справување со младинската невработеност