притисни ентер »

Денеска нова пресуда за случајот „Монструм“
Денеска нова пресуда за случајот „Монструм“

Денеска нова пресуда за случајот „Монструм“

Нова пресуда се очекува денеска да биде изречена во случајот „Монструм“ во кој му се суди на петмина обвинети за монструозното петкратно убиство кај Смилковското езеро на 12 април 2012 година. Обвинителството побара доживотен затвор за тројца обвинети за тероризам, максимални казни за двајца обвинети за помагање и ослободителна пресуда за еден обвинет

Втора пресуда за „Монструм“

Втора пресуда за „Монструм“

Кривичниот суд денеска треба да донесе втора пресуда за случајот „Монструм“ за петкратното убиство кај Смилковското езеро што се случи на 12 април 2012 година. Алил Демири, Африм и Агим Исмаиловиќ се обвинети за тероризам и за нив обвинителството побара доживотен затвор. Од нив, првите двајца се во бегство во Косово. Хаки и Фејзи Азири се гонат за

Втора пресуда за „Монструм“

Втора пресуда за „Монструм“

Кривичниот суд денеска треба да донесе втора пресуда за случајот „Монструм“ за петкратното убиство кај Смилковското езеро што се случи на 12 април 2012 година. Алил Демири, Африм и Агим Исмаиловиќ се обвинети за тероризам и за нив обвинителството побара доживотен затвор. Од нив, првите двајца се во бегство во Косово. Хаки и Фејзи Азири се гонат за

Денеска пресуда за „Монструм“

Денеска пресуда за „Монструм“

Во Основниот кривичен суд во Скопје денеска треба да биде изречена пресудата за случајот „Монструм“, за петкратното убиство кај Смилковското Езеро на 12 април 2012 година. Случајот „Монструм“ го води судијата Огнен Ставрев, а застапници на обвинението се Фатиме Фетаи и Гаврил Бубевски. Во завршен збор, обвинителката Фатиме Фетаи, побара максимални

Денеска пресуда за „Монструм“

Денеска пресуда за „Монструм“

Во Основниот кривичен суд во Скопје денеска треба да биде изречена пресудата за случајот „Монструм“, за петкратното убиство кај Смилковското Езеро на 12 април 2012 година. Обвинителството побара максимални казни за обвинетите Халил Демири и браќата Африм и Агим Исмаиловиќ, обвинети за кривичното дело „тероризам“, односно директно извршување на петкратното

Втора пресуда за „Монструм“

Втора пресуда за „Монструм“

Кривичниот суд денеска треба да донесе втора пресуда за случајот „Монструм“ за петкратното убиство кај Смилковското езеро што се случи на 12 април 2012 година. Алил Демири, Африм и Агим Исмаиловиќ се обвинети за тероризам и за нив обвинителството побара доживотен затвор. Од нив, првите двајца се во бегство во Косово. Хаки и Фејзи Азири се гонат за

Денеска пресуда за  „Монструм“

Денеска пресуда за „Монструм“

Во Основниот кривичен суд во Скопје денеска треба да биде изречена пресудата за случајот „Монструм“, за петкратното убиство кај Смилковското Езеро на 12 април 2012 година. Случајот „Монструм“ го води судијата Огнен Ставрев, а застапници на обвинението се Фатиме Фетаи и Гаврил Бубевски. Во завршен збор, обвинителката Фатиме Фетаи, побара максимални

Се очекува пресудата за „Монструм“

Се очекува пресудата за „Монструм“

Кривичниот суд денеска треба да донесе втора пресуда за случајот „Монструм“ за петкратното убиство кај Смилковското Езеро што се случи на 12 април 2012 година. Алил Демири, Африм и Агим Исмаиловиќ се обвинети за тероризам и за нив обвинителството побара доживотен затвор. Од нив, првите двајца се во бегство во Косово. Хаки и Фејзи Азири се гонат за

Денеска пресуда за „Монструм"

Денеска пресуда за „Монструм"

Случајот „Монструм" го води судијата Огнен Ставрев, а застапници на обвинението се Фатиме Фетаи и Гаврил Бубевски. Во завршен збор, обвинителката Фатиме Фетаи, побара максимални казни за обвинетите Халил Демири и браќата Африм и Агим Исмаиловиќ, обвинети за кривичното дело „тероризам”, односно директно извршување на петкратното убиство на пет лица