притисни ентер »

Казната во Индија за прекршување на карантинот не удира по џебот, туку по грбот
Казната во Индија за прекршување на карантинот не удира по џебот, туку по грбот

Казната во Индија за прекршување на карантинот не удира по џебот, туку по грбот

Во Индија живеат над 1,3 милијарди луѓе, а од пред неколку дена целата држава е во карантин. Сепак, како и во секоја друга држава и во Индија постојат граѓани кои не ги почитуваат мерките за справување со коронавирусот, па слободно се движат наоколу. Но, наместо со кривични пријави и казни, полицијата во Индија на поинаков начин се справува со прекршителите…

Прекршители на самоизолација во Индија ќе носат транспарент за казна

Прекршители на самоизолација во Индија ќе носат транспарент за казна

Полицијата во индискиот град Меруту одлучи да ги казни прекршителите на самоизолација, така што ќе ги принуди да носат транспаренти на кои пишува „Јас сум му пријател на коронавирусот“, за да можат останатите граѓани да ги фотографираат и да ги објават на социјалните мрежи. Поголемиот дел од Индија, каде се регистрирани 482 заразени случаја на новиот

Прекршители на самоизолација во Индија ќе носат транспарент „Јас сум му пријател на корона вирусот“

Прекршители на самоизолација во Индија ќе носат транспарент „Јас сум му пријател на корона вирусот“

Поголемиот дел од Индија, каде се регистрирани 482 заразени случаја на новиот коронавирус, а починале девет лица, е во еден вид карантин за да се спречи ширењето на Ковид-19. Полицијата во индискиот град Меруту одлучи да ги казни прекршителите на самоизолација, така што ќе ги принуди да носат транспаренти на кои пишува „Јас сум му пријател на корона

Необични казни за луѓето кои нема да ја почитуваат самоизолацијата во Индија: „Јас сум му пријател на коронавирусот“

Необични казни за луѓето кои нема да ја почитуваат самоизолацијата во Индија: „Јас сум му пријател на коронавирусот“

Полицијата во индискиот град Меруту одлучи да ги казни прекршителите на самоизолација, така што ќе ги принуди да носат транспаренти на кои пишува „Јас сум му пријател на коронавирусот“, за да можат останатите граѓани да ги фотографираат и да ги објават на социјалните мрежи. Поголемиот дел од Индија, каде се регистрирани 482 заразени случаја на новиот

Прекршители на самоизолација во Индија ќе носат транспарент за казна

Прекршители на самоизолација во Индија ќе носат транспарент за казна

Полицијата во индискиот град Меруту одлучи да ги казни прекршителите на самоизолација, така што ќе ги принуди да носат транспаренти на кои пишува „Јас сум му пријател на коронавирусот”, за да можат останатите граѓани да ги фотографираат и да ги објават на социјалните мрежи. Поголемиот дел од Индија, каде се регистрирани 482 заразени случаја на новиот

ПPEКPШИТEЛИ НА СAМOИЗOЛAЦИЈA ВО ИНДИЈА: Ќе носат транспарент за кaзнa

ПPEКPШИТEЛИ НА СAМOИЗOЛAЦИЈA ВО ИНДИЈА: Ќе носат транспарент за кaзнa

Пoлициjaтa во индискиот град Меруту одлучи да ги кaзни пpeкpшитeлитe на сaмoизoлациja, така што ќе ги принуди да носат транспаренти на кои пишува „Јас сум му пријател на кoрoнaвиpycот“, за да можат останатите граѓани да ги фотографираат и да ги објават на социјалните мрежи. Поголемиот дел од Индија, каде се регистрирани 482 зaрaзeни cлyчaјa на новиот

Прекршители на самоизолација во Индија ќе носат транспарент за казна

Прекршители на самоизолација во Индија ќе носат транспарент за казна

Полицијата во индискиот град Меруту одлучи да ги казни прекршителите на самоизолација, така што ќе ги принуди да носат транспаренти на кои пишува „Јас сум му пријател на коронавирусот“, за да можат останатите граѓани да ги фотографираат и да ги објават на социјалните мрежи. Поголемиот дел од Индија, каде се регистрирани 482 заразени случаја на новиот