притисни ентер »

Светски икони: Џон Ленон – рок поет и пејач кој го смени светот
Светски икони: Џон Ленон – рок поет и пејач кој го смени светот

Светски икони: Џон Ленон – рок поет и пејач кој го смени светот

Светски икони – мода, филм, музика, стил(11.1) Џон Ленон – рок поет и пеач кој го смени светот(вtор дел) Мојата улога во општеството… е да се обидам да го изразам она што сите го чувствуваме Џон Ленон Суштината на рок музиката создавана од Ленон се состои во бунт. Бунт против зачмаеното општество во втората половина на 20от век, бунт против расната

Светски икони – мода, филм, музика, стил(11.) Џон Ленон како харизматичен рокенрол водач

Светски икони – мода, филм, музика, стил(11.) Џон Ленон како харизматичен рокенрол водач

Светски икони – мода, филм, музика, стил(11.) Џон Ленон како харизматичен рокенрол водач Концептот на позитивна молитва… Замислете свет во мир. Џон Ленон, за неговата песна Imagine Малку се музичарите и уметниците кои за живот стекнале толку признанија, слава, и ретко кој пожнеал толку признанија, восхит, воодушевувања и респект, како најславниот член