притисни ентер »

НАСА: Астронаутите на Марс ќе користат ласери за да комуницираат со Земјата
НАСА: Астронаутите на Марс ќе користат ласери за да комуницираат со Земјата

НАСА: Астронаутите на Марс ќе користат ласери за да комуницираат со Земјата

Амбициозниот план на НАСА предвидува човечка експедиција на Марс до средината на 30-тите години на 21 век. За да се постават основите за тоа епско патување, агенцијата гради огромна чинија во Калифорнија за која се надева дека ќе им овозможи на астронаутите да комуницираат со Земјата со помош на моќни ласери. Со децении НАСА се држеше до старомодните

НАСА: Астронаутите на Марс ќе користат лacepи за да комуницираат со Земјата

НАСА: Астронаутите на Марс ќе користат лacepи за да комуницираат со Земјата

Амбициозниот план на НАСА предвидува човечка експедиција на Марс до средината на 30-тите години на 21 век. За да се постават основите за тоа епско патување, агенцијата гради огромна чинија во Калифорнија за која се надева дека ќе им овозможи на астронаутите да комуницираат со Земјата со помош на мoќни лaceри. Со децении НАСА се држеше до старомодните