притисни ентер »

Се основаше Слоу фуд-Прилеп
Се основаше Слоу фуд-Прилеп

Се основаше Слоу фуд-Прилеп

Во четвртокот вечерта во градската библиотека „Борка Талески“ во Прилеп, се одржа основачко собрание на кое се основа Слоу фуд-Прилеп, а за лидер едногласно беше избрана Тодорка Наумоска-Димески, дипломиран нутриционист од Прилеп. Со ова и Прилеп стана дел од светското движење во кое се вклучени 160 држави во светот со вкупно 100.00 членови. Станува