притисни ентер »

Влахова победи на првиот слалом во сезоната
Влахова победи на првиот слалом во сезоната

Влахова победи на првиот слалом во сезоната

Петра Влахова од Словачка победи на првата трка во слалом, во новата сезона во Светскиот куп, која се возеше во Леви, Финска. Влахова, по двете возења, забележа вкупно време од 1:50.11 минути. Второто место, со 18 стотинки послабо време од победничкото, го освои Михаеле Шифрин. За Американката ова беше прва трка по пауза од девет месеци. На третата

Влахова победи на првиот слалом во сезоната

Влахова победи на првиот слалом во сезоната

Петра Влахова од Словачка победи на првата трка во слалом, во новата сезона во Светскиот куп, која се возеше во Леви, Финска. Влахова, по двете возења, забележа вкупно време од 1:50.11 минути. Второто место, со 18 стотинки послабо време од победничкото, го освои Михаеле Шифрин. За Американката ова беше прва трка по пауза од девет месеци. На третата

Влахова победи на првиот слалом во сезоната

Влахова победи на првиот слалом во сезоната

Петра Влахова од Словачка победи на првата трка во слалом, во новата сезона во Светскиот куп, која се возеше во Леви, Финска. Влахова, по двете возења, забележа вкупно време од 1:50.11 минути. Второто место, со 18 стотинки послабо време од победничкото, го освои Михаеле Шифрин. За Американката ова беше прва трка по пауза од девет месеци. На третата

Влахова победи на првиот слалом во сезоната

Влахова победи на првиот слалом во сезоната

Петра Влахова од Словачка победи на првата трка во слалом, во новата сезона во Светскиот куп, која се возеше во Леви, Финска. Влахова, по двете возења, забележа вкупно време од 1:50.11 минути. Второто место, со 18 стотинки послабо време од победничкото, го освои Михаеле Шифрин. За Американката ова беше прва трка по пауза од девет месеци. На третата

Влахова победи на првиот слалом во сезоната

Влахова победи на првиот слалом во сезоната

Петра Влахова од Словачка победи на првата трка во слалом, во новата сезона во Светскиот куп, која се возеше во Леви, Финска. Влахова, по двете возења, забележа вкупно време од 1:50.11 минути. Второто место, со 18 стотинки послабо време од победничкото, го освои Михаеле Шифрин. За Американката ова беше прва трка по пауза од девет месеци. На третата

Влхова најбрза во Леви, одличен „кам-бек“ на Шифрин по десет месеци

Влхова најбрза во Леви, одличен „кам-бек“ на Шифрин по десет месеци

Петра Влхова како најбрза мина низ цела на слаломската трка на патеката во Леви, Финска. Словачката скијачка заврши побрза од повратничката на патеките, Микаела Шифрин и запиша прва победа во првиот слалом во Светскиот Куп. Во двете возења во Леви, Влхова собра само 0,18 секунди предност пред Американката и се радуваше на победата. Таа заврши со вкупно

Влхова победничка во Леви, Шифрин се врати во Светскиот куп по пауза од 300 дена

Влхова победничка во Леви, Шифрин се врати во Светскиот куп по пауза од 300 дена

Словачката скијачка Петра Влхова е победничка на првата слаломска трка во сезоната во алспко скијање која се возеше во финскиот ски центар Леви. Словачката до победата стигна со вкупно време од 1:50.11 стотинки што беше за 18 стоти делови од секундата побрзо од Микаела Шифрин која по пауза од 300 дена се врати во алпското скијање. Третото место и припадна

Влахова победи на првиот слалом во сезоната

Влахова победи на првиот слалом во сезоната

Петра Влахова од Словачка победи на првата трка во слалом, во новата сезона во Светскиот куп, која се возеше во Леви, Финска. Влахова, по двете возења, забележа вкупно време од 1:50.11 минути. Второто место, со 18 стотинки послабо време од победничкото, го освои Михаеле Шифрин. За Американката ова беше прва трка по пауза од девет месеци. На третата

По смртта на таткото и пауза од 300 дена, Шифрин се врати на скијачките патеки

По смртта на таткото и пауза од 300 дена, Шифрин се врати на скијачките патеки

Со женскиот слалом во Леви продолжува скијачката сезона во која по 300 дена надвор од патеките се врати и најдобрата скијачка на денешницата, Американката Микаела Шифрин. 25-годишната Шифрин последен пат скијаше во февруари оваа година во Светскиот куп во Банско. За жал, младата Американка неколку денови подоцна се соочи со огромна тага, со смртта