притисни ентер »

Селото на Попај во Малта е вистинска атракција за туристи
Селото на Попај во Малта е вистинска атракција за туристи

Селото на Попај во Малта е вистинска атракција за туристи

Во северозападниот дел на Малта се наоѓа мала скриена атракција позната како „селото на Попај“. Колоритното и живописно место било изградено за филм за Попај морнарот во 1980 година. По завршувањето на снимањето, филмскиот сет бил оставен како подарок за локалното население и до ден-денес служи како отворен музеј за посетителите. Поради уникатниот

Селото на Попај во Малта е вистинска атpakција за туристи

Селото на Попај во Малта е вистинска атpakција за туристи

Во северозападниот дел на Малта се наоѓа мала скриена атракција позната како „селото на Попај“. Колоритното и живописно место било изградено за филм за Попај морнарот во 1980 година. По завршувањето на снимањето, филмскиот сет бил оставен како подарок за локалното население и до ден-денес служи како отворен музеј за посетителите. Поради уникатниот