притисни ентер »

Дробицки: Деветката има многу симболика за СЕТСТАТ
Дробицки: Деветката има многу симболика за СЕТСТАТ

Дробицки: Деветката има многу симболика за СЕТСТАТ

Се трудиме да не гледаме премногу политика на телевизија, но човек не е возможно да се тргне настрана, вели Владан Дробицки од СЕТСТАТ во пресрет на концертната промоција на нивниот најкомплетен и најзрел албум досега „IX9“, што треба да се одржи овој петок, на 15 март, во Станица 26. Генерално не си поставуваме некоја „висока цел“ пред себе кога правиме

Концертна промоција на титаните на македонската џез музика „Сетстат“

Концертна промоција на титаните на македонската џез музика „Сетстат“

Искусната скопска џез формација „Сетстет“, утревечер, со почеток во 21 часот, во ноќниот клуб Станица 26, ќе го промовира во живо нивниот 9-ти по ред албум „IX9“. Концертниот настап е во организација на ПМГЏЕЗ и 3Гонга. Дискографската куќа PMGJazz, која е огранок на PMG Recordings го издаде овој албум, како и предходниот осми албум на Сетстат со наслов

Концертна промоција на албумот IX9 на џез составот „Сетстат”

Концертна промоција на албумот IX9 на џез составот „Сетстат”

Искусната скопска џез формација „Сетстет”, утревечер (петок), со почеток во 21 часот, во ноќниот клуб Станица 26, ќе го промовира во живо нивниот 9-ти по ред албум „IX9″. Музичката критика веќе се огласи и го дефинираше албумот како најкомплетен и најзрел албум досега на Сетстат. Музичарите Владан Дробицки на тромбон, Павел Дробицки на бас, Панче Бујуклиев

Концертна промоција на новиот албум на „Сетстат“

Концертна промоција на новиот албум на „Сетстат“

Искусната скопска џез формација „Сетстат“, утревечер, со почеток во 21 часот, во ноќниот клуб Станица 26, ќе го промовира во живо нивниот 9. албум „IX9“. Дискографската куќа ПМГЏЕЗ, која е огранок на ПМЏ Рекордингс го издаде овој албум, како и претходниот осми албум на „Сетстат“ со наслов „Се плашам од Македонци“. „Соработката со ПМГЏЕЗ е нова инспирација

Концертна промоција на новиот албум на „Сетстат“

Концертна промоција на новиот албум на „Сетстат“

Искусната скопска џез формација „Сетстат“, утревечер, со почеток во 21 часот, во ноќниот клуб Станица 26, ќе го промовира во живо нивниот 9. албум „IX9“. Дискографската куќа ПМГЏЕЗ, која е огранок на ПМЏ Рекордингс го издаде овој албум, како и претходниот осми албум на „Сетстат“ со наслов „Се плашам од Македонци“. „Соработката со ПМГЏЕЗ е нова инспирација

Концертна промоција на титаните на македонската џез музика „Сетстат“

Концертна промоција на титаните на македонската џез музика „Сетстат“

Искусната скопска џез формација „Сетстaт", утревечер, со почеток во 21 часот, во ноќниот клуб Станица 26, ќе го промовира во живо нивниот 9-ти по ред албум „IX9". Концертниот настап е во организација на ПМГЏЕЗ и 3Гонга. Дискографската куќа PMGJazz, која е огранок на PMG Recordings го издаде овој албум, како и предходниот осми албум на Сетстат со наслов

Концертна промоција на титаните на македонската џез музика „Сетстат“

Концертна промоција на титаните на македонската џез музика „Сетстат“

Искусната скопска џез формација „Сетстaт", утревечер, со почеток во 21 часот, во ноќниот клуб Станица 26, ќе го промовира во живо нивниот 9-ти по ред албум „IX9". Концертниот настап е во организација на ПМГЏЕЗ и 3Гонга. Дискографската куќа PMGJazz, која е огранок на PMG Recordings го издаде овој албум, како и предходниот осми албум на Сетстат со наслов

Концертна промоција на новиот албум на „Сетстат“

Концертна промоција на новиот албум на „Сетстат“

Искусната скопска џез формација „Сетстат“, утревечер, со почеток во 21 часот, во ноќниот клуб Станица 26, ќе го промовира во живо нивниот 9. албум „IX9“. Дискографската куќа ПМГЏЕЗ, која е огранок на ПМЏ Рекордингс го издаде овој албум, како и претходниот осми албум на „Сетстат“ со наслов „Се плашам од Македонци“. „Соработката со ПМГЏЕЗ е нова инспирација

Концертна промоција на титаните на македонската џез музика „Сетстат“

Концертна промоција на титаните на македонската џез музика „Сетстат“

Искусната скопска џез формација „Сетстат“, утревечер, со почеток во 21 часот, во ноќниот клуб Станица 26, ќе го промовира во живо нивниот 9-ти по ред албум „IX9“. Концертниот настап е во организација на ПМГЏЕЗ и 3Гонга. Дискографската куќа PMGJazz, која е огранок на PMG Recordings го издаде овој албум, како и предходниот осми албум на Сетстат со наслов

Концертна промоција на титаните на македонската џез музика „Сетстат“

Концертна промоција на титаните на македонската џез музика „Сетстат“

Искусната скопска џез формација „Сетстет“, утревечер, со почеток во 21 часот, во ноќниот клуб Станица 26, ќе го промовира во живо нивниот 9-ти по ред албум „IX9“. Концертниот настап е во организација на ПМГЏЕЗ и 3Гонга. Дискографската куќа PMGJazz, која е огранок на PMG Recordings го издаде овој албум, како и предходниот осми албум на Сетстат со наслов