притисни ентер »

Распуштен парламент или распуштени пратеници?
Распуштен парламент или распуштени пратеници?

Распуштен парламент или распуштени пратеници?

Никаде во Уставот, Деловникот на Собранието или Законот за Собранието не се спомнува дека распишувањето на изборите или пак распуштањето на Собранието е причина поради која пратеникот го губи или му се одзема мандатот. Во Деловникот за работа на Собранието и во Законот за Собранието нема ниту една одредба во која се спомнува распуштањето на Собранието,