притисни ентер »

„Бугарија сака да ја смениме историјата, да кажеме дека не ја окупирале Македонија и не ги депортирале Македонските Евреи“
„Бугарија сака да ја смениме историјата, да кажеме дека не ја окупирале Македонија и не ги депортирале Македонските Евреи“

„Бугарија сака да ја смениме историјата, да кажеме дека не ја окупирале Македонија и не ги депортирале Македонските Евреи“

Би сакал да го поддржам извештајот што беше презентиран денеска и мислам дека овие предизвици се, се уште пред нас. Како што можеби знаете, имаше голема еврејска заедница во Скопје, како и во Македонија во целост, но за жал за време на Втората светска војна, главно, повеќето од луѓето што живееја во Скопје всушност над 90% беа депортирани во Треблинка

„Бугарија сака да ја смениме историјата, да кажеме дека не ја окупирале Македонија и не ги депортирале Македонските Евреи“

„Бугарија сака да ја смениме историјата, да кажеме дека не ја окупирале Македонија и не ги депортирале Македонските Евреи“

Би сакал да го поддржам извештајот што беше презентиран денеска и мислам дека овие предизвици се, се уште пред нас. Како што можеби знаете, имаше голема еврејска заедница во Скопје, како и во Македонија во целост, но за жал за време на Втората светска војна, главно, повеќето од луѓето што живееја во Скопје всушност над 90% беа депортирани во Треблинка

Николоски: Бугарија сака да ја смениме историјата

Николоски: Бугарија сака да ја смениме историјата

Би сакал да го поддржам извештајот што беше презентиран денеска и мислам дека овие предизвици се, се уште пред нас. Како што можеби знаете, имаше голема еврејска заедница во Скопје, како и во Македонија во целост, но за жал за време на Втората светска војна, главно, повеќето од луѓето што живееја во Скопје всушност над 90% беа депортирани во Треблинка

Николоски во Стразбур: Бугарија беше окупатор во Македонија и ги oдведе Евреите во смрт

Николоски во Стразбур: Бугарија беше окупатор во Македонија и ги oдведе Евреите во смрт

Имаме огромен проблем со Бугарија, таа земја сака да ја смениме историјата, но и не признава дека беше окупатор на Македонија во Втората светска војна и беше таа која ги депортира Евреите во логорот на смртта Треблинка, рече потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Александар Николоски во обраќањето пред евро - пратениците во Стразбур и рече дека барањето е

Николоски: Бугарија сака да ја смениме историјата

Николоски: Бугарија сака да ја смениме историјата

Потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Николовски денеска посочи дека Бугарија сакала да ја измени историјата. „Би сакал да го поддржам извештајот што беше презентиран денеска и мислам дека овие предизвици се, се уште пред нас. Како што можеби знаете, имаше голема еврејска заедница во Скопје, како и во Македонија во целост, но за жал за време на

Николоски: Бугарија сака да ја смениме историјата

Николоски: Бугарија сака да ја смениме историјата

Би сакал да го поддржам извештајот што беше презентиран денеска и мислам дека овие предизвици се, се уште пред нас. Како што можеби знаете, имаше голема еврејска заедница во Скопје, како и во Македонија во целост, но за жал за време на Втората светска војна, главно, повеќето од луѓето што живееја во Скопје всушност над 90% беа депортирани во Треблинка

Николоски: Бугарија сака да ја смениме историјата, да кажеме дека не ја окупирале Македонија и не ги депортирале македонските Евреи во Треблинка

Николоски: Бугарија сака да ја смениме историјата, да кажеме дека не ја окупирале Македонија и не ги депортирале македонските Евреи во Треблинка

Николоски: Бугарија сака да ја смениме историјата, да кажеме дека не ја окупирале Македонија и не ги депортирале македонските Евреи во Треблинка Би сакал да го поддржам извештајот што беше презентиран денеска и мислам дека овие предизвици се, се уште пред нас, истакна денеска во своето обраќање пред Советот на Европа, потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ,

ПОБАРАЈТЕ ПРОШКА ОД ЖРТВИТЕ НА ХОЛОКАУСТОТ Николоски ја отфрла лажната историја наметната од Бугарија

ПОБАРАЈТЕ ПРОШКА ОД ЖРТВИТЕ НА ХОЛОКАУСТОТ Николоски ја отфрла лажната историја наметната од Бугарија

Потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Николоски, порача дека би сакал да го поддржи извештајот што беше презентиран денеска, но самиот потенцира дека голем број на предизвици се пред нас, алудирајќи на ветото од Бугарија и европскиот предлог за негово кревање. – Како што можеби знаете, имаше голема еврејска заедница во Скопје, како и во Македонија

Николоски: Бугарија сака да ја смениме историјата, да кажеме дека не ја окупирале Македонија за време на Втората Светска Војна и не ги депортирале Македонските Евреи во Треблинка, Бугарија да го смени своето однесување

Николоски: Бугарија сака да ја смениме историјата, да кажеме дека не ја окупирале Македонија за време на Втората Светска Војна и не ги депортирале Македонските Евреи во Треблинка, Бугарија да го смени своето однесување

Би сакал да го поддржам извештајот што беше презентиран денеска и мислам дека овие предизвици се, се уште пред нас. Како што можеби знаете, имаше голема еврејска заедница во Скопје, како и во Македонија во целост, но за жал за време на Втората светска војна, главно, повеќето од луѓето што живееја во Скопје всушност над 90% беа депортирани во Треблинка