притисни ентер »

Царовска: Ѓорчев си стави крај на кариерата со тоа што не закажа комисија за покачување на платите на професорите
Царовска: Ѓорчев си стави крај на кариерата со тоа што не закажа комисија за покачување на платите на професорите

Царовска: Ѓорчев си стави крај на кариерата со тоа што не закажа комисија за покачување на платите на професорите

„Во овие неколку критични денови паѓаат маските и се гледа кој за што се залага, кој за евтина политика, а кој за системски решенија. Влатко Ѓорчев и ВМРО ДПМНЕ покажуваат една несериозност. Ако навистина има потреба да се закаже комисија и во законска процедура да се донесе закон, се со цел да се зголеми платата во високото образование, за што со

Царовска: Ѓорчев си стави крај на кариерата со тоа што не закажа Комисија за покачување на платите на професорите

Царовска: Ѓорчев си стави крај на кариерата со тоа што не закажа Комисија за покачување на платите на професорите

Во овие неколку критични денови паѓаат маските и се гледа кој за што се залага, кој за евтина политика, а кој за системски решенија. Влатко Ѓорчев и ВМРО ДПМНЕ покажуваат една несериозност. Ако навистина има потреба да се закаже комисија и во законска процедура да се донесе закон, се со цел да се зголеми платата во високото образование, за што со години

Царовска на 360 на Алсат: Ѓорчев си стави крај на кариерата со тоа што не закажа комисија за покачување на платите на професорите

Царовска на 360 на Алсат: Ѓорчев си стави крај на кариерата со тоа што не закажа комисија за покачување на платите на професорите

„Во овие неколку критични денови паѓаат маските и се гледа кој за што се залага, кој за евтина политика, а кој за системски решенија. Влатко Ѓорчев и ВМРО ДПМНЕ покажуваат една несериозност. Ако навистина има потреба да се закаже комисија и во законска процедура да се донесе закон, се со цел да се зголеми платата во високото образование, за што со

НАкС бара пратениците да одлучуваат за покачувањето на платите

НАкС бара пратениците да одлучуваат за покачувањето на платите

Независниот академски синдикат (НАкС) повторно денеска упати апел за итно закажување на расправа во матичната собраниска Комисија за труд и социјална политика, со што велат, ќе се откочи процедурата за усвојувањето на дополнувањето на Законот за исплата на платите кое предвидува покачување на платите во високото образование од 10 отсто. Од Синдикатот

Независниот академски синдикат: Собранието да расправа за покачувањето на платите

Независниот академски синдикат: Собранието да расправа за покачувањето на платите

Независниот академски синдикат (НАкС) испрати барање за средба со пратеникот Влатко Ѓорчев, претседател на Комисијата за труд и социјална политика, пред одржувањето на закажаната седница на Комисијата во 14 часот, со цел да ја образложат уште еднаш важноста од усвојувањето на законот за дополнување на Законот за исплата на платите во земјата по скратена

Независниот академски синдикат бара Собранието да расправа за ветеното покачување на платите

Независниот академски синдикат бара Собранието да расправа за ветеното покачување на платите

Независниот академски синдикат (НАкС) повторно денеска упати апел за итно закажување на расправа во матичната собраниска Комисија за труд и социјална политика, со што велат, ќе се откочи процедурата за усвојувањето на дополнувањето на Законот за исплата на платите кое предвидува покачување на платите во високото образование од 10 отсто. Од Синдикатот

Независен академски синдикат: Собранието да расправа за покачувањето на платите

Независен академски синдикат: Собранието да расправа за покачувањето на платите

Независниот академски синдикат (НАкС) испрати барање за средба со пратеникот Влатко Ѓорчев, претседател на Комисијата за труд и социјална политика, пред одржувањето на закажаната седница на Комисијата во 14 часот, со цел да ја образложат уште еднаш важноста од усвојувањето на Законот за дополнување на Законот за исплата на платите во земјава по скратена

Независниот академски синдикат бара Собранието да расправа за ветеното покачување на платите

Независниот академски синдикат бара Собранието да расправа за ветеното покачување на платите

Независниот академски синдикат (НАкС) повторно денеска упати апел за итно закажување на расправа во матичната собраниска Комисија за труд и социјална политика, со што велат, ќе се откочи процедурата за усвојувањето на дополнувањето на Законот за исплата на платите кое предвидува покачување на платите во високото образование од 10 отсто. Од Синдикатот

Независниот академски синдикат упати апел за итно закажување на расправа за ветеното покачување на платите

Независниот академски синдикат упати апел за итно закажување на расправа за ветеното покачување на платите

Независниот академски синдикат (НАкС) повторно денеска упати апел за итно закажување на расправа во матичната собраниска Комисија за труд и социјална политика, со што велат, ќе се откочи процедурата за усвојувањето на дополнувањето на Законот за исплата на платите кое предвидува покачување на платите во високото образование од 10 отсто. Од Синдикатот

Независен академски синдикат: Собранието да расправа за покачувањето на платите

Независен академски синдикат: Собранието да расправа за покачувањето на платите

Независниот академски синдикат (НАкС) испрати барање за средба со пратеникот Влатко Ѓорчев, претседател на Комисијата за труд и социјална политика, пред одржувањето на закажаната седница на Комисијата во 14 часот, со цел да ја образложат уште еднаш важноста од усвојувањето на Законот за дополнување на Законот за исплата на платите во земјава по скратена