притисни ентер »

Убави зборови од Трамп за Иран
Убави зборови од Трамп за Иран

Убави зборови од Трамп за Иран

„Гледате дека заедно може да постигнеме договор“, напишал Трамп на Твитер. Иран и САД денес разменија затвореници. Американец со кинеско потекло заробен на три година со обвинение за шпионажа за заробен Иранец.

САД и Иран разменија затвореници

САД и Иран разменија затвореници

Техеран и Вашингтон разменија денеска затвореници – студент на постдипломски студии на американскиот Универзитет Принстон е ослободен во Иран во замена за ирански научник кој е задржан во САД, што претставува редок чин на дипломатска соработка меѓу двете земји, по повеќемесечните тензии. За време на размената, која е извршена во Цирих, ирански официјални

Трамп му благодари на Иран за „чесните преговори“ за размена на затвореници

Трамп му благодари на Иран за „чесните преговори“ за размена на затвореници

Масуд Солејмани, ирански научник осуден во САД разменет за американскиот докторант Ксиуе Ванг обвинет за шпионажа во Иран Американскиот претседател Доналд Трамп во саботата му се заблагодари на Иран за „многу чесните преговори“ за размена на затворениците меѓу двете земји кои ги организираше Швајцарија која ги застапува интересите на Вашингтон во отсуство

САД и Иран разменија затвореници

САД и Иран разменија затвореници

САД и Иран денеска разменија затвореници, при што секоја страна ослободи по едно лице, што претставува редок чин на дипломатска соработка меѓу двете земји, по повеќемесечните тензии. Студент на постдипломски студии на американскиот Универзитет Принстон е ослободен во Иран, во замена за ирански научник кој е задржан во САД. За време на размената, која

САД и Иран разменија затвореници

САД и Иран разменија затвореници

Техеран и Вашингтон разменија затвореници – студент на постдипломски студии на американскиот Универзитет Принстон е ослободен во Иран во замена за ирански научник кој е задржан во САД, што претставува редок чин на дипломатска соработка меѓу двете земји, по повеќемесечните тензии. За време на размената, која е извршена во Цирих, ирански официјални претставници

САД и Иран разменија затвореници

САД и Иран разменија затвореници

САД и Иран денеска разменија затвореници, при што секоја страна ослободи по едно лице, што претставува редок чин на дипломатска соработка меѓу двете земји, по повеќемесечните тензии. Студент на постдипломски студии на американскиот Универзитет Принстон е ослободен во Иран, во замена за ирански научник кој е задржан во САД. За време на размената, која

Студент на Принстон е разменет за ирански научник, Техеран и Вашингтон во дипломатска соработка

Студент на Принстон е разменет за ирански научник, Техеран и Вашингтон во дипломатска соработка

Мило ми е дека професорот Масуд Солејмани и господинот Сијуе Ванг наскоро ќе им се придружат на своите семејства, напиша иранскиот министер за надворешни работи Мохамад Џавад Зариф на Твитер, заблагодарувајќи им се на сите кои биле вклучени во размената, посебно на швајцарската Влада. Техеран и Вашингтон разменија денеска затвореници – студент на постдипломски

САД и Иран разменија затвореници

САД и Иран разменија затвореници

Техеран и Вашингтон разменија денеска затвореници – студент на постдипломски студии на американскиот Универзитет Принстон е ослободен во Иран во замена за ирански научник кој е задржан во САД, што претставува редок чин на дипломатска соработка меѓу двете земји, по повеќемесечните тензии. За време на размената, која е извршена во Цирих, ирански официјални

САД и Иран разменија затвореници

САД и Иран разменија затвореници

Швајцарија посредувала во размената, а иранската државна новинска агенција „ИРНА“ јавува дека министерот на надворешни работи Мухамед Џавад Зариф го поздравил ослободениот Иранец во Цирих. Во соопштението кое го објавила Белата куќа Трамп не го споменал ослободувањето на Иранецот, но се заблагодарил на швајцарската влада за помошта во случајот за ослободувањето

Во Цирих, САД и Иран разменија затвореници

Во Цирих, САД и Иран разменија затвореници

Техеран и Вашингтон разменија денеска затвореници – студент на постдипломски студии на американскиот Универзитет Принстон е ослободен во Иран во замена за ирански научник кој е задржан во САД, што претставува редок чин на дипломатска соработка меѓу двете земји, по повеќемесечните тензии. За време на размената, која е извршена во Цирих, ирански официјални