притисни ентер »

Две лица од Радовиш го прекршиле полицискиот час, еден кој се вратил од Грција не бил во самоизолација
Две лица од Радовиш го прекршиле полицискиот час, еден кој се вратил од Грција не бил во самоизолација

Две лица од Радовиш го прекршиле полицискиот час, еден кој се вратил од Грција не бил во самоизолација

Основното јавно обвинителство Радовиш денеска поднесе предлози за издавање казнен налог против три лица обвинети дека сториле кривично дело „непостапување според здравствените прописи за време на епидемија“ од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Како што соопшти Јавното обвинителство, двајца од обвинетите спротивно на Одлуката на Владата на РСМ

Тројца од Радовиш не ги почитувале препораките

Тројца од Радовиш не ги почитувале препораките

Основното јавно обвинителство Радовиш поднесе предлози за издавање казнен налог против три лица кои не постапиле според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Двајца од обвинетите, спротивно на одлуката на Владата за забрана и посебен режим на движење, со која се забранува движење на населението од 21

Тројца од Радовиш не ги почитувале препораките – им се закануваат парични казни

Тројца од Радовиш не ги почитувале препораките – им се закануваат парични казни

Основното јавно обвинителство Радовиш поднесе предлози за издавање казнен налог против три лица кои не постапиле според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Двајца од обвинетите спротивно на Одлуката на Владата за забрана и посебен режим на движење со која се забранува движење на населението од 21 до

Тројца од Радовиш не ги почитувале препораките – им се закануваат парични казни

Тројца од Радовиш не ги почитувале препораките – им се закануваат парични казни

Основното јавно обвинителство Радовиш поднесе предлози за издавање казнен налог против три лица кои не постапиле според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Двајца од обвинетите спротивно на Одлуката на Владата за забрана и посебен режим на движење со која се забранува движење на населението од 21 до

Тројца од Радовиш не ги почитувале препораките – им се закануваат парични казни

Тројца од Радовиш не ги почитувале препораките – им се закануваат парични казни

Основното јавно обвинителство Радовиш поднесе предлози за издавање казнен налог против три лица кои не постапиле според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Двајца од обвинетите спротивно на Одлуката на Владата за забрана и посебен режим на движење со која се забранува движење на населението од 21 до

Казни за три лица од Радовиш за непочитување на полицискиот час и мерката самоизолација

Казни за три лица од Радовиш за непочитување на полицискиот час и мерката самоизолација

Основното јавно обвинителство Радовиш денеска поднесе предлози за издавање казнен налог против три лица обвинети дека сториле кривично дело „непостапување според здравствените прописи за време на епидемија“ од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Како што соопшти Јавното обвинителство, двајца од обвинетите спротивно на Одлуката на Владата на РСМ

Полицијата поднесе кривични пријави против 13 лица кои не ги почитувале здравствените мерки

Полицијата поднесе кривични пријави против 13 лица кои не ги почитувале здравствените мерки

Полицијата поднесе кривични пријави против 13 лица кои не ги почитувале здравствените мерки и не останале во изолација 14 дена, го прекриле полицискиот час или пак не ги затвориле угостителските објекти како што беше наложено со одлука на Владата. СВР Гостивар поднесе кривична пријава против С.Д.(21) од с.Страјане, Гостиварско, кој не ги почитувал

Полицијата поднесе кривични пријави против 13 лица кои не ги почитувале здравствените мерки

Полицијата поднесе кривични пријави против 13 лица кои не ги почитувале здравствените мерки

Полицијата поднесе кривични пријави против 13 лица кои не ги почитувале здравствените мерки и не останале во изолација 14 дена, го прекриле полицискиот час или пак не ги затвориле угостителските објекти како што беше наложено со одлука на Владата. СВР Гостивар поднесе кривична пријава против С.Д.(21) од с.Страјане, Гостиварско, кој не ги почитувал

Полицијата поднесе кривични пријави против 13 лица кои не ги почитувале здравствените мерки

Полицијата поднесе кривични пријави против 13 лица кои не ги почитувале здравствените мерки

Полицијата поднесе кривични пријави против 13 лица кои не ги почитувале здравствените мерки и не останале во изолација 14 дена, го прекриле полицискиот час или пак не ги затвориле угостителските објекти како што беше наложено со одлука на Владата. СВР Гостивар поднесе кривична пријава против С.Д.(21) од с.Страјане, Гостиварско, кој не ги почитувал

Обинителството против  тројца радовишани поднесе казнен налог за непочитување на полициски час и самоизолација, 1000 евра казна

Обинителството против тројца радовишани поднесе казнен налог за непочитување на полициски час и самоизолација, 1000 евра казна

Двајца од обвинетите спротивно на Одлуката на Влада на Р.С.Македонија за забрана и посебен режим на движење со која се забранува движење на населението од 21 до 6 часот, со ПМВ ,,Цитроен" се движеле по булеварот Александар Македонски каде биле запрени од страна на полициски службеници на МВР ПС Радовиш. Обвинителството му предложи на судот на обвинетите