притисни ентер »

АЕК ги смирува граѓаните: Нема потреба за загриженост, нема штети од 5Г технологијата

АЕК ги смирува граѓаните: Нема потреба за загриженост, нема штети од 5Г технологијата

Нема простор за паника – зрачењето од 5Г технологијата не е штетно за човековото здравје- покажало истражувањето на Агенцијата за електронски комуникации. Направиле анализа колку новите технологии го зголемуваат нејонизирачкото зрачење. Резултатите направени кај 150 градини се дека мерните вредности се многу пати помали од дозволените. На некои точки

Директорот на АЕК смиpувa: Нема основа граѓаните да се зaгpижени поради 5Г и новите технологии

Директорот на АЕК смиpувa: Нема основа граѓаните да се зaгpижени поради 5Г и новите технологии

68 Споделувања Share Tweet Нема простор за загриженост за штетност од зрачењето на новите технологии во електронските комуникации и идната примена на 5Г технологијата, порача денеска директорот на Агенцијата за електронски комуникации (АЕК) – Сашо Димитријоски. Според споредбената анализа на АЕК, со мерења извршени во 149 градинки, нејонизирачките

АЕК: Нема простор за паника, нема опасност од 5Г технологијата

АЕК: Нема простор за паника, нема опасност од 5Г технологијата

Нема простор за паника – зрачењето од 5Г технологијата не е штетно за човековото здравје- покажало истражувањето на Агенцијата за електронски комуникации. Направиле анализа колку новите технологии го зголемуваат нејонизирачкото зрачење. Резултатите направени  кај 150 градини се дека  мерните вредности се многу пати помали  од дозволените. На некои 

АЕК ги разреши дилемите околу штетноста од зрачењето на 5Г мрежата

АЕК ги разреши дилемите околу штетноста од зрачењето на 5Г мрежата

Зрачењето од 5Г технологијата не е штетно за човековото здравје- покажало истражувањето на Агенцијата за електронски комуникации. Направиле анализа колку новите технологии го зголемуваат нејонизирачкото зрачење. Резултатите направени  кај 150 градини се дека  мерните вредности се многу пати помали  од дозволените. На некои  точки нејонизирачкото зрачење

АЕК: Нема простор за паника, нема опасност од 5Г технологијата

АЕК: Нема простор за паника, нема опасност од 5Г технологијата

Embedded video for АЕК: Нема простор за паника, нема опасност од 5Г технологијата Нема простор за паника – зрачењето од 5Г технологијата не е штетно за човековото здравје- покажало истражувањето на Агенцијата за електронски комуникации. Направиле анализа колку новите технологии го зголемуваат нејонизирачкото зрачење. Резултатите направени  кај 150

АЕК: Нема основа граѓаните да се грижат за штетноста од зрачењето на 5G

АЕК: Нема основа граѓаните да се грижат за штетноста од зрачењето на 5G

Нема простор за загриженост за штетност од зрачењето на новите технологии во електронските комуникации, како и идната примена на 5G технологијата, порача денеска директорот на Агенцијата за електронски комуникации АЕК, Сашо Димитријоски. Споредбената анализа на АЕК за тоа дали новите технологии го зголемуваат нејонизирачкото зрачење, според најновите

АЕК: Нема основа граѓаните да се грижат за штетноста од зрачењето на 5Г

АЕК: Нема основа граѓаните да се грижат за штетноста од зрачењето на 5Г

Дилемата е глобална и за неа се дебатира насекаде во светот, а загриженост има и кај нас, по најавите дека еден од операторите веќе е подготвен за неа... Во Агенцијата за електронски комуникации стигнале голем број поплаки но, оттаму смируваат. Тврдат дека анализите им покажале оти нема потреба за загриженост. „5Г технологијата ќе значи дека бројот

АЕК: Нема основа граѓаните да се грижат за штетноста од зрачењето на новите технологии

АЕК: Нема основа граѓаните да се грижат за штетноста од зрачењето на новите технологии

Нема простор за загриженост за штетност од зрачењето на новите технологии во електронските комуникации, како и идната примена на 5Г технологијата, порача денеска директорот на Агенцијата за електронски комуникации АЕК Сашо Димитријоски. Споредбената анализа на АЕК за тоа дали новите технологии го зголемуваат нејонизирачкото зрачење, според најновите

АЕК: Нема основа граѓаните да се грижат за штетноста од зрачењето на новите технологии

АЕК: Нема основа граѓаните да се грижат за штетноста од зрачењето на новите технологии

Нема простор за загриженост за штетност од зрачењето на новите технологии во електронските комуникации, како и идната примена на 5Г технологијата, порача денеска директорот на Агенцијата за електронски комуникации АЕК Сашо Димитријоски. Споредбената анализа на АЕК за тоа дали новите технологии го зголемуваат нејонизирачкото зрачење, според најновите