притисни ентер »

Интернетот е незамислив без нив, а сега го слават својот 40-ти роденден
Интернетот е незамислив без нив, а сега го слават својот 40-ти роденден

Интернетот е незамислив без нив, а сега го слават својот 40-ти роденден

Во свет на дигитална комуникација без изрази на лицето и говор на телото, емотиконите се исто толку важни како интерпункцијата. Ги користиме природно за да го нагласиме нашиот тон и емоции. По две години социјално дистанцирање поради пандемијата, тие станаа речиси неизбежни. Но, оние кои први дошле до идејата за дигитална иронија веројатно не можеле

Интернетот е незамислив без нив, а сега го слават својот 40-ти роденден

Интернетот е незамислив без нив, а сега го слават својот 40-ти роденден

Во свет на дигитална комуникација без изрази на лицето и говор на телото, емотиконите се исто толку важни како интерпункцијата. Добивај вести на вибер Ги користиме природно за да го нагласиме нашиот тон и емоции. По две години социјално дистанцирање поради пандемијата, тие станаа речиси неизбежни. Но, оние кои први дошле до идејата за дигитална иронија

Виртуелниот „Смешко“ наполни 40 години

Виртуелниот „Смешко“ наполни 40 години

Во виртуелната, пишана комуникација, каде што изразот на лицето и говорот на телото не се важни, смешковците и другите емотикони се битни скоро исто колку и интерпункцијата. Но, како настанала првата комбинација. Сè почнало на американскиот Универзитет на Питсбург пред 40 години. Замислата за првиот „Смешко“ ( Smiley ) била на американскиот компјутерџија

Емотиконите слават 40 години, како започна приказната со нив?

Емотиконите слават 40 години, како започна приказната со нив?

Во светот на дигиталната комуникација без мимика и говор на телото, емотиконите станаа важни колку и интерпункцијата. Ги употребуваме за природно да ги нагласиме тонот и емоциите. По две години социјална дистанца поради пандемијата станаа скори неизбежни. Но, оние кои први се досетија на идејата за дигитална иронија веројатно не ни можеле да замислат

Виртуелното „смајли“ наполни 40 години

Виртуелното „смајли“ наполни 40 години

Виртуелното „смајли“ наполни 40 години Во виртуелната, пишана комуникација, каде што изразот на лицето и говорот на телото не се важни, смешковците и другите емотикони се битни скоро исто колку и интерпункцијата. Но, како настанала првата комбинација „ “? Сè почнало на американскиот Универзитет на Питсбург пред 40 години. Замислата за првиот „Смешко“

Виртуелниот „Смешко“ наполни 40 години

Виртуелниот „Смешко“ наполни 40 години

Во виртуелната, пишана комуникација, каде што изразот на лицето и говорот на телото не се важни, смешковците и другите емотикони се битни скоро исто колку и интерпункцијата. Но, како настанала првата комбинација „ 🙂 “? Сè почнало на американскиот Универзитет на Питсбург пред 40 години. Замислата за првиот „Смешко“ (Smiley) била на американскиот компјутерџија

СТАВИ СТИКЕР ДА ТЕ РАЗБЕРАМ „Смајли“ наполни 40 години

СТАВИ СТИКЕР ДА ТЕ РАЗБЕРАМ „Смајли“ наполни 40 години

Во виртуелната, пишана комуникација, каде што изразот на лицето и говорот на телото не се важни, смешковците и другите емотикони се битни скоро исто колку и интерпункцијата. Но, како настанала првата комбинација ? Сè почнало на американскиот Универзитет на Питсбург пред 40 години. Замислата за првиот „Смешко“ (Smiley) била на американскиот компјутерџија

Виртуелниот „Смешко“ наполни 40 години – еве како настанал

Виртуелниот „Смешко“ наполни 40 години – еве како настанал

Во виртуелната, пишана комуникација, каде што изразот на лицето и говорот на телото не се важни, смешковците и другите емотикони се битни скоро исто колку и интерпункцијата. Но, како настанала првата комбинација „ 🙂 “? Сè почнало на американскиот Универзитет на Питсбург пред 40 години. Замислата за првиот „Смешко“ (Smiley) била на американскиот компјутерџија

Смешко наполни 40 години

Смешко наполни 40 години

Во виртуелната, пишана комуникација, каде што изразот на лицето и говорот на телото не се важни, смешковците и другите емотикони се битни скоро исто колку и интерпункцијата. Но, како настанала првата комбинација „ Сè почнало на американскиот Универзитет на Питсбург пред 40 години. Замислата за првиот „Смешко“ ( Smiley ) била на американскиот компјутерџија

Виртуелниот „Смешко“ наполни 40 години

Виртуелниот „Смешко“ наполни 40 години

Во виртуелната, пишана комуникација, каде што изразот на лицето и говорот на телото не се важни, смешковците и другите емотикони се битни скоро исто колку и интерпункцијата. Но, како настанала првата комбинација „  “? Сè почнало на американскиот Универзитет на Питсбург пред 40 години. Замислата за првиот „Смешко“ ( Smiley ) била на американскиот компјутерџија