притисни ентер »

Христo Петрески добитник на поетската награда „Kараманов 2021“
Христo Петрески добитник на поетската награда „Kараманов 2021“

Христo Петрески добитник на поетската награда „Kараманов 2021“

Христо Петрески е добитник на годинашната награда „Караманов 2021“ за најдобра необјавена поетска книга од македонски автор. Петрески беше награден за неговото дело „Пeргамент“  Комисијата на 49. издание на манифестацијата „Караманови средби на поезијата“ се одлучи светската награда за поезија да ѝ ја додели на италијанската поетеса Клаудија Пичино

Наградата „Ацо Караманов“ за поетите Клаудија Пичино и Христо Петрески

Наградата „Ацо Караманов“ за поетите Клаудија Пичино и Христо Петрески

Советот на Меѓународната поетска манифестација „Караманови средби на поезијата“ од триесетината автори од цел свет, кои ќе бидат застапени во антологијата на овие средби, одлучи Светската награда за поезија да и ја додели на еминентната италијанска поетеса Клаудија Пичино, а наградата „Караманов“ за поезија од македонски автори на поетот Христо Петрески

Поетите Клаудија Пичино и Христо Петрески добитници на наградата „Ацо Караманов“

Поетите Клаудија Пичино и Христо Петрески добитници на наградата „Ацо Караманов“

Италијанска поетеса Клаудија Пичино е добитничка на Светската награда за поезија “Ацо Караманов“ за 2021 година, додека поетот Христо Петрески ја доби наградата „Караманов 2021“ за поезија од македонски автор. Признанието Христовски го добива со одлука на Советот на Меѓународната поетска манифестација „Караманови средби на поезијата“ во конкуренција

Наградата „Ацо Караманов“ за поетите Клаудија Пичино и Христо Петрески

Наградата „Ацо Караманов“ за поетите Клаудија Пичино и Христо Петрески

Советот на Меѓународната поетска манифестација „Караманови средби на поезијата“ од триесетината автори од цел свет, кои ќе бидат застапени во антологијата на овие средби, одлучи Светската награда за поезија да и ја додели на еминентната италијанска поетеса Клаудија Пичино, а наградата „Караманов“ за поезија од македонски автори на поетот Христо Петрески

Наградата „Ацо Караманов“ за поетите Клаудија Пичино и Христо Петрески

Наградата „Ацо Караманов“ за поетите Клаудија Пичино и Христо Петрески

Радовиш, 24 ноември 2021 (МИА) – Советот на Меѓународната поетска манифестација „Караманови средби на поезијата“ од триесетината автори од цел свет, кои ќе бидат застапени во антологијата на овие средби, одлучи Светската награда за поезија да и ја додели на еминентната италијанска поетеса Клаудија Пичино, а наградата „Караманов“ за поезија од македонски

Наградата „Ацо Караманов“ за поетите Клаудија Пичино и Христо Петрески

Наградата „Ацо Караманов“ за поетите Клаудија Пичино и Христо Петрески

– Советот на Меѓународната поетска манифестација „Караманови средби на поезијата“ од триесетината автори од цел свет, кои ќе бидат застапени во антологијата на овие средби, одлучи Светската награда за поезија да и ја додели на еминентната италијанска поетеса Клаудија Пичино, а наградата „Караманов“ за поезија од македонски автори на поетот Христо Петрески