притисни ентер »

УШТЕ 200 ДЕНА по завршувањето на вонредната состојба НЕМА ДА ПАЗАРИМЕ БЕЗ МАСКИ И КАКО ПОРАНО
УШТЕ 200 ДЕНА по завршувањето на вонредната состојба НЕМА ДА ПАЗАРИМЕ БЕЗ МАСКИ И КАКО ПОРАНО

УШТЕ 200 ДЕНА по завршувањето на вонредната состојба НЕМА ДА ПАЗАРИМЕ БЕЗ МАСКИ И КАКО ПОРАНО

Владата на Република Северна Македонија на денешната 56-та седница ја дополни Одлуката за забрана и посебен режим на движење на целата територија на државата со кое се определува забрана за движење на населението и возилата од јавен превоз со која се забранува движењето на сите граѓани на целата територија на државата почнувајќи од недела, 24-ти мај,

УШТЕ 200 ДЕНА по завршувањето на вонредната состојба НЕМА ДА ПАЗАРИМЕ БЕЗ МАСКИ И КАКО ПОРАНО

УШТЕ 200 ДЕНА по завршувањето на вонредната состојба НЕМА ДА ПАЗАРИМЕ БЕЗ МАСКИ И КАКО ПОРАНО

Владата на Република Северна Македонија на денешната 56-та седница ја дополни Одлуката за забрана и посебен режим на движење на целата територија на државата со кое се определува забрана за движење на населението и возилата од јавен превоз со која се забранува движењето на сите граѓани на целата територија на државата почнувајќи од недела, 24-ти мај,

Официјално: Ова е одлуката на денешната владина седница за претстојниот викенд

Официјално: Ова е одлуката на денешната владина седница за претстојниот викенд

„Следејќи ја моменталната епидемиолошка состојба со Ковид-19, како и препораките на Комисијата за заразни болести, на денешната владина седница донесовме одлука за зголемена рестрикција на движењето на граѓаните за време на претстојниот празничен викенд. Се забранува движењето на сите граѓани на целата територија на државата почнувајќи од недела, 24

Владата пресече: полициски час од недела во 11 часот до вторник во 05 часот

Владата пресече: полициски час од недела во 11 часот до вторник во 05 часот

Полицискиот час за време на викендот че почне во недела во 11 часот и ќе трае до вторник во 05 часот. Ова пред малку го соопшти техничкиот премиер Оливер Спасовски преку Фејсбук. -Следејќи ја моменталната епидемиолошка состојба со Ковид-19, како и препораките на Комисијата за заразни болести, на денешната владина седница донесовме одлука за зголемена

Интервентна го „чисти“ Градски парк пред полицискиот час

Интервентна го „чисти“ Градски парк пред полицискиот час

Интервентната полиција вечерва во 18:40 часот почна да ги предупредува граѓаните во Градскиот парк да се разотидат. Граѓаните кои се најдоа во тој момент во паркот негодуваа на предупредувањата на полицијата, со образложение декаимаат уште време пред да почне забраната за движење. Градскиот парк во изминатиот период е преполн со луѓе, а многумина граѓани

Падна одлука: карантин од недела до вторник!

Падна одлука: карантин од недела до вторник!

Следејќи ја моменталната епидемиолошка состојба со КОВИД-19, како и препораките на Комисијата за заразни болести, на денешната владина седница донесовме одлука за зголемена рестрикција на движењето на граѓаните за време на претстојниот празничен викенд. Се забранува движењето на сите граѓани на целата територија на државата почнувајќи од недела, 24

Спасовски: Полицискиот час од 11:00 часот во недела до вторник до 05:00 часот

Спасовски: Полицискиот час од 11:00 часот во недела до вторник до 05:00 часот

Техничкиот премиер Оливер Спасовски на неговиот фејсбук профил објави дека за овој викенд се забранува движењето на сите граѓани на целата територија на државата почнувајќи од недела, во 11:00 часот до вторник, до 05:00 часот. Техничкиот премиер Оливер Спасовски на неговиот фејсбук профил објави дека за овој викенд се забранува движењето на сите граѓани

Полицискиот час во недела ќе почне во 11 утрото и ќе трае до вторник

Полицискиот час во недела ќе почне во 11 утрото и ќе трае до вторник

Владата на денешната седница одлучи дека е потребна зголемена рестрикција на движењето на граѓаните за време на претстојниот празничен викенд. „Се забранува движењето на сите граѓани на целата територија на државата почнувајќи од недела, 24 мај, во 11:00 часот до вторник, 26 мај, до 05 часот. Во сабота, на 23 мај, забраната за движење останува иста