притисни ентер »

Уставниот суд донесе одлука да го поништи Упатството за водење на матични книги
Уставниот суд донесе одлука да го поништи Упатството за водење на матични книги

Уставниот суд донесе одлука да го поништи Упатството за водење на матични книги

Уставниот суд на денешната седница донесе Одлука да го поништи Упатството за изменување и дополнување на Упатството за начинот на водење, заштита и чување на матичните книги и списи, издавање на изводи, уверенија, преписи и копии врз основа на матичните книги, водење постапка и составување на записник за најдено дете, обновување на уништени, оштетени

Уставниот суд донесе одлука да го поништи Упатството за водење на матични книги

Уставниот суд донесе одлука да го поништи Упатството за водење на матични книги

Уставниот суд на денешната седница донесе Одлука да го поништи Упатството за изменување и дополнување на Упатството за начинот на водење, заштита и чување на матичните книги и списи, издавање на изводи, уверенија, преписи и копии врз основа на матичните книги, водење постапка и составување на записник за најдено дете, обновување на уништени, оштетени

Уставен суд го поништи Упатството за водење на матични книги

Уставен суд го поништи Упатството за водење на матични книги

Уставен суд го поништи Упатството за водење на матични книги Уставниот суд на денешната седница донесе Одлука да го поништи Упатството за изменување и дополнување на Упатството за начинот на водење, заштита и чување на матичните книги и списи, издавање на изводи, уверенија, преписи и копии врз основа на матичните книги, водење постапка и составување

Уставниот суд донесе одлука да го поништи Упатството за водење на матични книги

Уставниот суд донесе одлука да го поништи Упатството за водење на матични книги

Уставниот суд на денешната седница донесе Одлука да го поништи Упатството за изменување и дополнување на Упатството за начинот на водење, заштита и чување на матичните книги и списи, издавање на изводи, уверенија, преписи и копии врз основа на матичните книги, водење постапка и составување на записник за најдено дете, обновување на уништени, оштетени

Уставниот суд го поништи Упатството за водење на матични книги

Уставниот суд го поништи Упатството за водење на матични книги

Уставниот суд го поништи Упатството за водење на матични книги К.И. Пред 2 минути Уставен суд табла / Фото: ,,Слободен печат'' - Драган Митрески Со мнозинство гласови, на седница на Уставен суд денеска се поништи Упатството за водење на матични книги, акт донесен од Министерството за правда, поради тоа што не бил испочитуван рокот во кој требало да

Нема да има етничка графа во Изводите на родени, Уставниот суд донесе го поништи Упатството за водење на матични книги

Нема да има етничка графа во Изводите на родени, Уставниот суд донесе го поништи Упатството за водење на матични книги

Вести Македонија Економија Хроника Балкан Свет Скопје Култура Спорт Магазин Menu Вести Македонија Економија Хроника Балкан Свет Скопје Култура Спорт Магазин Search Search Close this search box. Вести Македонија Економија Хроника Балкан Свет Скопје Култура Спорт Магазин Menu Вести Македонија Економија Хроника Балкан Свет Скопје Култура Спорт Магазин

Нема ниту Македонец ниту Албанец: Уставен суд ја поништи етничката националноста во изводите од матична книга

Нема ниту Македонец ниту Албанец: Уставен суд ја поништи етничката националноста во изводите од матична книга

Уставниот суд на денешната седница донесе Одлука да го поништи Упатството за изменување и дополнување на Упатството за начинот на водење, заштита и чување на матичните книги и списи, издавање на изводи, уверенија, преписи и копии врз основа на матичните книги, водење постапка и составување на записник за најдено дете, обновување на уништени, оштетени

Уставен суд ја поништи етничката припадност во изводите од матична книга

Уставен суд ја поништи етничката припадност во изводите од матична книга

Уставниот суд на денешната седница донесе Одлука да го поништи Упатството за изменување и дополнување на Упатството за начинот на водење, заштита и чување на матичните книги и списи, издавање на изводи, уверенија, преписи и копии врз основа на матичните книги, водење постапка и составување на записник за најдено дете, обновување на уништени, оштетени

Нема ниту Македонец ниту Албанец: Уставен суд ја поништи  националноста во изводите од матична книга

Нема ниту Македонец ниту Албанец: Уставен суд ја поништи националноста во изводите од матична книга

Уставниот суд на денешната седница донесе Одлука да го поништи Упатството за изменување и дополнување на Упатството за начинот на водење, заштита и чување на матичните книги и списи, издавање на изводи, уверенија, преписи и копии врз основа на матичните книги, водење постапка и составување на записник за најдено дете, обновување на уништени, оштетени

Уставниот суд донесе одлука да го поништи Упатството за водење на матични книги

Уставниот суд донесе одлука да го поништи Упатството за водење на матични книги

Уставниот суд на денешната седница донесе Одлука да го поништи Упатството за изменување и дополнување на Упатството за начинот на водење, заштита и чување на матичните книги и списи, издавање на изводи, уверенија, преписи и копии врз основа на матичните книги, водење постапка и составување на записник за најдено дете, обновување на уништени, оштетени