притисни ентер »

Одредете ја тежината на намирниците без вага
Одредете ја тежината на намирниците без вага

Одредете ја тежината на намирниците без вага

Ако немате вага, а готвите според нов рецепт, за да не го расипете јадењето, обидете се да ја одредите тежината на намирниците со мерење со помош на лажичка, супена лажица и со чаши од 1 и од 2 дцл Најчесто, кога готвиме наидуваме на потребата да ја одредиме тежината на намирниците од око. „Ставете 250 мл вода, додадете 50 мл млеко, 5 г масло“. „Навистина,

Како да се одреди тежината на намирниците без вага

Како да се одреди тежината на намирниците без вага

Ако немате вага, а готвите според нов рецепт, за да не го расипете јадењето, обидете се да ја одредите тежината на намирниците со мерење со помош на лажичка, супена лажица и со чаши од 1 и од 2 дцл Најчесто, кога готвиме наидуваме на потребата да ја одредиме тежината на намирниците од око. „Ставете 250 мл вода, додадете 50 мл млеко, 5 г масло“. „Навистина,