притисни ентер »

Марко Шварц го освои ноќниот слаломски спектакл во Шладминг
Марко Шварц го освои ноќниот слаломски спектакл во Шладминг

Марко Шварц го освои ноќниот слаломски спектакл во Шладминг

Иако овојпат отсуствуваа десетината илјади бучни австриски навивачи со знамиња, факли и ѕвона за крави, радоста на Австриецот Марко Шварц за брилијантната победа на ноќниот слалом на домашен снег во Шладминг не можеше да биде поголема. На патека на која паѓаше силен снег, Шварц, кој само пред две недели ја освои својата прва слаломска победа во Светскиот

Марко Шварц го освои ноќниот слаломски спектакл во Шладминг

Марко Шварц го освои ноќниот слаломски спектакл во Шладминг

Иако овојпат отсуствуваа десетината илјади бучни австриски навивачи со знамиња, факли и ѕвона за крави, радоста на Австриецот Марко Шварц за брилијантната победа на ноќниот слалом на домашен снег во Шладминг не можеше да биде поголема. На патека на која паѓаше силен снег, Шварц, кој само пред две недели ја освои својата прва слаломска победа во Светскиот

Марко Шварц го освои ноќниот слаломски спектакл во Шладминг

Марко Шварц го освои ноќниот слаломски спектакл во Шладминг

Иако овојпат отсуствуваа десетината илјади бучни австриски навивачи со знамиња, факли и ѕвона за крави, радоста на Австриецот Марко Шварц за брилијантната победа на ноќниот слалом на домашен снег во Шладминг не можеше да биде поголема. На патека на која паѓаше силен снег, Шварц, кој само пред две недели ја освои својата прва слаломска победа во Светскиот

Марко Шварц е победник на ноќниот слалом во Шладминг

Марко Шварц е победник на ноќниот слалом во Шладминг

Австриецот Марко Шварц е победник на ноќниот слалом во Шладминг со време од 1:44.04 минута. Втор беше Французинот Климент Ноел (+0,68), а третото место на подиумот го освои уште еден Французин, Алексис Пинтуро (+0,82). Во генералниот пласман во Светскиот Куп, лидер е Французинот Алексис Пинтурап со 800 поени, пред Швајцарецот Марк Одермат со 607. Марко

Марко Шварц е победник на ноќниот слалом во Шладминг

Марко Шварц е победник на ноќниот слалом во Шладминг

Австриецот Марко Шварц е победник на ноќниот слалом во Шладминг со време од 1:44.04 минута. Втор беше Французинот Климент Ноел (+0,68), а третото место на подиумот го освои уште еден Французин, Алексис Пинтуро (+0,82). Во генералниот пласман во Светскиот Куп, лидер е Французинот Алексис Пинтурап со 800 поени, пред Швајцарецот Марк Одермат со 607. Марко