притисни ентер »

Туркменистан го забрани зборот коронавирус
Туркменистан го забрани зборот коронавирус

Туркменистан го забрани зборот коронавирус

Властите во Туркменистан ја забранија употребата на зборот „коронавирус“ и го исклучија од секојдневниот говор, со цел да ги скријат информациите за пандемијата, соопшти невладината организација Репортери без граници. Според Репортери без граници на сите медиуми им се забрането да го употребуваат зборот „коронавирус“, а исто така терминот е исфрлен

Во Туркменистан забранет зборот „коронавирус“

Во Туркменистан забранет зборот „коронавирус“

Властите во Туркменистан ја забранија употребата на зборот „коронавирус“ и го исклучија од секојдневниот говор, со цел да ги скријат информациите за пандемијата, соопшти невладината организација Репортери без граници. Според Репортери без граници на сите медиуми им се забрането да го употребуваат зборот „коронавирус“, а исто така терминот е исфрлен

Во Туркменистан забранет зборот „коронавирус“

Во Туркменистан забранет зборот „коронавирус“

Властите во Туркменистан ја забранија употребата на зборот „коронавирус“ и го исклучија од секојдневниот говор, со цел да ги скријат информациите за пандемијата, соопшти невладината организација Репортери без граници. Според Репортери без граници на сите медиуми им се забрането да го употребуваат зборот „коронавирус“, а исто така терминот е исфрлен

Во Туркменистан забранет зборот „коронавирус”

Во Туркменистан забранет зборот „коронавирус”

Властите во Туркменистан ја забранија употребата на зборот „коронавирус” и го исклучија од секојдневниот говор, со цел да ги скријат информациите за пандемијата, соопшти невладината организација Репортери без граници. Според Репортери без граници на сите медиуми им се забрането да го употребуваат зборот „коронавирус”, а исто така терминот е исфрлен

Во Туркменистан забрането е да се спомнува „корона вирус“ и да се носат заштитни маски

Во Туркменистан забрането е да се спомнува „корона вирус“ и да се носат заштитни маски

За граѓаните кои надвор се движат со маски и зборваат за пандемијата на Ковид-19 ризикуваат да бидат уапсени. Властите во Туркменистан ја забранија употребата на зборот „корона вирус“ и го исклучија од секојдневниот говор, со цел да ги скријат информациите за пандемијата, соопшти невладината организација Репортери без граници. Според Репортери без

Во Туркменистан забранет зборот „коронавирус“

Во Туркменистан забранет зборот „коронавирус“

Властите во Туркменистан ја забранија употребата на зборот „коронавирус“ и го исклучија од секојдневниот говор, со цел да ги скријат информациите за пандемијата, соопшти невладината организација Репортери без граници. Според Репортери без граници на сите медиуми им е забрането да го употребуваат зборот „коронавирус“, а исто така терминот е исфрлен

Во Туркменистан забранет зборот „коронавирус“

Во Туркменистан забранет зборот „коронавирус“

Властите во Туркменистан ја забранија употребата на зборот „коронавирус“ и го исклучија од секојдневниот говор, со цел да ги скријат информациите за пандемијата, соопшти невладината организација Репортери без граници. Според Репортери без граници на сите медиуми им се забрането да го употребуваат зборот „коронавирус“, а исто така терминот е исфрлен

Во Туркменистан ја забраниле употребата на зборот коронавирус

Во Туркменистан ја забраниле употребата на зборот коронавирус

Властите во Туркменистан ја забранија употребата на зборот „коронавирус“ и го исклучија од секојдневниот речник. Според активистите за човекови права во земјата тоа се прави за да се сокријат вистинските податоци за пандемијата. Тие велат дека на сите медиуми во нивната земја им е забрането да го користат зборот во своите материјали. За коронавирусот

Властите во Туркменистан ја забранија употребата на зборот „коронавирус“

Властите во Туркменистан ја забранија употребата на зборот „коронавирус“

Властите во Туркменистан ја забранија употребата на зборот „коронавирус“ и го исклучија од секојдневниот говор, со цел да ги скријат информациите за пандемијата, соопшти невладината организација Репортери без граници. Според Репортери без граници на сите медиуми им се забрането да го употребуваат зборот „коронавирус“, а исто така терминот е исфрлен