притисни ентер »

Елеганцијата во модата од почетокот на 20-от век, што денес ни недостасува
Елеганцијата во модата од почетокот на 20-от век, што денес ни недостасува

Елеганцијата во модата од почетокот на 20-от век, што денес ни недостасува

Модата во првата половина на 20-от век била револуционерна. Тогаш е поставен основнот модул на современата модна индустрија, што понатаму низ историјата ќе доживува реинвенција и трансформација. Тенденциите што го карактеризираат модниот свет во почетокот на минатиот век, постојано се реплицираат со осовремен израз во денешницата. Така, воопшто не