притисни ентер »

Зависноста од мобилни телефони е психијатриско нарушување
Зависноста од мобилни телефони е психијатриско нарушување

Зависноста од мобилни телефони е психијатриско нарушување

Истражувачи од Кралскиот колеџ во Лондон направиле мета-анализа во која биле вклучени повеќе од 40 различни студии, кои покажале дека во просек 23% од децата, тинејџерите и младите луѓе до 25 години страдаат од зависност од паметни телефони. Во овие студии анализирани се 41.871 лице и во секоја од нив е откриено дека од ова нарушување страдаат од 10

Зависноста од мобилни телефони е психијатриско нарушување

Зависноста од мобилни телефони е психијатриско нарушување

Истражувачи од Кралскиот колеџ во Лондон направиле мета-анализа во која биле вклучени повеќе од 40 различни студии, кои покажале дека во просек 23% од децата, тинејџерите и младите луѓе до 25 години страдаат од зависност од паметни телефони. Во овие студии анализирани се 41.871 лице и во секоја од нив е откриено дека од ова нарушување страдаат од 10

Зависноста од мобилни телефони е психијатријско пореметување

Зависноста од мобилни телефони е психијатријско пореметување

Истражувачи од Кралскиот колеџ во Лондон направиле мета-анализа во која биле вклучени повеќе од 40 различни студии, кои покажале дека во просек 23% од децата, тинејџерите и младите луѓе до 25 години страдаат од зависност од паметни телефони. Во овие студии анализирани се 41.871 лице и во секое од нив е откриено дека од ова нарушување страдаат од 10

Зависноста од смартфоните е пострашна отколку што си мислиме

Зависноста од смартфоните е пострашна отколку што си мислиме

Истражувачи од Кралскиот колеџ во Лондон направија мета-анализа што опфати повеќе од 40 различни студии и врз основа на тоа дојдоа до заклучок дека просечно 23% од децата, тинејџерите и младите до 25 години патат од зависност од нивните смартфони. Во сите студии вкупно биле анализирани 41.871 испитаник. Во секоја од нив било откриено дека 10 до 30%

Зависноста од мобилни телефони е психијатријско пореметување

Зависноста од мобилни телефони е психијатријско пореметување

Истражувачи од Кралскиот колеџ во Лондон направиле мета-анализа во која биле вклучени повеќе од 40 различни студии, кои покажале дека во просек 23% од децата, тинејџерите и младите луѓе до 25 години страдаат од зависност од паметни телефони. Во овие студии анализирани се 41.871 лице и во секое од нив е откриено дека од ова нарушување страдаат од 10

Зависноста од паметни телефони е психијатриско пореметување

Зависноста од паметни телефони е психијатриско пореметување

Истражувачите од Кралскиот колеџ во Лондон направиле мета-анализа која опфатила повеќе од 40 различни истражувања, на чија основа заклучиле дека просечно 23% проценти од децата, тинајџерите и младите возрасни луѓе на возраст до 25 години, патат од зависност од паметни телефони. Во тие истражувања биле анализирани 41.871 личност и во секое од нив било

Научниците предупредуваат: Зависноста од смартфоните предизикува сериозни последици врз менталното здравје

Научниците предупредуваат: Зависноста од смартфоните предизикува сериозни последици врз менталното здравје

Речиси четвртина од младите луѓе толку се потпираат на паметните телефони, што тоа се претвора во зависност, посочува психијатриско истражување. Истражувањето спроведено од Кралскиот колеџ во Лондон покажува дека ваквото зависничко однесување значи дека луѓето ги фаќа паника ако немаат постојан пристап до уредите и дека младите не можат да го контролираат

Загрижувачки: Вака реагираат младите доколку им го одземете телефонот

Загрижувачки: Вака реагираат младите доколку им го одземете телефонот

Еден ден ќе сфатите дека вашиот мозок не функционира како што треба поради мобилните, ќе сфатите дека имате слаба меморија и дека потешко можете да најдете решенија и одговори на едноставни прашања, но ќе биде доцна, вели конгнитивно-социјалниот психологот Адријан Вард од Универзитетот на Тексас во Остин, кога станува збор за зависноста од мобилните

ПОСИЛНО ОД ДPOГА: Скоро една четвртина од младите се зaвиcни од своите електронски уреди

ПОСИЛНО ОД ДPOГА: Скоро една четвртина од младите се зaвиcни од своите електронски уреди

Скоро една четвртина од младите толку многу се потпира на паметните телефони, што тоа се претвора во зaвисност, сугeрира псиxијатриското истражување кое го пренесува BBC. Истражувањето кое го спроведе лондонскиот Кингс Колеџ покажува дека таквото зaвиcничко однесување значи дека луѓето се во пaникa кога ќе им го скратите пристапот до уредите и дека

На малите одземете им го мобилниот, за да го видите карактерот.

На малите одземете им го мобилниот, за да го видите карактерот.

Скоро една четвртина од младите токолку многу се потпира на паметните телефони, што тоа се претвора во зависност, сугерира психијатриското истражување кое го пренесува BBC. Истражувањето кое го спроведе лондонскиот Кингс Колеџ покажува дека таквото зависничко однесување значи дека луѓето се во паника кога ќе им го скратите пристапот до уредите и дека