притисни ентер »

Стартува вакцинацијата во „СЦ Борис Трајковски“, сега уште да дојдат нови вакцини
Стартува вакцинацијата во „СЦ Борис Трајковски“, сега уште да дојдат нови вакцини

Стартува вакцинацијата во „СЦ Борис Трајковски“, сега уште да дојдат нови вакцини

Од денеска во спортскиот центар „Борис Трајковски“ започнува вакцинацијата со руската вакцина против корона вирусот „Спутник V “ која ќе биде дадена на околу 3.000 граѓани за кои се веќе закажани термини. Имунизацијата опфаќа вработени во критичната инфраструктура, како вработените во МВР, Армијата, новинари, службите во Град Скопје односно оние кои

Со вработените во МВР, АРМ, ЈСП и во градинките почнува масовната имунзација

Со вработените во МВР, АРМ, ЈСП и во градинките почнува масовната имунзација

Масовното вакцинирање на населението против Ковид-19 во земјава официјално ќе почне од денеска во А1 Арената (сала „Борис Трајковски“). Закажани се термини за 3000 граѓани, кои ќе бидат вакцинирани со руската вакцина „Спутник В“. Во оваа фаза ќе бидат имунизирани лица од т.н. критична инфраструктура – вработени во МВР, АРМ, новинари, возачи на автобуси,

МАСОВНОТО ВАКЦИНИРАЊЕ ПОЧНУВА ДЕНЕС: Закажани 3000 лица за денешното вакцинирање со “Спутник В”

МАСОВНОТО ВАКЦИНИРАЊЕ ПОЧНУВА ДЕНЕС: Закажани 3000 лица за денешното вакцинирање со “Спутник В”

Денес во Скопје започнува масовна вакцинација на населението против ковид-19 во салата „А1 Арена“ во спортскиот центар „Борис Трајковски“, а закажани се термини за 3 000 граѓани. Според планот, вакцинацијата со 20 000 руски вакцини „Спутник В“ што ги донираше Србија, ќе се одвива на 48 пункта. Во оваа фаза ќе бидат имунизирани вработените во критичната

Со вработените во МВР, АРМ, ЈСП и во градинките почнува масовната имунзација

Со вработените во МВР, АРМ, ЈСП и во градинките почнува масовната имунзација

Масовното вакцинирање на населението против Ковид-19 во земјава официјално ќе почне од денеска во А1 Арената (сала „Борис Трајковски“). Закажани се термини за 3000 граѓани, кои ќе бидат вакцинирани со руската вакцина „Спутник В“. Во оваа фаза ќе бидат имунизирани лица од т.н. критична инфраструктура – вработени во МВР, АРМ, новинари, возачи на автобуси,

Стартува масовната вакцинација, за денеска закажани термини за 3000 граѓани

Стартува масовната вакцинација, за денеска закажани термини за 3000 граѓани

Масовното вакцинирање на населението против Ковид-19 во земјава официјално ќе почне од денеска во А1 Арената (сала „Борис Трајковски“). Закажани се термини за 3000 граѓани, кои ќе бидат вакцинирани со руската вакцина „Спутник В“. Во оваа фаза ќе бидат имунизирани лица од т.н. критична инфраструктура – вработени во МВР, АРМ, новинари, возачи на автобуси,

Стартува масовната вакцинација, за денеска закажани термини за 3000 граѓани

Стартува масовната вакцинација, за денеска закажани термини за 3000 граѓани

Закажани се термини за 3000 граѓани, кои ќе бидат вакцинирани со руската вакцина „Спутник В". Во оваа фаза ќе бидат имунизирани лица од т.н. критична инфраструктура – вработени во МВР, АРМ, новинари, возачи на автобуси, пожарникари, воспитувачки во градинките, вработени на патарини и други. Според планот за имунизација, вакцинацијата со 20 000 руски

Болниците се полнат со ковид-пациенти, масовното вакцинирање почнува

Болниците се полнат со ковид-пациенти, масовното вакцинирање почнува

Со порастот на нови позитивни на коронавирусот во изминатите денови, се зголемува и бројот на хоспитализирани луѓе кои имаат потешки симптоми, а многумина се зависни од постојана кислородна поддршка. Масовното вакцинирање на населението против ковид-19 во земјава официјално ќе почне од денеска во А1 Арената (сала „Борис Трајковски“). Закажани се термини

Стартува масовната вакцинација со „Спутник V“

Стартува масовната вакцинација со „Спутник V“

Масовната имунизација со „Спутник V“ започнува денес во спортскиот центар „Борис Трајковски“.Вакцинирањето ќе се одвива на 48 пунктови, а закажани се термини за 3000 граѓани. Ќе има тим од 20-ина медицински сестри и пет доктори во две смени, места за 15-20 минути опсервација по завршување на вакцинирањето и обележани делови за Итна медицинска помош