притисни ентер »

Пожари и поплави - мапи од Европа предвидуваат климатски катастрофи
Пожари и поплави - мапи од Европа предвидуваат климатски катастрофи

Пожари и поплави - мапи од Европа предвидуваат климатски катастрофи

Детални мапи го разоткриваат нивото на можни шумски пожари, поплави, суши и потопи со кои Европа би можела да се соочи до крајот на векот ако не се дејствува итно за да се приспособиме и да му се спротивставиме на глобалното затоплување. Просечно зголемување на морските нивоа за еден метар до крајот на векот - без никакви превентивни дејствија против