притисни ентер »

Тојота го извади на улиците на Европа својот прв самовозечки автомобил
Тојота го извади на улиците на Европа својот прв самовозечки автомобил

Тојота го извади на улиците на Европа својот прв самовозечки автомобил

Тојота се придружи на сè поголемиот број на производители кои го достигнале нивото на технолошки развој за да презентираат сериски автомобил кој има можност за возење без човечко влијание. По бројните тестирања на затворени патеки и возење во Јапонија и САД, тојота на патиштата во Европа, поточно на улиците во Брисел, возеше сериски автомобил опремен