притисни ентер »

ОВОЈ БЕРЛИНСКИ ЅИД НИКАКО ДА ПАДНЕ: Во источна Германија се уште помалку се заработува
ОВОЈ БЕРЛИНСКИ ЅИД НИКАКО ДА ПАДНЕ: Во источна Германија се уште помалку се заработува

ОВОЈ БЕРЛИНСКИ ЅИД НИКАКО ДА ПАДНЕ: Во источна Германија се уште помалку се заработува

Работниците во поранешна Источна Германија во просек заработуваат стотици евра помалку месечно од нивните колеги од западниот дел на земјата, иако според официјалната статистика, поминаа три децении од обединувањето на Германија. Бруто платите за вработените со полно работно време во западните провинции и Берлин, без посебните плаќања над нормалната

ОВОЈ БЕРЛИНСКИ ЅИД НИКАКО ДА ПАДНЕ: Во источна Германија се уште помалку се заработува

ОВОЈ БЕРЛИНСКИ ЅИД НИКАКО ДА ПАДНЕ: Во источна Германија се уште помалку се заработува

Работниците во поранешна Источна Германија во просек заработуваат стотици евра помалку месечно од нивните колеги од западниот дел на земјата, иако според официјалната статистика, поминаа три децении од обединувањето на Германија. Бруто платите за вработените со полно работно време во западните провинции и Берлин, без посебните плаќања над нормалната

Разликите во платите меѓу германскиот Исток и Запад бавно се намалуваат

Разликите во платите меѓу германскиот Исток и Запад бавно се намалуваат

Работниците во поранешната источна комунистичка Германија во просек заработуваат повеќе стотици евра месечно помалку отколку нивините колеги на западот од земјата, иако минаа три децении од обединувањето на Германија, покажува официјалната статистика. Бруто заработувачката за вработените со полно работно време во западните сојузни покраини и во регионот

Разликите во платите меѓу германскиот Исток и Запад бавно се намалуваат

Разликите во платите меѓу германскиот Исток и Запад бавно се намалуваат

Работниците во поранешната источна комунистичка Германија во просек заработуваат повеќе стотици евра месечно помалку отколку нивините колеги на западот од земјата, иако минаа три децении од обединувањето на Германија, покажува официјалната статистика. Бруто заработувачката за вработените со полно работно време во западните сојузни покраини и во регионот

Источна Германија сè уште има помали плати од Западна

Источна Германија сè уште има помали плати од Западна

Работниците во поранешна Источна Германија во просек заработуваат стотици евра помалку месечно од нивните колеги во западниот дел на земјата, иако поминаа три децении од повторното обединување на Германија, покажува официјалната статистика. Бруто-платите за вработените со полно работно време во западните покраини и Берлин, без посебните плаќања над

Источна Германија сè уште има помали плати од Западна – разликата е речиси 900 евра

Источна Германија сè уште има помали плати од Западна – разликата е речиси 900 евра

Работниците во поранешна Источна Германија во просек заработуваат стотици евра помалку месечно од нивните колеги во западниот дел на земјата, иако поминаа три децении од повторното обединување на Германија, покажува официјалната статистика. Бруто-платите за вработените со полно работно време во западните покраини и Берлин, без посебните плаќања над

Источна Германија се уште има помали плати од Западна – разликата е речиси 900 евра

Источна Германија се уште има помали плати од Западна – разликата е речиси 900 евра

Работниците во поранешна Источна Германија во просек заработуваат стотици евра помалку месечно од нивните колеги во западниот дел на земјата, иако поминаа три децении од повторното обединување на Германија, покажува официјалната статистика. Бруто-платите за вработените со полно работно време во западните покраини и Берлин, без посебните плаќања над

Источна Германија се уште има помали плати од Западна – разликата е речиси 900 евра

Источна Германија се уште има помали плати од Западна – разликата е речиси 900 евра

Работниците во поранешна Источна Германија во просек заработуваат стотици евра помалку месечно од нивните колеги во западниот дел на земјата, иако поминаа три децении од повторното обединување на Германија, покажува официјалната статистика. Бруто-платите за вработените со полно работно време во западните покраини и Берлин, без посебните плаќања над

Источна Германија сè уште има помали плати од Западна - разликата е речиси 900 евра

Источна Германија сè уште има помали плати од Западна - разликата е речиси 900 евра

Работниците во поранешна Источна Германија во просек заработуваат стотици евра помалку месечно од нивните колеги во западниот дел на земјата, иако поминаа три децении од повторното обединување на Германија, покажува официјалната статистика. Бруто-платите за вработените со полно работно време во западните покраини и Берлин, без посебните плаќања над

Во кој дел на Германија работниците земаат повисоки плати?

Во кој дел на Германија работниците земаат повисоки плати?

И во Германија постои јаз во висината на платите од исток на запад, но тој јаз се намалува. Работниците во поранешната источна комунистичка Германија во просек заработуваат повеќе стотици евра месечно помалку отколку нивините колеги на западот. Бруто заработувачката за вработените со полно работно време во западните сојузни покраини и во  Берлин,