притисни ентер »

Концерт за виолончело и пијано вечерва на „Охридско лето“
Концерт за виолончело и пијано вечерва на „Охридско лето“

Концерт за виолончело и пијано вечерва на „Охридско лето“

Целовечерен концерт во рамките на музичката програма на фестивалот „Охридско лето“ вечерва во црквата „Света Софија“ со почеток во 21 часот ќе имаат рускиот виолончелист Кирил Родин и бугарската пијанистка Жени Захариева. Кирил Родин е роден во Москва. Учи во музичката школа „Гнесин“ по што следат студиите на Московскиот конзерваториум во класата на

Концерт за виолончело и пијано вечерва на „Охридско лето“

Концерт за виолончело и пијано вечерва на „Охридско лето“

Целовечерен концерт во рамките на музичката програма на фестивалот „Охридско лето“ вечерва во црквата „Света Софија“ со почеток во 21 часот ќе имаат рускиот виолончелист Кирил Родин и бугарската пијанистка Жени Захариева. Кирил Родин е роден во Москва. Учи во музичката школа „Гнесин“ по што следат студиите на Московскиот конзерваториум во класата на

Концерт за виолончело и пијано вечерва на Охридско лето

Концерт за виолончело и пијано вечерва на Охридско лето

Целовечерен концерт во рамките на музичката програма на фестивалот Охридско лето, вечерва, во црквата „Света Софија“, со почеток во 21 часот, ќе имаат рускиот виолончелист Кирил Родин и бугарската пијанистка Жени Захариева. Кирил Родин е роден во Москва. Учи во музичката школа „Гнесин“ по што следуваат студиите на Московскиот конзерваториум во класата

На програмата на „Охридско лето“ концерт на виончелистот Кирил Родин и пијанистката Жени Захариева

На програмата на „Охридско лето“ концерт на виончелистот Кирил Родин и пијанистката Жени Захариева

Десеттиот ден од фестивалската програма на „Охридско лето“ нуди уште едно музичко доживување, со концертот на рускиот виончелист Кирил Родин и бугарската пијанистка Жени Захариева. Кирил Родин е роден во Москва, учи во музичката школа „Гнесин“ по што следат студиите на Московскиот конзерваториум во класата на Наталија Шаховскаја. Во 1984 и 1986 година

Концерт за виолончело и пијано вечерва на „Охридско лето“

Концерт за виолончело и пијано вечерва на „Охридско лето“

Целовечерен концерт во рамките на музичката програма на фестивалот „Охридско лето“ вечерва во црквата „Света Софија“ со почеток во 21 часот ќе имаат рускиот виолончелист Кирил Родин и бугарската пијанистка Жени Захариева. Кирил Родин е роден во Москва. Учи во музичката школа „Гнесин“ по што следат студиите на Московскиот конзерваториум во класата на

На програмата на „Охридско лето“ концерт на виончелистот Кирил Родин и пијанистката Жени Захариева

На програмата на „Охридско лето“ концерт на виончелистот Кирил Родин и пијанистката Жени Захариева

Десеттиот ден од фестивалската програма на „Охридско лето“ нуди уште едно музичко доживување, со концертот на рускиот виончелист Кирил Родин и бугарската пијанистка Жени Захариева. Кирил Родин е роден во Москва, учи во музичката школа „Гнесин“ по што следат студиите на Московскиот конзерваториум во класата на Наталија Шаховскаја. Во 1984 и 1986 година

На програмата на „Охридско лето" концерт на виончелистот Родин и пијанистката Захариева

На програмата на „Охридско лето" концерт на виончелистот Родин и пијанистката Захариева

Кирил Родин е роден во Москва, учи во музичката школа „Гнесин" по што следат студиите на Московскиот конзерваториум во класата на Наталија Шаховскаја. Во 1984 и 1986 година е добитник на први награди и златни медали на натпреварите на Музичка младина во Белград и на Осмиот меѓународен натпревар „П. И. Чајковски". Неговата кариера како солист ја гради

Концерт на виончелистот Кирил Родин и пијанистката Жени Захариева

Концерт на виончелистот Кирил Родин и пијанистката Жени Захариева

Десеттиот ден од фестивалската програма на „Охридско лето“ нуди уште едно музичко доживување, со концертот на рускиот виончелист Кирил Родин и бугарската пијанистка Жени Захариева. Десеттиот ден од фестивалската програма на „Охридско лето“ нуди уште едно музичко доживување, со концертот на рускиот виончелист Кирил Родин и бугарската пијанистка Жени