притисни ентер »

Експерт открил поради што сапунот и водата се најдобра превенција
Експерт открил поради што сапунот и водата се најдобра превенција

Експерт открил поради што сапунот и водата се најдобра превенција

Вирологот Џон Вилијамс, шеф на одделението за педијатрија и инфектолошки болести на Универзитетот во Питсбург открил како правилно да ги миете рацете и зошто е тоа важно. Тој изјавил дека постојат 4 коронавируси кои циркулираат во човечкото тело регуларно, секоја година. „Главно се причина за настинка, всушност три вида се вообичаени во случај на настинка

Сапунот може да собере вируси - погледнете како

Сапунот може да собере вируси - погледнете како

Д-р Горан Белојевиќ, професор на Медицинскиот факултет во Србија објасни како правилно да се чува сапунот, а многумина тоа не го прават.  Во врска со тоа дали е потребно да се дезинфицираат рацете со алкохол и после нивно миење тој кажа: „Не е неопходно веднаш после миење раце да се употреби алкохол, тој е добат за итни ситуации, кога ќе ставите малку

Сапунот може да собере вируси - српски доктор опомена како треба да се чува

Сапунот може да собере вируси - српски доктор опомена како треба да се чува

Д-р Горан Белојевиќ, професор на Медицинскиот факултет во Србија објасни како правилно да се чува сапунот, а многумина тоа не го прават. Во врска со тоа дали е потребно да се дезинфицираат рацете со алкохол и после нивно миење тој кажа: „Не е неопходно веднаш после миење раце да се употреби алкохол, тој е добат за итни ситуации, кога ќе ставите малку

ВИРОЛОГ ОД САД: Постојат 4 трипа на корона, СО ТРИ СЕ СООЧУВАМЕ СЕКОЈА ГОДИНА

ВИРОЛОГ ОД САД: Постојат 4 трипа на корона, СО ТРИ СЕ СООЧУВАМЕ СЕКОЈА ГОДИНА

Вирологот Џ он Вилијамс, шеф на одделот за педијатриски и заразни болести на Универзитетот во Питсбург, откри како правилно да ги мие рацете и зошто е тоа важно. Тој изјави дека има четири вируси на корона кои циркулираат во човечкото тело редовно, секоја година. „Тие главно се причина за настинки, всушност три типа на настинка, кои не се смртоносни

ВИРОЛОГ ОД САД: Постојат 4 трипа на корона, СО ТРИ СЕ СООЧУВАМЕ СЕКОЈА ГОДИНА

ВИРОЛОГ ОД САД: Постојат 4 трипа на корона, СО ТРИ СЕ СООЧУВАМЕ СЕКОЈА ГОДИНА

Вирологот Џ он Вилијамс, шеф на одделот за педијатриски и заразни болести на Универзитетот во Питсбург, откри како правилно да ги мие рацете и зошто е тоа важно. Тој изјави дека има четири вируси на корона кои циркулираат во човечкото тело редовно, секоја година. „Тие главно се причина за настинки, всушност три типа на настинка, кои не се смртоносни

Експерт открил поради што сапунот и водата се најдобра превенција - постојат 4 коронавируси, а 3 поминуваат низ телото секоја година

Експерт открил поради што сапунот и водата се најдобра превенција - постојат 4 коронавируси, а 3 поминуваат низ телото секоја година

Вирологот Џон Вилијамс, шеф на одделението за педијатрија и инфектолошки болести на Универзитетот во Питсбург открил како правилно да ги миете рацете и зошто е тоа важно. Тој изјавил дека постојат 4 коронавируси кои циркулираат во човечкото тело регуларно, секоја година. „Главно се причина за настинка, всушност три вида се вообичаени во случај на настинка

Зошто сапунот и водата најдобро делуваат во борба против коронавирусот и другите болести?

Зошто сапунот и водата најдобро делуваат во борба против коронавирусот и другите болести?

Еве како оваа едноставна комбинација успева во уништувањето на микробите... Без оглед на тоа што веројатно сте уморни од миењето раце, не треба да се откажете од тоа. Светот се потпира на секој од нас дека ќе продолжи да го прави тоа во борбата против коронавирусот. Додека ги миете рацете, ги убивате и другите бактерии и потенцијални вируси. А, како

Направете сами: Дезинфекциско средство со алое вера

Направете сами: Дезинфекциско средство со алое вера

Здравствените стручњаци советуваат редовно миење на рацете со обичен сапун и вода како најдобар начин за борба против вируси и зарази, вклучително со вирусот корона. Ама, за ситуациите кога водата и сапунот не ви се достапни, гелот на основа на алкохол, ќе ви помогне многу. Геловите за дезинфекција направени во домашни услови се еднакво ефективни како

Што се капкови инфекции и како се пренесуваат?

Што се капкови инфекции и како се пренесуваат?

Споделете со пријателите! Tweet Во екот на пандемијата и седењето дома, претпоставуваме дека најчесто ги слушате и читате зборовите Коронавирус, SARS-CoV-2, COVID-19, капкови инфекции… В о краткиот текст кој следува, Др. Звезда Спасовска – педијатар од ПЗУ Старс Медика во Скопје, објаснува што се тоа капкови инфекции и зошто толку брзо се шират. “Сите